23 detsember, 2017

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Madis Kimmel ja Hannes Astokne

Keskpäevatunni teemad:
kas PBK on meedia- või propagandakanal? Kas Eesti riigijuhid peaksid PBKle intervjuusid andma või mitte? Kas neile peaks raha andma? Või panna kokku PBK ja ETV+?
Kas alkohol kaob silmade alt ära? Sest muidu hakkame jooma...
Kaja Kallase kiri Reformierakonna liikmetele tekitas paksu verd ja esimehe valimised 14.aprillil.
Kas presidendi aastalõpukõned lähevad meile korda või ei lähe?
Erakondade reitingud toetused.
Eesti seisukoht Jeruusalemma küsimused ÜROs - oli see nüüd mõistlik samm või mitte?
Ja kuidas jääb Poola ja Katalooniaga... ja Tiibet.
Kirjatehnika õppimine saab uued tuuled.
Kas Tallinki müük on välismaalastele läheb korda või ei lähe? Mis sellest muutuks?

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kas AK-d vaadates saate aru, kus asute? kas Eestis või Venemaal?

Anonüümne ütles ...

Minu vaatepunktist on Reformierakonnal mõtte siis kui nad pöörduksid tagasi lätete juurde ehk Fridmani juurde.
Noorema põlve refide, irl-i ja sotside poliitikutel pole mingit vahet - nad on tegelikkuses kõik sotsid.
Paarempoolse maailmavaatega inimestele on jäänud ainult EKRE, meeldib või mitte. Aga võiks ikka keegi veel olla.

Anonüümne ütles ...

Palestiinlased on tegelikult araablased. Araablastel on 200 milj km2 maad ja neid on 300 miljonit. Milleks neile veel üks riik?
Halooo ... grupp araablasi hakkas ennast 1949.aastal äkki nimetama palestiinlasteks.

Eesti paralleel oleks kui ühtäkki Ida-Viru venelased ütleksid, et nad pole üldse mitte venelased vaid virumaalased ja vajavad oma riiki!

Anonüümne ütles ...

Miks kogu aeg saavad maksureformi teemal sõna inimesed, kelle palk on üle 2100 euro ja kogu aeg peavad raadiokuulajad kuulama seda vingumist kui palju nad (kuulsin täna et 64 euri :( !!! ) ikka raha kaotavad. Uskumatu kui enesekesksed ja ahned inimesed te olete. Kuna ise elan soomes siis mind see maksureform ei puuduta kuid seda on lihtsalt nii hale kuulata. Kohe näha et kadedus ongi eestlaste suurim voorus ja selle üle pole isegi häbi uhke olla. Ja mulle pole vaja vastata teemal et ega mina kade ei ole-tunnen lihtsalt teistele hästiteenivatele inimestele kaasa.See oleks hale.

Anonüümne ütles ...

Jimmi Kimmel on loll ja palun hoidke eetrist kaugemale.

Marika Käbin ütles ...

Priit Hõbemäe seisukoht, mis puudutab Eesti käitumist Jeruusalemma teemal on kahetsusväärne. Väga tore, et leidus siiski inimene saates, kes talle vastu astus. Hannes Astok võttis mult sõnad suust, just samasuguste argumentidega oleksin tahtnud Hõbemäele vastata. Pole imestada, et Astok on käinud mõlemal pool, nii Iisrealis kui Palestiina territooriumil, Hõbemägi näib tundvat vaid ühte poolt. See on muidugi tema isiklik asi ja isiklik arvamus. Siiski kahetsusväärselt ühekülgne. Ka Eestis on olnud näha piisavalt erinevaid dokumentaalfilme, et saada vähegi adekvaatne ettekujutus selle maanurga elust ja probleemidest.

Anonüümne ütles ...

Tänane saade on parasjagu metsa poole, teen väikese meediaanalüüsi.

1. Mõelge nüüd ise. ETV+ saab asja kui nad hakkaksid tegema programmi, mis on võrdväärne PBK poolt pakutavaga. See on ju selline taseme vahe, et ilma sunnita ei vaheta keegi kanalit. Üks on amatöörid ja taidlus, teine on täisprofessionaalsus ja kõrgtehnoloogia.

