12 oktoober, 2013

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Marek Strandberg

President Ilves nimetas valimiskampaaniat Tallinnas palaganiks. Arutame selle olukorra üle ehk "mida arvab rahvas".
Kui palju e-hääli seekord Eestis kokku saadakse? (2009 omavalitsuste valimistel anti 104 313 e-häält, 2011 Riigikogu valimistel 140 846 e- häält.)
Kadri Simsoni rahaskandaal ei idane ega mädane.
Häkker Harri Hursti tõmbas e-valimistele vett peale. See pole tal esimene kord nii teha.
Miks erakonnad rohkem raha saavad, kui usaldus poliitika vastu kahaneb?
Millises kõrgkoolis lõpetajad hakkavad teenima enim raha?
Tõusev diskussioon: kas geeniuuringute riiklik rahastamine võtab tervishoiusüsteemilt raha ära või aitab hoopis inimestel pärilike tervisevigadega paremini võidelda?
Tubakadirektiivi hääletamine Euroopa parlamendis keelustas mentooliga sigaretid ega loe e-sigaretti ravimiks.


22 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui Lang/Pai tülis kandus sümpaatia Pai poole, siis tänasel päeval on selge, et Pai tase ongi keskerakondlik tsirkus ja kummastav on see et temaga on liitunud üks põsearmiga muusik.

Anonüümne ütles ...


kas te ise 'ra ei t'dine kogu aeg sellest Savisaarest r''kides,,,nagunii paneb valimised kinni ja 'rge kurvastage

Anonüümne ütles ...

Stuudiosse on lastud ilmselt kolm amööbi, kes pole siiani aru saanud, et kogu kriitika keskerakonna aadressil käib selle pärast, et nad kasutavad enesereklaamiks mitte erakonna vaid linna raha. Eriti kummaline on strandbergi jutt, tal peaks ju oma poliitilisest minevikust vähemalt see meeles olema kuidas mingi keskonnaagentuuri või misiganes nime all sai ohjeldamatult riigi raha krabatud

Anonüümne ütles ...

Strandberg ajab häma. Hääletamise salajasuse nõude pärast ei jää e-hääletamisest samu jälgi ja logisid nagu tavalistest elektroonilistest süsteemidest.

Anonüümne ütles ...

Kummaline, et Strandberg, kes ise poliitikuna täielikult äpardus, käe riigi rahakotti ikka päris sügavale sisse ajas ning diskrediteeris oma ahnuse ja saamatusega märkimisväärselt ka rohelist ilmavaadet, on praegu nii puhas poiss ja pädev ekspert kui üldse olla saab.

Kuula ja imesta.

Anonüümne ütles ...

kumbki ekspert, ei Jason ega Harri, pole toonud välja mitte ühtki turvaviga ega näidanud, kuidas oleks võimalik 'kurjalt ära kasutada'.... huvitav miks, kas pole vigu või !?

Anonüümne ütles ...

Keskmine inimene teeb evalimistest rääkides teiega identse vea: sisu jagamata hakkab rääkima inimestest, tegema vihjeid võimalikele ärihuvidele, keegi on ära ostetud ja teine pole, j.n.e.

Sel tasemel ei ole vestlust mõtet pidada.

Anonüümne ütles ...

Huvitav jälle Strandberg saates ja jõudis nagu iga teema juures tema puhul evolutsioonini (2 korda vist juba poole tunni jooksul)?! Kuku Raadio paneb samuti lati alt läbi nagu kesk ja reform poliitikas. Strandberg saatesse kutsuda on loomulikult mugav, räägib saate täis ja teistel pole vajagi ette valmistada. Tühi sõnamulin on aga igav. Tiidot ja Langi ei saaks kuidagi tagasi, oleks saade rohkem ajakirjandus...

Anonüümne ütles ...

Strandberg ei suuda ühes lauses öelda sama sõna ühe ja sama rõhuga. Lisaks ei tea ta, et 'püüa' hääldatakse 'püia'. Tüüp rikub lihtsalt eesti keelt. Ise on loll nagu lauajalg, aga tegeleb omaarust keeleuuendusega

Anonüümne ütles ...

Ma ei saa küll aru, millega te, lp. ajakirjanikud rahul ei ole?
Kohe kampaania algusest peale läksite ju seda kõige labasemat ja lihtsamat "Savisaare sõelapõhjaks laskmise" teed.

Miks te ei sundinud kandidaatidele peale sisulist arutelu kus ka praeguse linnavalitsuse hästi tehtud asjad oleksid ära märgitud ja miks te ei uurinud kunagi, mida siis rahulolematud konkurendid paremini teeksid ja mida paremat neil oleks pakkuda olemasolevate asjade asemel, mida justkui kohe tahetakse "üldise heaolu huvides" kinni panna või ära lõpetada?
Kui ikka a´priori võetakse seisukoht, et kõik on halvasti ja vaja ümber teha ja kõige parem viis selleks on üksteist ja eriti Savisaart pidevalt puusalt tulistades, siis sunnitaksegi eelmainitud isikut tegema jaburusi, mida siis ka teised kandidaadid agaralt teevad.

