27 september, 2014

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Mart Luik ja Hannes Astok

Vaat kus üllatus! - avalikus kohas joomine keelatakse uuesti! No mida me rääkisime siin Kukus kogu aeg!!!
Eston Kohverile FSB poolt esitatud süüdistus tuli avalikuks ja erineb Eesti versioonist nagu öö päevast.
Nädal tagasi Narva jõel ebaseaduslikult piiri ületanud mehed osutusid KGB ohvitserideks ja istuvad nüüd trellide taga.
Ootamatu üllatus: Venemaale kuulub Tallinna linna külje all Pirital poole kilomeetri kaugusel merest ligi 20 000 ruutmeetri suurune maalahmakas!
Uuring: peaminister on üsna populaarne!
Estonia hukkumisest möödus 20 aastat.
Ettevõtjate pöördumine valitsuse poole.
Prügiveo konflikt - kuidas saab ja tohib omavalitsuste tegevust piirata.
Maanteeameti avastused - teed on kehvad. Miks? Ja kuidas asja muuta?
Kas piirijoone väljaehitamise küsimus on nüüd lahendatud? Ja kuidas?


14 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

20 aastat, ja ikka veel ei ole suudetud anda usutavat selgitust, kelle käsi pani huku järel Soome haiglas kirja "Avo Piht, 1954, Eesti".

Sama kordus laeva peamehaaniku ja veel terve rea inimestega, kõik eranditult laevapere liikmed.

Avo Pihti pääsemisele viitavaid märke oli Eesti võimude hinnangul piisavalt palju, et teda hakati Interpoli kaudu taga otsima. Kuulutus:
http://members.tripod.com/mv_estonia/Ipol1.html

Hiljem astus uurimiskomisjoni esimees protesti märgina tagasi ja avaldas memuaarideraamatu "Lõpetamata logiraamat", milles kirjutab, et Soome võimud kõrvaldasid Pihti.

Anonüümne ütles ...

Kui kõik parteid hääletasid in corpore selle seaduse poolt, siis tuleb uurida, kes selle kinni maksid? Kes organiseerisid sellise 100% tulemuse?

Anonüümne ütles ...

Seadus seaduseks, kuid küsimuseks on see, kes kurat oli see, kes oli tõukajaks sellise seaduse läbisurumiseks.

Anonüümne ütles ...

Tolleaegne justiitsminister Rein Lang

Anonüümne ütles ...

Kuidas saavad olla niisugused inimesed juhtivatel kohtadel, nagu Lääne prefekt ja lp. saate komentaator. Täna lubame, homme keelame! Liivakastis ! Mina ei usaldaks isegi labidat niisuguste tuulelippude kätte, sest ka sellega võib kahju teha !

Anonüümne ütles ...

Eks sellepärast vahetaski IRL Reinsalu välja, et kahe broileri - Mikseri ja Rõivase - vastu minna päris inimese juhtimisel.

Anonüümne ütles ...

Kas ei ole paradoksaalne, et äripäeva poolt läbiviidud küsitlusel sel samal konverentsil hääletaks 46% ettevõtjatest reformi poolt...

Anonüümne ütles ...

Teede ehituses ILMSELT vohab protsess, nagu sotsialismi ajal oli restoranides. Kokteili ette nähtud 100 ühikut mahla ja 100 viina, mille hind oli X. Kokteil aga keerati kokku 150 mahla ja 50 viina. Hinnaks jäi ikka X.
Ehitaja petab labaselt tellijat, elik siis varastab materjali, mitte et ehitatakse odava raha eest.

Raul wips Vibo ütles ...

Lp hr Hõbemägi. Palun lugege riigihangeteseadust, enne kui sel teemal sõna võtate.

RHS § 31 (3) Hankija nimetab hankedokumentides, kas ta sõlmib hankelepingu tervikuna majanduslikult soodsaima või üksnes madalaima hinnaga pakkumuse alusel, kui ta ei nimeta seda hanketeates. Hankija võib sõlmida hankelepingu üksnes madalaima hinnaga pakkumuse alusel juhul, kui pakkumuse majanduslik soodsus hankija jaoks sõltub üksnes pakkumuse hinnast ja kõik muud tulevase hankelepingu tingimused, sealhulgas hankelepingu esemega seotud kriteeriumid, on hankedokumentides ammendavalt määratletud.

Anonüümne ütles ...

No mis te nüüd kotite neid ettevõtjaid, alles 10 minutit tagasi oli probleem, et ettevõtjatel ei tohi mingil tingimusel mokka rulli ajada, kuna "nad peavad meid ülal"

Anonüümne ütles ...

..ja teie mõelge mis on sõltumatu ajakirjandus, eriti Astokit saatesse kutsudes

Anonüümne ütles ...

Mäo risti rahadega oleks võinud Vene piirile hiina müüri ehitada. Oleks olnud odavam üleval pidada ka

Unknown ütles ...

Saatejuhi väide, et kurja juur on riigihanke seaduses, mis nõuab madalaima hinna rakendamist, on vale. (Vaata Raul Vibo viidet RH seadusele).

Minu kogemuse järgi on kurja juur pigem hanke korraldajate puudulikes teadmistes (häda mõistuse pärast). Ühelt poolt ei osata kujundada adekvaatseid hindamiskriteeriume ja pakkumuste hindamist. Teisalt võib olla RH seaduse tõlgendamine ühekülgne.
Mõnikord tundub, et ainult madalima hinna kasutamine tuleneb ajapuudusest.

Ma olen pakkuja poolel olles kohanud palju uuringute, koolituste, teenuste hankeid, kus pakkuja valiku kriteeriumiks on madalaim hind.
On siiski ka juhtumeid, kus pakkumusi hinnatakse ka muude kriteeriumite alusel.

Anonüümne ütles ...

Riigihangete seadus ei ole kunagi keelanud esitada kõrgeid nõudmisi hankeobjekti kvaliteedile, olgu siis hindamiskriteeriumiks madalaim hind või mingi muu kriteerium. Ja maanteeameti puhul polnud ju probleem nõrkades hanketingimustes, vaid nende ignoreerimises täitja poolt.