17 märts, 2018

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Marek Strandberg ja Ignar Fjuk

Keskpäevatunni stuudios seekord:
Ei vaibu kired Tartu tselluloositehase ümber, teadlased arutavad, rektorid põrutavad... Räägime meiegi;
Rektorid arutasid kõrghariduse tulevikku, tasuta kõrghariduse kontseptsioon paistab olevat läbi kukkunud.


18 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

tundub et Marek arvab, et kui Tartust ülesvoolu satub 200 000 inimest korraga õhku hingama ja siis seda välja hingama, et siis saabubki maailmalõpp. ;)

Anonüümne ütles ...

Lõpuks ometi üks saade, kust puuduvad Astoki ja Meeritsa tasutud teadaanded. Kaua pidi ootama, Hõbemägi!

Anonüümne ütles ...

Äriringkondades liigub info, et peale tehase valmimist ja toormega tagamist RMK poolt müüakse kogu kupatus kasudega HIINLASTELE. Ehk nüüd teeme äri juba tuleviku arvelt.

Anonüümne ütles ...

MA arvan et sõna "ratsionaalne" pole päris õige sõna. Ka see on ratsionaalsus, kui mind huvitab Emajõe Suursoo käekäik. Ka see on ratsionaalsus, kui inimesed kogemusele tuginedes kahtlustavad selles, et ettevõtjad neid lohku tõmbavad

Anonüümne ütles ...

ratsion`aal+, ratsion`aalne <2: -n`aalse> mõistuspärane; otstarbekas; ka mat. Ratsionaal+arv.

Kui mõistuslikkuse (ratsionaalsuse) alla ei kuulu eluterve maailmavaade, siis on mõtlemistes midagi väga valesti.

Unknown ütles ...

huvitav, kas Marekil on mobiiltelefon. Või arvuti. Või auto. Või kas ta elab soojustatud majas.
Ei tea kas ta on kunagi näinud, kuidas nende asjade valmistamiseks vajalikke materjale kaevandatakse?
Ja ta arvab et ta hoiab loodust?

Anonüümne ütles ...

Priit - see "salapärane" investor on eestlane, mitu eestlast ... :)

Anonüümne ütles ...

Priit: eestlased ei ole investorid, nad valmistavad ainult seda investeeringut ette, investeerinbg tuleb mujal. Kust?

Madis M ütles ...

Emajõe seisundiklass on praegu HALB, kuid eesmärgiks on tõsta seisundiklassi kahe astme võrra kõrgemale e. tasemele HEA. Seisundiklass HEA tähendab: võimalikult suurt loodusliku seisundi lähedust ja võimalikult väheseid inimtekkelisi mõjutusi. Sellest tulenevalt võiks kaaluda tehase loomist vaid siis, kui tehase reovesi jõkke suubumise kohas vastaks üldnõuetest vähemalt 30% rangematele. Lihtsamalt väljendades peaks tehase reovesi olema sisuliselt allikavee omadustele sarnane. Probleem ei seisne üksnes vee koostises, vaid ka hulgas, temperatuuris ja olemuses. On ju ilmselge, et sellistele nõudmistele vastava puhastusüsteemiga tselluloositehast ei ole maailmasse "veel" loodud.
Veeseadus keelab veekogumite seisundi halvendamist ja ka ajutist halvendamist inimtegevuse kaudu.
Tuleb lähtuda seadustest.

Anonüümne ütles ...

"Keskpäevatund" on parim päevapoliitiline analüüsisaade! Täiesti nõus teiega, mehed! Tselluloositehas on saatanast ja jutul lõpp! Kes vastupidi väidab, see on üks südametu idioot, kes ei hooli ei Tartust ega Eestimaast!!!

Anonüümne ütles ...

Aadu Polli luges Tartus need investorid nimeliselt ülesse, loomulikult kaasatakse pangad. Võiks ikka teemaga rohkem kursis olla kui raadiosaadet juhtida.

Anonüümne ütles ...

Tänane saade on meeldiv erand kõiksugu eetriüllitiste reas, kus Tartu inimesi näägutatakse, pekstakse, manitsetakse jne., et nad tselluloositehast linna külje alla ei soovi.

Anonüümne ütles ...

Täna ei häiri mind isegi Strandbergi sõnarõhud, kuna ta räägib õige mehe juttu

Anonüümne ütles ...

Kõrgharidusest - tuttavate tudengite 'empiirilise' observatsiooni põhjal väidan, et tasuta + tasulised kohad oli väga hea motivaator. Loru kukkus välja ja tubli sai tasuta kohale. Hr. Fjuk oleks nagu kuupealt pärit - kuis küll saaks vaese pere laps "tasuta" kõrgharidusse, kui elamiskulusid mamma-papa rahakoti pealt ei tule ja tööle minna ei saa, sest kui mõni ainepunkt saamata jääb, tuleb maksta?
Ja täiesti arutamata jäi, et 1) sisuliselt on tudeng praegu kõrgkoolis ainult segav faktor, kelle tõttu õppejõud ei saa piisavalt 1.1 tasemel artikleid avaldada (=palka välja teenida); 2) "tasuta" kõrgharidus sunnib avama ingliskeelseid (ehk tihti poolkeelseid lektori ja kuulajate keeleoskuse/oskamatuse tõttu) õppekavasid - seal saab raha küsida; 3) kaugõppe kadumine paljudel aladel - miks ei või inimene maksta, kui paberit vaja ja üht-teist ehk juurdegi õpib?

Just nagu kunagi põhikoolis kogetu: lapsevanem tahtis lapse keelerühmale (kogu rühmale!) uued ja head töövihikud osta, direktor ei lubanud - meil on tasuta põhiharidus ja kindlasti on lapsevanemal mingi nurjatu tagamõte.

Anonüümne ütles ...

Tasuta kõrghariduse kriitikaga 100% nõus. Sellisel kujul toodab see vaid keskpärasust. Hr Fjuki seisukohad on rajatud õppija vastutustundele ehk siis kui õpid hästi, eriti siis juhul, kui oled sotsiaalselt vähekindlustatud perest, tasub riik sinu õpikuld täielikult. Praegu saavad ühtviisi tasuta üha kehvemat haridust võrdselt vaene ja rikas.

Anonüümne ütles ...

Aitäh, kõiketeadjad raadio-onud!
Laupäeva hommikupoolikuti kohe terve raadiovaba tund alatiseks või vähemalt niikauaks, kui saates osalejad ei muutu.
Sellist üle poole saate pikkust ühekülgset kolmeraudset andmist, kohati falsetini tõusvat, pole enne kuulnud ega kavatse ka edaspidi. Kolm idamaa tarka lasksid oma tselluloosi-tarkust rahva peale laiali. See on siis see tasakaalustatud raadio "mõtlevale inimesele".
Nüüd lõpuks sain aru, miks sel raadiojaamal selline tobe nimi. Selle taustal kunagi varem saatejuhi poolt halvustatud Autorollo ei tundugi enam nii nõme ...
Kuku, kuku!

visiitkaardid ütles ...

Väga huvitav!

Anonüümne ütles ...

Austatud hr. Hõbemägi. Mis oleks kui juba homses saates lõigata natuke lühemaks viimasel ajal alaliseks saateosaks saanud rubriigi: "telluloositehase vaidlus"?