04 oktoober, 2014

Täna Keskpäevatunnis Priit Hõbemägi, Indrek Tarand ja Eerik-Niiles Kross

Vaid üks lause Jüri Rataselt ja uus teema on sündinud, mis haarab kogu meediat! Kas  Kadri Simsoni mainimine Keskerakonna peaministrikandidaadina on osav suhtekorraldus või tõsine plaan? Ja miks üks idee "lendab" ja teine ei "lenda", nagu näiteks Reformierakonna idee pakkuda presidendikandidaadiks Marina Kaljurand.
Eesti Energia sai uue peadirektori. Sandor Liive lahkumine tekitab ka parastamist, kuid mida uut on oodata uuelt peadirektorilt? Ega ometi odavamat elektrienergiat?
Kooseluseaduse kohta tehtud EMORi uuring näitas, et 67% Eesti elanikest ei poolda homoseksuaalsete suhete riiklikku tunnustamist perekonnana, samasoolistele paaridele lapsendamisõiguse vastu oli 73% vastanutest.
Kindralid ründavad! Johannes Kert ja Ants Laaneots otsustasid ühineda Reformierakonnaga. Tapale saabus Ameerika sõjavarustus.
Üha lennukamad lood kaitsepolitsei töötaja Eston Kohvri väljavahetamisest. Kohvri advokaat räägib pikki lugusid ja ajakirjanikud teoretiseerivad. Kuis kui lähedal on see kõik tõele?
Eesti võib saada uue õiguskantsleri.
Ideed aina lendavad - Tallinna aselinnapea Kalle Klandorf hakkas rääkima prostitutsiooni seadustamisest!
Esmaspäeval annab Brüsselis europarlamendi ees aru digivoliniku kandidaat Andrus Ansip.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

täiesti vale nimekiri sai ette loetud. soomes nt on ju geipartnerlus seadustatud jne.

Anonüümne ütles ...

Miks valitsus ei ole aus ja ei ütle, et meid ümbritsevates riikides kehtib sooneutraalne abielu, ja et me peame kuidagi sellele reageerima, sest meie homod abielluvad välismaalastega, ja nende õigused peavad olema samuti kaitstud nagu välismaal.
Miks ei võeta vastu partnerlusseadust, mis annaks homodele samad õigused nagu heterodele, samas kõigutamata abielu kui institutsiooni?
Selline seadus lahendaks praktilised probleemid, ja jätaks meile alles abielu kui mehe ja naise suhte.

Anonüümne ütles ...

Kas Kross võttis oma kolm sõpra ka kaasa, kes kommenteerivad!!!
Elagu irlitsikud kukuraadios !

Larko ütles ...

Kui Priit kooseluseaduse seletuskirja tsiteeris, on see tõepoolest lohakalt koostatud. Soomes on kooseluseadusele vastav kord (sealses sõnastuses partnerluse registreerimine) juba ammu kehtestatud. Praegu käivad vaidlused sooneutraalse abielu kohta, mis oleks juba üks samm kaugemale. Seda aga ainult retoorikas, sisuliselt vahet ei ole.