20 oktoober, 2018

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Madis Kimmel

Täna Keskpäevatunni stuudios:

Kas me tunnetame end olevat idas või läänes - küsitlus, näitab, et eri vanuses inimesed paigutavad ennast erinevalt.
EKRE ja SDE nime mainimine mõjutab toetust poliitilistele ideedele.
Siim Kallas tahab tagasi tulla poliitikasse. Ansip tahab teist ametiaega.
Ametnike arv kasvab.
Laste andmed lekkisid internetti.
Saarde vald tunneb huvi tselluloositehase vastu.
Rahapesu vari langes ka Nordea pangale.
Talveaeg või mitte? Varsti aeg otsustada!
Omnia sulgeb palju kontoreid.

12 kommentaari:

Vana Rott ütles ...

Ilmselgelt pole te Venemaal elanud ja sügavamalt ei saa sealsest elust aru! Olin viimati 2010 - midagi polnud muutunud! Peale selle, et ka Siberis oli poodides mingeid toiduaineid ja pool rahvast sõitis parempoolse rooliga inimeste tehtud autodega, kui teine pool ikka nende autoajaloo algaegadest pärinevate nõukogude masinatega, mida siiani kokku klopsitakse. Orjade maa, väga vastiku mentaliteediga!
Arnold Unt

Amaalie ütles ...

Natuke jäi puudu, aga mitte palju, et oleks ära tulnud - Moskava ja Peterburi on Lääs. Päris huvitav oli kuulata.

Anonüümne ütles ...

Ruussaar, kas oled kuulnud seda lihtsat tõde, et enne mõtte väljaütlemist võiks enne mõelda ja siis öelda. Kokutamine ja mögin häirib saates. Enne mõtle ja siis ütle või tee lihtsalt oma saade!

Anonüümne ütles ...

IRL-ga on juhtunud nii, et suurtest Isamaaliidu ja hilisema IRL-i armastajatest on saanud suurimad IRL-i vihkajad.
Sest IRL jõhkralt pettis neid valijaid, kes Isamaaliitu tingimusteta armastasid ja lojaalsed olid.
Mina nende hulgas.

Anonüümne ütles ...

Eesti vööndiaeg on niikuinii nihkunud.
Tegelikult on meil vööndiajal-talveajal alles kell 12:25 päike kõige kõrgemal.
Suveajal on päike kõige kõrgemal kell 13:25.
Seega ei peaks me mitte ainult suveaega nihutama vaid ka talveaega lisaks umbes pool tundi.

Unknown ütles ...

Ka vööndi aeg on tegelikult kokkuleppeline aeg. Kokkulepe et keskpäev on 12.00 või 13.00 on inimeste otsustada. Kahjuks on tänapäeval elu keskpäev liikunud hilisemale ajale.

Anonüümne ütles ...

Kes tahab rohkem valget aega -- see läheb varem tööle ja lõpetab tööpäeva varem ära.

Meil algabki tööpäev liiga hilja, sest vene ajal elasime 1 tund ja 2 tundi vales ajas.
See tingis et kõik alustasid hiljem, kuna looduse vastu ei saa.

Anonüümne ütles ...

Üleolevus tänases saates on märkimisväärne. Miks keegi arvab, et meid idasse paigutamisel arvas inimene meid kuuluvat russide hulka. Venemaa ei ole mitte kunagi olnud idamaa, ta asub meist ida pool. Miks saates esinejad arvavad, et valdav enamus on kujutanud Moskvat, aga eriti Peterburgi mahajäänud ja viletsate linnadena. Absoluutselt iga kultuurne inimene ei samasta riiki ja sealseid kultuurinähtusi ja saates ei ole ainsad Eesti intelligendid.
Miks ajab imestama, et RE-l ja KE-l on kattuvaid vaateid. "Vaadete" poolest kuuluvad ju mõlemad liberaalide hulka. See, et sealsed juhid saavad liberaalsusest väga erinevalt aru, muudavadki kooseksisteerimise raskeks.
Eestlane tahab olla ise keegi ja seega on sotsiaaldemokraatia neile võõras. Sotse saavad toetada need, kes eksisteerimiseks vajavad raha ümberjagamist ja leiavad, et suvalised juhid seda ikka just nende kasuks teevad.

Anonüümne ütles ...

Tundub tore see hilisem kooli minek, aga laste päev lõppeb siis ju ka tund aega hiljem. Ja ringid lõppevad hiljem. Millal siis õppida saab?

Anonüümne ütles ...

Venemaa on ehtne idamaa -- riigi poliitiline korraldus, inimeste suhtumine, inimeste suhtlemine, tõelise eraomandi puudumine, ülima võimukandja tsaari olemasolu ja tsaarikultus, usuelu allutamine riigivõimule, orjapidamine -- kõik need on idamaade tunnused. Venemaa on oma kultuuri saanud mongolitelt, kesk-aasiast ning moslemitelt.

Anonüümne ütles ...

Miks inimesed Soomes soovivad vööndiaega ehk kellakeeramise "talveaega"?
Geograafiatunnis aastal 81 räägiti minule maa liikumisest päikese suhtes ning Soomest ja Peterburist põhjapool olevatest imelisetest valgetest öödest.
Samas kui arvestada maakera kumerust siis meist lõunas olevate Läti ja Leedu pooltaksid pigem, et suveõhtud oleksid valgemad. Soome ei ole minu-arust see koht kelle järgi joonduda kellakeeramisel.


Anonüümne ütles ...

Ei saanud aru saatejuhi loogikast, miks vööndiajale üle minnes võiksime hiljem töö- ja koolipäevi alustada? Võrreldes suveajaga nihkub valge aeg talveajale üle minnes varasemaks, ehk kui soovime aastaringselt võimalikult palju loodusliku valgust kasutada, peaks talveajale jäädes koolipäevad tulevikus hoopis kl 7 algama.