16 mai, 2009

Täna stuudios Hans H. Luik, Rein Kilk, Priit Hõbemägi

Võitlus tuleviku pärast kestab. Selle nädala teemad on küpsev valitsuskriis ajal, mil tuleb tõsiselt eelarvekärbetaga tegeleda, ja üldse, miks ei suudeta sellisel keerulisel ajal keskenduda eesmärgile, vaid takerdutakse kompromissivõimetusse rabelemisse; eelarve kärbetes satuvad löögi alla lastele ja lapsevanematele suunatud soodustused; vaevalt on iive tõusnud positiivseks, kui seda soodustavad toetused jala pealt maha saetakse... ; ajal, mil ettevõtlus on suurtes raskustes, elab Tallinna Vesi nagu kuninga kass - ka sel aastal kavatsetakse suurem osa mitmesaja miljoni suurusest kasumist välja viia - kas on jõudu, mis veeröövimise peataks? Ministeeriumiametnike palgatabel näitab, kui osavalt on võimalik põhipalgale kroone juurde kirjutada; Marju Lauristinil on valminud uus sissevaade Eesti ühiskonna kohta, mida ta esitles Pärnu konverentsil; kas Eurovisiooni finaali pääsemine tõstab tuju? Neid ja muid teemasid arutame kl 12 algavas saates. Ootame teie kommentaare ja soovitusi, saadet jälgime ka Twitteri kaudu, teadetele lisage märksõna #keskpäevatund.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sotside suur võimalus!

Kui sotsid panevad praegu kanna maha ja ütlevad, et nemad teatud asjadega nõus ei ole ja seeläbi valitsusest välja marsivad, nad ainult kasvatavad sellega oma populaarsust. Kuna majandusseis läheb veel tüki maad hullemaks, saavad nad opositisioonis kenasti istuda ja muudkui populaarsust võita, kuna saavad näidata, et lahkusid valitsusest, kuna polnud nõus töötajate pitsitamisega. Seal jätkates kaotaksid nad üha rohkem oma nägu. Nii et hetkel on valitsuse lagunemine absoluutselt sotside huvides.

Unknown ütles ...

Mehed mis te arvate kahe meie ministeeriumi 25 000.- kroonisest keskmisest kuupalgast ning väitest, et sealt kärpida enam ei anna?

Anonüümne ütles ...

Kui reform ja IRL lootsid sotse ähvardada tema kui väiksema venna minemalöömisega valitsusest, siis nad vast pettuvad, sest praegu on teistsugune situatsioon. Sellises karmis majanduslanguses on sotsidel igati kasulik olla opositsioonis, selle asemel et teha valitsuses, hambad ristis, enda ideoloogiale ja valimisprogrammile vastassuunalisi tegusi. IRL ja reform tõstavad selle käiguga marginaalse partei ohtlikuks konkurendiks järgmistel valimistel.

Anonüümne ütles ...

Kilgile loomulikult imponeerib Pihli reformid,kelle näpunäidete järgi on rahule jäetud Kilgi füüri pakkumise avalikustamise lugu.
Halleluuaja.
Kilk kiitku aga kõvakäe režiimi hiilivat kehtestamist.
Siis on kilklaste korruptsioonid kindla kaitse all.

Anonüümne ütles ...

Imelik,et nood sots-kommenteerija siin veenavad, et nende parteil opositsioonis parem on.

EI OLE!

Ainus, kelle reiting paraneb valimiste vahelises ajal, on Keskerakond.

Anonüümne ütles ...

Siis kui koera verd hakatakse selveris ka müüma siis kaob kadedus ja ülbus meie seast.