05 september, 2009

Stuudios Ainar Ruussaar, Priit Hõbemägi ja Heldur Meerits

Täna saates teemaks: lahing Tallinna pärast kogub hoogu ja rindele on tormanud ka Isamaa raskekahur Mart Laar. Miks ta seda teeb ja miks ta võitleb korraga nii Keskerakonna kui Reformierakonnaga? Kas see talle üle jõu ei käi?
Kellele on kasulikud jutud valitsuse lagunemisest, ja mis tagajäred võivad olla tülil Euroopa Komisjoni voliniku koha pärast? Valimiskampaania Tallinnas on hoogustunud küll, kuid kus on mustad hobused ja "Tarandi efekti" tegijad - kas karismaatilisi üksiküritajaid tõesti enam rohkem ei ole?
Taavio Veskimäe lahkumine politikast ja selle põhjused - kes teab tõde?
Justiitsminister Rein Lang tegi ettepaneku tõsta roolis lubatud maksimaalne alkoholitase 0,5 promillini. On see õige või vale hetk taoliste mõtetega välja tulemiseks? Ja kas IRLi sees käärib ka?
Lisasks palju muid teemasid.
Ootame teie kommentaare!

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

koomilise järjekindlusega yritatakse meile ajupesu teha—et ikka ainuvalikuks kas kesik või reform,kui tahad yht vali teist,valid keda tahes,ikka saad kellegi teise.tasapisi hakkab eesti rahvas mõistma,et KESKREFORM on kahepäine lohe,mõlemad EKP järglasparteid etendavad avalikkusele võltswrestlingut,tegelikult rahulikult riigis võimupiirkondi jagades ja yheskoos parteide rahastamissysteemi hämarana hoides.sest muidu paistaks et see kõik on ju vene raha.nomenklatuur on põhimõtteliselt samaks jäänud.isegi parteinimi säilitati—EKP --EestimaaKeskPartei.kahe suurpartei rahavoog on kaks nulli suurem,kui ylejäänud kõigil poliityhendustel kokku.ei tea jah kelle pärast on vaja kaitsta meeleheitlikult lihtsat fakti et reformi ja kesikute rahastamine on yhine,yhised suurärimehed ja varjatud oligarhia.kyttes siin teadlikult rahvuspingeid—oskab EKP erinevas vormis ikka võimu juurde jääda,yks tiib yhel ja teine teisel pool rindejoont,mõttelist või reaalset.Moldaavia näide võiks eestlastele piisavalt õpetlik olla.haritud ja patriootlikult mõtlev inimene mõistab,et kesk ja reform on mõlemad sama asja kaks otsa—ja valib ykskõik keda muud.uusi nägusid ennekõike,vabad keskreformi seostest.keskreform on toonud sisuliselt vene aja tagasi,hääletusmutrikestele jagatakse pooltasuta kortereid,kannilakkujatele antakse reisituusikuid ,komsomoli värvatakse koolipingist,broileripõlvkond yles kasvatatud—kevadkylvivolinikud viisitammed rändlevad mõttetute käpikutena mööda parteilisi ametikohti,kus tegeliku töö teeb tihtilugu keegi teine.see broilerisysteem ohustab juba eesti julgeolekut—Maripuule,kes reaalelus midagi asjalikku tegelikult teinud polnud,kaaluti tõemeeli kaitseministri kohta.antidepressantidest kokutav,poolhämarolekus poollapstibi NATO tippkohtumisel,võimalikus kriisiolukorras...jube kujutledagi.aga suur muutus on tulemas—kohe on valimised,kus tuleb palju uusi patriootlikke mehi—ja kindlasti uusi aferiste,kuid parem uued rikkumata aferistid.aga keskreformi valides peaks mõistma,et ykskõik kui syytult kohtlane mingi jobumuusik või hõbesoenguga vanakooli heimarlenk ka ei tundu---selle yhenduse sygavam juurikas läheb ikkagi Kurjuse Impeeriumi,mis revanshi ihkab.

taat ütles ...

reform ju tuntud tüngategija, lisaks meenutatud respublika juhtumile ka presidendivalimistel, kui loobuti tulvistet pooldamast ja aidati sellega rüütel pukki

Anonüümne ütles ...

Kriminaalkaristus järgneb joobest alates 1,5 promilli mitte 0,5 promilli, nagu saatejuht ekslikult väitis.

Anonüümne ütles ...

hõbemägi võiks ennast alustuseks viia statistikaga kurssi. eestis tuleb sel aastal liiklussurmasid 100 ringis (mitte mitusada) ja neist võiblat pooled on seotud alkoholiga

Anonüümne ütles ...

Naabril Rootsil siiski piir samuti 0,2. Mitte 0,5 nagu mainisite. Samuti on karistused hoopis karmimad. Tuttav istus 0,8 promilli (tavaline piir näiteks USA-s) eest 2 kuud trellide taga.

Oliver