03 november, 2018

Keskpäevatunni stuudios Prit Hõbemägi, Indrek Tarand ja Madis Kimmel

Täna, 3. novembril Keskpäevatunnis:
Oli väga kunstipõhine  nädal:
Teater NO99 lõpetas ootmatult. Või kas ikka nii ootamatult?
Kultuuriminister saatis laiali Eesti Kontserdi nõukogu. Aga miks?
Andres Mustoneni tulised diskussioonid ajakirjanikega.

Täna alustab EV200, mis valib esimeheks. teadagi kelle.
Tallinna paljuräägitud Peatänava projekt, mis pidi linnasüdame tundmatuseni muutma, pandi seisma. Miks?
Riigireformijate ettepanekud on rahva ette pandud.
Riigikogu liikmete kuluhüvitiste lõpetamise projekt ei saa tuult tiibade alla.
Eesti lapsed ei liigu nii palju kui peaksid.


8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Paneks paika NO99 auhinna asja ka.
2017 saadud "Auhind" (Europe Theatre Prize) on preemia mida annab välja Euroopa Komisjon ja suuruseks on 60 000 eurot. See on sisuliselt Euroopa Liidu projektide programm ja seal ei ole mingeid allkategooriaid.

1990 aastast antakse välja lisaks ka Europe Prize New Theatrical Realities PREEMIAt, mille suuruseks on 20 000 eurot ja mida NO99 on taotlenud alates 2010 aastast (nagu projektitaotlusi ikka tehakse, nüüd siis lõpuks sai 2017). Annab välja seda preemiat ikka seesama Euroopa Komisjon.
Nii et Euroopa "Oscarist" on asi väga kaugel.

Lemmetu ütles ...

kui kultuurist rääkides on ka kultuuritus, kultuur.

Anonüümne ütles ...

NO 99 iseendast täielik pask. Võtame näiteks "Eesti 100" või "Kõnts" - okse koht sõbrad! Karma on see, et Baskinile juubeli puhul teatrimaja rööviti! Naisepeksja karistus oli olematu...

Anonüümne ütles ...

Ilmselt on hr Hõbemägi omandanud kunagise hüüdlause "võrreldes maailmarevolutsiooniga on see kõik köki-möki" Raamatupidamine, eriti riigi aka maksumaksja rahaga ei käi nii, et 300 000 siia sinna on pisiasi. hr Hõbemägi peaks edaspidi oma moka päris koos hoidma näiteks kulukompensatsioonide osas riigikogus sest võrreldes riigi eelarvega on see ju suisa kärbsemust.

Andres ütles ...

Ajakirjanikud on tihti arvamusel, et nemad ongi maailma keskpunk ja nemad esindavad absoluutset tõde. Hr. Hõbemägi võiks ikka oma suukest küll veidi rohkem koomal hoida. 300000 tuhat võib ehk tõesti tunduda mitte eriti suur summa olevat, kuid kuidas see summa sai avalikuks, pärast erakorralist audidit, see on tõeline probleem. Kui Eesti Kontserti juhatus oleks teavitanud nõukogu ja ministeeriumi raha ülekulust (raiskamisest) õigeaegselt, ei oleks vast probleemi olnud. Täna on tegemist raiskamisega, vassimisega, valetmisega, varjamisega ja nagu on selgunud isegi varatamisega.

Anonüümne ütles ...

Tarand, kedagi ei huvita Brüsseli EP kuluhüvitised! Propa...

mull ütles ...

Õnneks tarandi taolist sotsvärdi vaevalt et keegi valiks! Tuletaks meelde tema initsiatiivi rahvuslastele kuul kuklasse lasta!

Anonüümne ütles ...

kuulasin eile õhtul kordust ja jäin vaikselt imestama - et nii väike tühine summake see kolmsada tuhat öirot, siis miks ometigi pidi kinnimajas istuma Viiol ja miks vaenati vaesekest-Galojani samamoodi kultuurivaldkonna "tühiste" summakeste pärast... Nojah, Viiolil pole selle tühise summakese tagasimaksmisega kuhugi kiiret, ju tal saateosalisega sama arvamus sellistest rahadest.