10 mai, 2009

Kuidas Rahvaliidule sitt saapa külge sai

Viimases Keskpäevatunnis arutasime Rein Kilgi ja Ainar Ruussaarega Rahvaliidu valitsusse pääsemise shansside üle. Minu meelest jälitab Rahvaliitu kibe kohtuprotsesside ving ning nendega ühes valitsuses istumine tähendaks Eesti seni suurimate korruptsiooniprotsesside, kus arutluse all on tipp-poliitikute ja tippärimeeste salajased sidemed, kahtluse alla seadmist.
Sest kes usuks, et koalitsioonipartnerid ei aita teineteist ka täbarast olukorrast välja (isegi siis kui see nii ei olekski).
Kasutasin kujundlikku väljendit, et Rahvaliidul on nagu "sitt saapa küljes".
Delfi tegi sellest uudise. Ma ei ole sugugi kindel, kas see üldse uudiseks kvalifitseerub - lihtsalt üks värvikas kujund.
Tekst ise on selline:
"Rahvaliit üritab sotside asemel valitsusse saada - vahemalt selline mulje jääb viimaseil päevil toimunud ilmselgest partei aktiviseerumisest.
Rahvaliidu esimees Karel Rüütli ütles sel nädalal, et koalitsioon selle nädala lõpuni ei ela. Rahvaliitlastele annab sellist enesekindlust ka asjaolu, et ilmselt on nendega juba mingeid läbirääkimisi valitsusse tulemiseks peetud, arutasid ajakirjanikud Vikerraadio "Rahvateenrites". See oleks ka sotside elu võimalus, arutati edasi.
Eesti Ekspressi peatoimetaja Priit Hõbemägi ütles Kuku raadio "Keskpäevatunnis", et Rahvaliidul on siiski "sitt saapa küljes", ennekõike kohtuvaidluste näol, nii et "kohe, kui tuppa astub, on hais tunda".
Samas ilmutab Rahvaliit juba praegu Reformierakonna ja IRL-ga suuremat lähedust kui sotsid, näiteks töölepinguseadusesse ja maksudesse puutuva osas, rääkisid "Rahvateenrites" osalenud ajakirjanikud."
No saame näha. Ma ei usu, et keegi tahaks Rahvaliiduga samal pingil istuda, vähemalt praegu, kui protsessid alles käivad.

2 kommentaari:

kidra ütles ...

Viiolit mäletate?
Muidugi ei saa seda vennikest unustada, omal ajal neati maapõhja.
Aga õelge palun, kuidas on võimalik, et meie tarmukas ja misiganes kiidetud valitsuse tegude tagajärg on tuhandekordselt hullem. Kus kuradi perses analüütikud ja majandusteadlased siis ikkagi peesitasid?

Anonüümne ütles ...

Paistab, et sellest sitast on saamas meie tuleviku väetis...