11 oktoober, 2014

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Hannes Astok ja Eerik-Niiles Kross

Tänases saates:
Kooseluseaduse vastuvõtmine küttis kirgi ja tekitas küsimusi
Digivolinik Andrus Ansipi kuulamine Europarlamendis - edulugu, hästi päheõpitud plaat või totaalne muutumine?
Slaavi oligarh ostis Premia jäätisetööstuse - eestlased oskavad ettevõtteid teha ja müüa küll
Kadri Simsoni orbiidile lennutamine on ilmselt Keskerakonna valimiskampaania algus, mitte mäss laeval.

16 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Toetan P.Hõbemägi arvamust-sellisel teemal ei saa rääkida "võidust"

Anonüümne ütles ...

Herr Kross on asjadest ikka väga valesti aru saanud või lihtsalt vassib.
Saadikumandaat ei tähenda automaatsel "card ge blanche"

Anonüümne ütles ...

67% võeti ära usk eesti riigi tuleviku osas, sest traditsioonilise perekonna lammutamine ei saa midagi head tuua

Anonüümne ütles ...

Ei võetud ära!!! Võeti küll. Võeti ära moraali seisukohalt ja anti ühiskonnale juurde lodevuse sallimist.

Anonüümne ütles ...

Miks moslemitelt ei nõuta (homosuhete) sallimist? Nemad võivad olla sallimatud. Kuid kristlastelt ja teistelt nõutakse oma usu salgamist?

Miks nudistide, mitmenaise/mehepidajate, intsestiate, vaeste, opositsiooniparteide jpt. vähemuste õigusi samamoodi läbi ei suruta?

Anonüümne ütles ...

Eestlased olid ja on vägage sallivad ja avatud. Eestlasele ei ole kuna meeldinud millegi sunniviisiline meeldivaks tegemine.

Anonüümne ütles ...

Kui ma end teisele mehele pärasoolde rahuldan, olen ma erikohtlemist vääriv vähemus. Kui ma aga armastan end auto summutisse rahuldada, siis olen haige. Miks nii?

Anonüümne ütles ...

Ah et Astok pettus Eesti inimestes. Kas Astoki ideaal Eesti inimesest on siis selline, et me olema tolerantsed kakerdavate, peksvate, lällavate alkohoolikute suhtes; rõõmustame ja toetame narkareid nende triibutõmbamisel ja anname raha puudujääva doosi jaoks, toetame ja elame kaasa perevägivalda kultiveerivatele abikaasadele jne., jne. jne. Kas see on hr. Astoki jaoks "tolerantsem" meie Eesti rahvas??? Kus jookseb ikkagi piir?

Meelis ütles ...

ja mitu % oleks vastanud "vastu" või "pigem vastu", kui küsitud oleks "kas pooldate maksu x"? ometi neid kehtestatakse ja keegi ei nuta, et demokraatia on surnud.

Ma ei tähtsustaks seda uuringutulemust üle.

Ja mis puudutab avalikku arvamust, siis see muutub seda rohkem, mida enam tuleb kapist välja neid, "kellele peale vaadates ei ütlekski".

Anonüümne ütles ...

Ma arvan, et paljud julgesid kasutada seekord oma pärisnime, kuna olid täiesti kindlad et inimesed nende ümber arvavad samamoodi. See ehk annab pisut sissevaadet, et meil ühiskonnas selliseid kohti on.

Andres

Anonüümne ütles ...

Hr Astok ja Kross
Liputamise lubamine ei võta teilt ära mitte midagi, vastupidi, ka teile oleks see lubatud. Ja kui lubada seda teha õhtul 22.00st kuni hommikul 7.00ni siis kaob ka ainus vastuargument alaealiste osas. Vähemuste õigusi tuleb ju kaitsta, kas algatate eelnõu?

Anonüümne ütles ...

Kui võimalik, siis paluksin saate esimest teemat veel lühidalt kommenteerida selles võtmes, et kui meie oleme praeguses riigikorralduses valinud saadikud, kes peaksid meid ju ideeliselt kuulama ka valitsemise ajal, siis miks automaatselt peaks neil olema õigus mitte kuulata ja öelda, et ise valisite meid siia?

Probleemiks on minu arvates see, et rahvast lõhestavas küsimuse varjus on liigutatud seadusepiire suuresti ilma rahva enamuse arvamust arvestamata. Ma ei ütle, et vähemusel pole õigusi, kuid kompromissidest ju ei räägitud. Esitati nõudmisi.

Ja peamine murekoht, mida paluksin võimalusel kommenteerida on see, et kui see kõik nüüd niimoodi läbi suruti, siis millise küsimuse korral võib seda teha uuesti? Esitan näitlikustamiseks ka ajakohase näite. Kui nüüd üks vähemusgrupp ühiskonnast hakkab rääkima, et nad soovivad luua siin oma iseseisvuse ja tahavad eralduda olemasolevast riigist, et ühineda naaberriigiga, siis kas tuleks ülejäänud rahval lihtsalt lipukesi lehvitada ja rõõmuhõisetega kaasa elada kiirkorras vajaminevate seadusepügalate vastuvõtmisele?

Minu meelest on demokaatliku riigi üheks alustalaks ikka see, et igal inimesel on õigus oma arvamusele, kuid see ei tähenda seda, et igal inimesel on automaatselt õigus endale meeldivatele seadustele. Vähemused peaksid ikka sellega ka arvestama.

Anonüümne ütles ...

Krossi ja Astoki kommentaarid Savisaare kohta olid primitiivsed ja nõmedad.

Badge ütles ...

Selle kooseluseadusega tegelikult suurendati rahva vastuolu riigile. On ju teada, et mida rohkem eestlasele peale pressida, seda rohkem ta vastu on. Nüüd arvati, et midagi on teisiti? Varem oldi hoopis tolerantsemad. Ja see tolerantsus muutub veelgi negatiivsemaks, see on nii.
Tegelikult praegu käivad ka Põhjamaalased (ja mitte ainult) käsi rusikas taskus ringi ja kui tuleb paras moment...

Anonüümne ütles ...

Mina ei saa ühest asjast aru.
Et kui meil on 70% "traditsiooniliste pereväärtuste toetajaid", kust siis tulevad ripakilejäänud lapsed, aja paratamatu kulu või/ja kaubandusliku välimuse kao tõttu seksikama vastu välja vahetatud naised, psühhoterrori all kannatavad mehed, issanda hooleks jäetud vanainimesed? MIS need pereväärtused siis õigupoolest on? Kuidagi primitiivne tundub kooselu AINULT suguelule taandada. Kuidagi kummaline tundub, et traditsiooniliste pereväärtuste kaitse tähendab põhiliselt kellegi vastu sõdimist, mitte oma kodus rahu loomist.

Anonüümne ütles ...

statistikat kah, H. Roonemaa artiklist (tõsi, teema tal üldiselt pisut teine):
"Iga kolmas naine Eestis kannatab koduvägivalla all ehk iga kolmas mees terroriseerib oma naist füüsiliselt või vaimselt.

Eelmisel aastal võeti Eestis arvele ligi 3000 vanemliku hoolitsuseta last ning kokku on Eestis ligi 5000 last, kelle ellu on pidanud sekkuma sotsiaal- või lastekaitsetöötaja. 5000 last! Eestis sünnib aastas kokku üldse umbes 14 000 last."