14 mai, 2016

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Mart Luik ja Hannes Astok

Tänases saates:
Zombide marss ehk kuidas surematud surnuaial marssisid ja Dmitri Linter pool ööpäeva kapos veetis.
Panama paberite seosed Eestiga on ilmsiks tulnud - Nõlvak, Kracht, Teder - aga kas me peaksime rääkima ka eetikast ja juriidilisest korrektsusest?
Kahe tooli seadus - kuidas korraga toolikesel istuda ja kalakest süüa,
Eurovision algas ja lõppes, Eesti jaoks, aga sellest me vist rohkem ei räägi;
Kooselusseadus võeti vastu aga ei funktsioneeri, sest seda ei saa rakendada;
TELIA tegi eesti tipptöötajatest oma firma puhtaks;
Nädal ei läinudki tühja - Mailis Reps ja härra Nestor. Oh, vabandust, Peeter Ernits ka, tuhat vabandust!
ÜRO julgeolekunõukogu ajutiseks liikmeks saamine - no ausalt, milleks seda on Eestil vaja? Ja samal ajal paneme saatkonnad kinni. Mis on siis olulisem?
Psühholoogilise kaitse nõunik valitsuses Ilmar Raag läheb Malisse püssi alla, kes küll hakkab nüüd ajakirjandusele suuniseid andma?
Eesti Posti erastamine on plaanis. Kuskilt peab ju raha saama.

13 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Raag keeras jama kokku, saadeti na frontu.

Anonüümne ütles ...

Et "optimeeritakse makse"? Et maksame makse seal kus maksud on madalad, a la Nauru, aga elame Eestis ja naudime Eesti riigi infrastruktuure, näiteks? Kolige oma optimeeritud pepu siis Naurule ja ärge risustagu Eesti maanteid.

Unknown ütles ...

Rainer Nôlvak ja tema Panamas sahkerdamine ei sobi kokku Teeme ära liikumisega. Rainer Nôlvak on ka avalikkuses toimetav isik, ta ei ole ainult ärimees. Minu jaoks kogu liikumine Teeme ära on vâga koleda pleki külge saanud. Talgutel Teeme ära mitu aastat osalenud Annika

Anonüümne ütles ...

Kuidas Snõuden sai olla Vene agent hr. saatejuht?
Kui enne Venemaale suundumist üritas ta saada mitme erineva riigi kaitset USA-le väljaandmise vastu. Brasiilia oli vist üks riikides ja neid oli veel.
Ja kui ükski riik ei andnud talle kaitset ega olnud nõus teda vastu võtma, siis alles läks mees venemaale!
See ei ole agendi käitumine, kes üritab Hong-Kongi lennujaamas endale kaitset kusagil maailmas leida.

Aare Kambla ütles ...

Offshoride kasutamine on juriidiliselt täiesti legaalne. Nagu üks saates osalejatest mainis - ka Eesti loodab soodsa investeerimiskliimaga rohkem investeeringuid ligi meelitada. See, et Islandi peaminister koha kaotas, inglise peaminister vabandas ja et Venemaa arvates kõik korras on, on iselugu. Raha ja rahasse suhtumine on kultuuriliselt väga erinev... Millegipärast pole nimekirjas USA poliitikuid ja ärimehi... Kas tõesti on võimalik, et USA rahajõmmid Panama soodsaid tingimusi ei kasuta?

Anonüümne ütles ...

Luik on kahtlane vend

Anonüümne ütles ...

Kas ma sain Hõbemäest ja Luigest õigesti aru, et kui minu salajased paberid varastab meedia, siis ei ole mul õigust selle peale neid varguses süüdistada. Vaevalt ma siis kaeban kui nad avastavad midagi kriminaalset, aga kriminaalsete paberitega koos võivad ju olla ka asjasse mittepuutuvad paberid. Miks keegi meediat siiani süüdistanud ei ole, sest vargus on vargus ja isegi suli tagant varastamine on vargus. Kas tõesti ei kehti ajakirjanike kohta samad reeglid, mis teiste inimeste kohta?

Anonüümne ütles ...

Häbi kommenteeriatele!
Mu isa võitles Eesti laskurkorpuses ja peksis fasiste, kas ma pean tema pildi nüüd hävitama ja tema võitlust mitte meenutama?
Häbi KUKU!

Anonüümne ütles ...

Ei, pilt tuleb naelutada lumelabida külge ja sellega mööda linna tuiata

mina ütles ...

Tore, kui hr Astok käib sellistes kohtades, kus Eestist lugu peetakse. Aga need kohad on ta ise valinud ja seal on ka varem lobistamas käidud.
Laiema avalikkuse jaoks on 2 reaktsiooni sõnale "eestlane":
"What language do you speak?"(kui hästi läheb) ja
"Oooh, I've been to Kaunas, it's pretty neat!"
Katsuks kodus asjad niipalju korda teha, et palgavaesus eluohtlik ei oleks ja maal oma õiguste kaitseks muud lootust kui omakohus oleks, siis võib-olla kuulab mõni "suurtest poistest" ka meid.

Anonüümne ütles ...

Tore kuulda, et hr. Astok soovib sisse vedada võõrtöölisi, selmet oma rahvast tööga kindlustada.
Parteilise kuuluvuse järgi on see loogiline seisukoht.

Anonüümne ütles ...

Hr Astok soovib Eesti osalust ÜRO Julgeoleku nõukogus, et "oleme suured". Sinna pingutamine maksab miljoneid. Astok usub maksude optimeerimisse. Kui meie ärimehed ei optimeeriks makse, äkki oleks paar miljonid Eurod käepärast raha, et "suured olla"?

Anonüümne ütles ...

ÜRO Julgeolukunõukogust: saatejuhtidel peale Astoki puudub igasugune arusaamine ÜRO kehandite toimimisest. Tuleks faktid enne saadet selgeks teha. Roteeruvad kohad on ettenähtud kõigile regionaalsetele gruppidele. Kui Eesti ei kandideeri, siis saab selle koha keegi teine, nt Rumeenia. Samas nemad on juba liikmed olnud.
Maailma on laiem kui vaid Euroopa.