16 veebruar, 2009

Impeeriumi vastulöök Tallinna valimiskorra muutmisel

Eelmises Keskpäevatunni lõpus esitasime küsimuse: mida kavatseb teha Riigikogu nüüd, kui Keskerakond vastulöögiks Urmas Reinsalu poolt koostatud ja Riigikogus vastu võetud kohalike omavalitsuste valimiste seadusele algatas Tallinna linnaosade likvideerimise, et sellega oma valimisväöljavaateid Tallinnas parandada?
Vastus on siin:
Riigikogu põhiseaduskomisjon lisas oma tänasel istungil soolise võrdõiguslikkuse seaduse, avaliku teenistuse seaduse ja Eesti Vabariigi töölepingu seaduse muutmise seaduse eelnõule (317 SE) põhiseaduskomisjoni enda algatatud muudatusettepaneku, mis muudab eelnõu pealkirja ja reguleerib ka kohaliku omavalitsuse korralduse seadust ning kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seadust.
Eelnõusse lisatud muudatuse kohaselt ei saa volikogu likvideerida osavalda või linnaosa ega muuta nende piire korraliste kohaliku omavalitsuse volikogu valimiste aastal, välja arvatud kohaliku omavalitsuse üksuste ühinemisel või jagunemisel.
Eelnõu sätestab samuti, et üle 300 000 elanikuga kohaliku omavalitsuse üksuses moodustab volikogu kaheksa valimisringkonda, määratledes täpsemalt ka valmisringkondade moodustamise Tallinnas. Eelnõu sätestab, et kui Tallinnas ei ole linnaosasid moodustatud, moodustatakse valimisringkonnad viimaste valimiste ajal kehtinud jaotuse järgi. Sellega on Tallinnas kaheksa valimisringkonda: Haabersti, Kesklinn, Kristiine, Lasnamäe, Mustamäe, Nõmme, Pirita ja Põhja-Tallinn.
Eelnõu on Riigikogu täiskogu päevakorras teisel lugemisel homme 17. veebruaril ja kolmandal lugemisel kolmapäeval 18. veebruaril.
KOMMENTAAR: Impeerumi vastulöök on tehtud. Millega vastab nüüd Edgar Savisaar? Raske uskuda, et tal hüva nõu on otsas.
Kuid nagu ikka, jääavd tavalised kodanikud meie peade kohal sähvivat ilutulestikku ammuli suuga pealt vaatama. Hiljem kuuleme, et seda kõike tegid NEMAD ainult MEIE huvides...

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sellise jama kohta ei oska muud öelda kui .... peaasi, et igav ei hakka!
Päikest...

Priit Hõbemägi ütles ...

Päikest vaja jah sellisel ajal!