23 oktoober, 2021

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Marek Strandberg

 Keskpäevatunni teemad 23. oktoobril:

Saatega samal ajal algab Tallinnas Vabaduse väljakul rahvakogunemine, mille teemaks on koroona ja sünavabadus. Arutame meiegi neil teemadel.

Esmaspäevast hakkavad toimima uued piirangud - ilma maskita ei tohi kaupluses viibida, üritustel tuleb esitada koroonatõend või läbipõdemise tõend.

Tõhustusdoosidega on jama majas - inimesed soovivad tõhustusdoose, kuid nende saamine on muutunud keeruliseks. Sisuliselt takistatakse vaktsineerimist, kui seda soovitakse. Sellise käitumise tulemusi nägime juba epideemia alguses.

Vaktsineerimata kultuuriminister Anneli Ott on nagu rätik punasele härjale. Miks peaminister seda olukorda ei lahenda? 

Minister Tiik peaks lahkuma oma kohalt, vastavalt tema enda poolt paar nädalat välja öeldule. 

Kohalikud valimised on möödas. Keskerakond võttis Talinnas endale puudliks sotsiaaldemokraadid. Keskerakond Tartus jälle varises toolilt. 

Mailis Repsilt võetakse saadikupuutumatus ära. 

6 kommentaari:

Unknown ütles ...

Väga kurvastav, et alustate oma saadet Eestile taas iseseisvuse toonud ja kõigile eestlastele ühe Püha loo mõnitamise ja alandamisega, mis haavab iga eestlast, kellele siinne maa kallis. Teiste saatekaaslaste puhul selle paskvilli ilmutamise üle ma ei imesta, aga hübemagis pettusin täna sügavalt. Niigi on siinne maa ja rahvas lõhki, aga teie ajate seda veel edasi. Eks ükspäev saate lõigata,mida olete viimase kümnendi külvanud.

Tehis Intelligents ütles ...

Lõpetage see vaktsiinide ülistamine. Minu tutvusringkonnas kukub inimesi nagu murdu, paremale ja vasakule. Suurem enamus on just vaktsineeritud, nakatuvad ise ja annavad seda ka väga edukalt teistele inimestele edasi. Väga tihti saab see alguse sellest, et pooltõbine inimene läheb tööle: aga ma olen ju vaktsineeritud, mul ei saa koroonat olla.

Tsiteerides klassikut: TULE TAEVAS APPI!

Lauri ütles ...

Lähimate kuude haiglate koormust vaktsineerimisega alustamine ei muudaks. Kaitse saavutatakse praegusel hetkel vaktsineerima läinule 8 nädala pärast. Vahepeal on immuunsüsteem inimestel isegi nõrgemas seisus.
Meie haiglakohad on ehitatud/korraldatud täiskommunikatsioonidega iga haiguse jaoks. Seetõttu ei tule süsteem toime nende mõnesaja haigega. Koroonaravi on üldjuhul üsna minimaalne ja sümptomaatiline, ilmselt hapnikraviga laatsaret koos minimaalse toitlustamisega kataks enamiku patsientide vajaduse.

Avo Graf ütles ...

Tere, Keskpäevatunni tegijad!
Mõned päevad tagasi jõudsin Eestisse paari nädalaselt Euroopa reisilt. Külastatud sai Lätit, Leedut, Poolat, Slovakkiat, Ungarit, Austriat, Itaaliat, Tšehhit. Maske kanti vaid Lätis ja Austrias. Vaktsineerimispassi kontrolliti reaalselt Austrias ja üksikutes baarides Itaalias. Üheski riigis ei kohanud politsei näpuvibutust maski puudumise kohta, millele hr Ruussaar viitas.
Kõige suuremad ja tuntavad piirangud on Eestis. Lätist ei ole mõtet rääkida, sest sealsed valitsejad on Eesti omadest veel küündimatumad (sealne teadusnõukoda loobus valitsuse nõustamisest ning läks laiali). Eestit valitsevad lapsed süüdistavad siinseid nõustajaid piirangute mittekehtestamises. Appi.
Igasugused piirangud puudusid Ungaris. Tundus, et inimesed hoidsid lihtsalt väikest distantsi. Mõttekoht.

Lauri ütles ...

Mül on küsimusi, mille vastuste leidmisega ilmselt jääksin hätta hoolimata loodusteaduste doktorikraadist ja 20-astasest tööstuslikust kogemusest mikroorganismidega ja mida laiatarbe meedias pole käsitletud.

Kuidas eraldatakse mRNA sünteesiks vajalik DNA E.coli bakteritest?
Mis keemilise protsessiga DNA/plasmiid stabiliseeritakse ja mis on need abiained (mingil skeemil märgiti, et ta muudetakse suletud tsükliks)?
Kirjelduses mRNA tootmiseks lastakse ensüümidega DNA topeltheeliks kaheks, kas ja kuidas need ensüümid pärast lahusest eraldatakse?
Ühes artiklis öeldi, et DNA jäägid lastakse mingite teiste ensüümidega puruks, kuidas on garanteritud selle protsessi lõpuni minek, et aktiivseid DNA fragmente lahusesse ei jää?
Mismoodi eraldatakse mRNA ülejäänud "valgupudrust"?
Kuidas kontrollitakse Covid-vaktsiinide vastavust spetsifikatsioonile?

Edastasin need küsimused mõni päev tagasi ühele teadlaste grupile, kes hiljuti võtsid sõna Fortes. Hetkel pole sealt veel vastust tulnud. Kui on tegu (ükskõik mis) tööstusega, siis ei saa jääda lootma suulistele lubadustele, nad tegutsevad neile seatud reeglite piires. Hetkel olulisi reegleid ja kontrolli ma ei näe.

Tarmo ütles ...

Eestis on koroona rekordid uuesti käes ja vaktsiinipassid edu pole toonud - oleks ehk meedial aeg kajastada veidi ka vaktsiinide negatiivseid külgi

Kui Skandinaavia riikides on Moderna vaktsiinid ära keelatud alla 30 aastastele ( Islandil kõigile keelatud ) , siis ehk oleks meedias õige see ära mainida, seda analüüsida ja küsida miks Eestis on see endiselt lubatud

The Telegraph annab teada et vaktsineerimispasside sisseviimine on SUURENDANUD koroona levikut - kuna koroonapassi omanikel lastakse vabalt väikestes ventileerimata ruumides viibida ja vaktsineeritud teatavasti kannavad endas viirust samamoodi kui vaktsineerimata isikud.

https://www.telegraph.co.uk/politics/2021/10/25/vaccine-passports-could-fuel-covid-cost-venues-millions-says/

Vaccine passports could fuel Covid and cost venues millions, says leaked government report.

Policy could push more people away from stadiums into crowded pubs and require firms to hire 5,700 new stewards for large events.

Vaccine passports could fuel the spread of Covid-19 by encouraging people to go to poorly ventilated pubs instead of large venues, the Government’s own impact assessment has warned....