2. Reformierakond on saatanast. Seal on laias ulatuses konjukturistid, endised kommunistid/ komsomolid, poliitbroilerid. Nende maailmavaade on sotsialismist konservatismini, sõltuvalt sellest mis tänasel päeval müüb. Eesti vajab oma Reaganil, mitte suvalist ideoloogiatöölist. Loodame Issanda nimel, et see bande lähiajal võimu ligidale ei pääse.

3. Kuidas saab E-Eestit edendada taaralinna onkel, kes satub hüsteeriasse tulumaksu arveldamise küsimuses. Ma ei saa aru mis kurat siin keerulist? Ära maksuvaba tulu taotle ja asi tahe. Mitte midagi ei ole ju keerulist, eks.

4. USAd peab toetama ja nende poolt olema nii heas kui halvas. Meie ainuke võimalus on USA, et pääseda Venemaast. Euroliidu sotsid on siiski mitteusaldusväärsed ja sarnaneb see liit endise nõukogude liiduga. Astoki ja selle teise noorkommunisti jutt on umbluu, juutidest on rohkem kasu kui araablastest terroristidest. Tubli Hõbemägi, veidi mõistuse häält siia saatesse!

Kutsun üles saatest kinjuktuurliberaalsotsialistid eemaldada.

Marika Käbin ütles ...

Tahaks veel lisada, miks Hõbemäe seisukoht on kahetusväärne. Nagu vestlusest selgus on Hõbemäel lihtsalt Trumpiga ühine seisukoht. Hakata nüüd Eesti käitumist taunima põhjendustega USA sõjalisest jõust ja toest on tema poolt silmakirjalik. Mis siis, kui Trump oleks otsustanud kuulutada Jeruusalemma Palestiina pealinnaks? Kas Hõbemäe arvamus oleks jäänud samaks? On olemas väärtused, mida peab olema julgust toetada igas olukorras. Lähtumine vaid mingist "illusoorsest" kasust võib osutuda lõppkokkuvõttes hukatuslikuks.

Anonüümne ütles ...

Lp Marika Käbin
Enne kui võtate pooli, tutvuge palun informatsiooniga.
Kes paremini, kui Peeter Võsu (Jeruusalemma Rahvusvahelise Kristliku Suursaatkonna Eesti osak.esimees) seda lahti seletaks, edastan tema poolt S.Mikserile koostatud kirjast väljavõtte:
Enamus ÜRO resolutsioone on sihitud Iisraeli vastu seoses Jeruusalemma okupeerimise ning Juudas ja Samaarias (Iisraeli ajaloolistel aladel) asunduste rajamise tõttu. Resolutsioonide põhiliseks probleemiks on nende rajanemine valedel alustel. Arusaamatud on kõrvaliste riikide nõuded jagada riik terrorismi propageeriva organisatsiooniga PA, mis ei ole kunagi ajaloos olnud riik, mistõttu ei ole sellel ühtegi õigust endale riigi staatust nõuda.

Iisrael on läbi viimase 25 aasta üritanud araabia kogukonnaga läbirääkimisi pidada, pakkudes neile võimalust oma riik luua, kuid need on siiani liiva jooksnud, kuna nad ei ole omalt poolt nõustunud selle vastu rahu pakkuma.

ÜRO resolutsioon 181 aastast 1947 ei pakkunud Jeruusalemma Jordaaniale ega ka ühelegi teisele araabia rahvusest kogukonnale. Jordaania okupeeris seda ebaseaduslikult 19 aastat (1948-1967). Tegelikult jättis see resolutsioon Jeruusalemma staatuse avatuks, vihjates, et see võiks ajutiselt (10 aastat) olla ÜRO hallatav. Kuna Iisrael saavutas selle enesekaitse sõjas, oli see igati seaduslik ka endale jätta. Ka ÜRO soovituslik aeg seda ise hallata oli ju ammu möödas.

Iisraelil on ka ajalooline õigus Jeruusalemma üle. Jeruusalemm on olnud põline Iisraeli pealinn. See ei ole olnud viimase 3000 aasta jooksul ühegi teise riigi pealinnaks. Iisrael ei ole seal okupant vaid täieõiguslik omanik. Iisrael saavutas selle sõjas Jordaania vastu, kes okupeeris seda ebaseaduslikult, mistõttu on arusaamatu selle vaidlustamine.


Lugupidamisega,
Peeter Võsu
JRKS Eesti Osakonna president
IRL Kristliku Ühenduse juhatuse liige
+372 5059935