09 oktoober, 2021

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Ignar Fjuk

 Keskpäevatunni teemad 9. oktoobril:

Koroonaolukord Eestis muutub iga päevaga halvemaks, kui vaktsineerimistempo ei tõuse siis pole varsti enam ühtegi uut vaktsineeritut päevas. Mis toimub?

Esmaspäeval vahetub Eesti Vabariigi president. Kersti Kaljulaid lahkub ja Alar Karis asub ametisse. Millega meenutame lahkuvat presidenti?

Elektrienergia hinnad tekitavad ahastust. Ees on külm sügis ja pakaseline talv. Mis saab edasi? Samal ajal suundub Enefit Green suure hurraaga börsile ja inimestele, kel pole raha elektri eest maksmiseks, soovitatakse investeerida "rohelisse energiasse". 

Uus Tallinna haigla peaks olema hiigelsuur investeering, aga probleemid selle rahastamise ja prjekteerimisega aina kasvavad. Kui seda 2026. aastaks valmis ei saada, siis võib osa rahast saamata jäädagi. 

Facebook oli kuus tundi kättesaamatu. Inimesed said hakkama, aga kui riigi kommunikatsioon sõltub USA firma tegevusest, siis ei ole asjad õigesti. 

5 kommentaari:

Lauri ütles ...

Ma väidan, et see suur positiivsete testide arv on seotud koolidega ja toimub peamiselt laste kaudu. Seda järeldaks nakatumiste arvu ja haiglaravile sattunute suhtest. Kui ikkagi vaktsineeritud peres vanemad ja vanavanemad on haigestunud ning laps läheb kooli, kindlamat vektorit annab otsida. Uued piirangud tulevad peale KOV valimisi. Loodame, et need pole sellised meeleheitlikud, nagu Lätis. Kaubanduskeskuste ventilatsioonist paremat annab otsida.

Urmas Loit ütles ...

"Viis viimast" on pala Apelsini repertuaarist.

Tehis Intelligents ütles ...

Miks Hr. Fjuk esitab Šotimaa statistikat, kui meil on olemas terve UK statistika?

https://cdn.discordapp.com/attachments/688829007457943560/895001512365944883/1633454487787.png

2542 surma, neist 722 vakstineerimata, ülejäänud on süsti saanud.

Technical briefing 23, andmed 17. septembri seisuga ehk siis üsnagi värsked.

Urmas Loit ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Lauri ütles ...

Pisut on tekkinud usalduskriis ka sellest, et ajakirjanikud on iseseisvalt võtnud inimeste mõjutaja kandva rolli. Me ei näe rääkimas niivõrd teadlasi kui et vaktsineerimist müüvad peamiselt inimesed, kes on humanitaari taustaga ja ei oma haridust, et vaktsiinide teemat põhjani mõista. Tegelikult pole ka arstid veenvad "teadlased", nad näevad ainult lühiajalisi tagajärgi. Lisaks on alguses täiesti turvalistele vaktsiinidele tekkinud juurde kõrvalmõjusid, mis enne polnud teada. Ikka kipitab kuklas, mida veel need "teadlased" ei tea. Vaktsineerimise otsus on siiski üsna pöördumatu.