Mulle tundub pigem, et teie, kallid ajakirjanikud, kes nimetate endid neljandaks võimuks, ei ole lihtsalt pädevad mingit arukat diskussiooni vajalikel teemadel püsti ajama. Nii lihtne on ju olla sama jabur kui kandidaadid ja lasta oma vana s*tarida mööda, et Savisaar paha ja kõik mis ta teeb on paha ja tulevad uued jõud, kes on nelja aasta pärast pahad ja kõik igatsevad taga "head Savisaare aega".
Savisaar on ju sunnitud tegema jaburusi, sest nii lihtne on ajakirjandusel buššida üles "monstrum", mille vastu siis kõik võitlevad, jättes need, kelle pärast ja see, mille pärast kaklus käib, täiesti asjast eemale.

Madalalt lendate.

Anonüümne ütles ...

E-hääletamist vaatleva uurimistööde sarja varasemad tööd (kuni RK2011) on valimiskomisjoni lehel üleval. Jõuti samale järeldusele -- uus valimisviis ei anna kellelegi eelist. Valimisaktiivsuse enam-vähem samana püsimine kinnitab, et aset leiab valimisviisi muutumine olemasolevatel valijatel, mitte ei ole lisandunud üle saja tuhande valija.

keil ütles ...

nojah. kas poleks siiski nii, et parim viis keskerakonna lagundamiseks on tallinna halduslik lagundamine. samas jälle, kas ja kes üldse teab, kui palju tallinnas tugev kesk siiski vene rahvusest populatsiooni stabiliseerib. on seda kuskil uuritud?

Anonüümne ütles ...

Mida arutate ka "juhusliku" kuuli läbi surma saanud volikogu liikme "juhtumit"?

Lembit ütles ...

Lahe on lugeda "anonüümne ütles..."
Seda väiks tõlgendada kui: "anonüümne ütles, anonüümsele lugejalele infot, mille oli ta saanud anonüümselt allikalt"

Anonüümne ütles ...

Keda mina valin?! Jah... Ma ei ela Tallinnas.. Ja seega, minu hääl justkui ei ole oluline. Palju räägitakse teistest linnadest (va. foorum - pole midagi märganud)!!! Ma saan aru, et Tallinn on meie pealinn, kuidüldse ei räägita - mida täpsemalt lubatakse... kes töötab, kes kutsub kaasa, kes lubab uhke olla jen... Aga räägiks asjast.
Vanasti oli minu jaoks alternatiiv Rahvaliit (jah, need nn. vargad olid alternatiiviks)... Aga nüüd see puudub. Pm. on Tartus valik - Kruuse (kes ei ole minu arvates linnapea ülesannetega hakkama saanud), Tsahkna (ülikooli linna meeriks keskharidusega mees..?) ja siis oli keegi sots... ma ausalt ei mäleta nime (seisab igatahes riigikogus perekonna ja vaesete eest)... Siis veel paar valimisliitu (Lukas eesotsas - valimisliit, mis arvatavasti saab küll sisse, aga mida me siin muudame)?! IRL üks kõik (nimekirja järgi palju endiseid IRL-i liikmeid igatahes - vb mitte küll nii tuntud)... Siis Konservatiivid - rahvustalste poolt ära kaaperdatud rahvaliit...


Ja mis veel - Mida enam ajakirjandus räägib sellest, kui hea on Reform ja IRL ning kui paha on Savisaar - siis kuna saadakse aru, et see ei too mitte hääle Reformile vaid keskile. Sest inimestel hakkab lihtsalt hale... Kõik teevad sarnasied asju, kuid Kross saab kiita, kuid Savisaar laita! Ja siis mida inimene mõtleb, vaene Edgar... Ja läheb ning hääletab!!!!

Anonüümne ütles ...

Ei ole teil ka õigust rääkida eetris, et nüüd on "keskerakonna kommentaatorid" ärganud ja kritiseerivad teid.

Ka mina ei ole sugugi rahul ajakirjanduse tegevusega, või pigem lahja esinemisega aga ma elan vallas, kus ma isegi ei saa valida keskerakonda, sest meil neid pole ja KOV-valimistel valitakse inimesi ikka tegude järgi, mitte parteide järgi.
Aga mis ma sellest räägin, teie seal Tallinnas ei saa nii ehk naa sellest eru.

NB! Juuni ei olenud lehm. On vasikas, siis al. 6. elukuust mullikas ja lehmaks saab mullikas alles peale vasika sünnitamist ja laktatsiooni algust. Umbes 2 aastaselt.

Anonüümne ütles ...

Geeniuuringud on alles nii alguses, et nendest mingeid lõplikke järeldusi teha on selgelt liiga vara. Liiga vähe teatakse alles sellest valdkonnast! Muide - miskipärast ei suudeta siiani avalikkusele teada anda, kas on tehtud tolle nn.imelooma geeniuuring - et kas veebruari lõpus tapeti hulkuv segavereline koer või tõepoolest šaakal, kes kuskilt kaugelt kuidagi Eestimaale sattus.

Anonüümne ütles ...

Miks peaks kodanik usaldama kedagi,kes tema verega (geeniga) äri tahab ajada?
Siiani on eestlaste verd vaid edasi müüdud ärilistel eesmärkidel,nagu kuulda oli...

Ja veel:Loodus ise tapab kõik,mis ei ole looduslikku päritolu (enesesäilitusinstinkt!).Ükski manipuleeritud organism ei ole perspektiivis jätkusuutlik,see kas ei paljune ise või muteerib kasutaja organismi.Tõestatud korduvalt.

Anonüümne ütles ...

Keskpäevatund on täiesti tasemel saade, see on tõesti saade mõtlevale inimesele. Kahju, et kommentaarid pole tasemel, on nad siis tellitud või mitte. Muide, see märkus polnud fair. Keegi ei tea, kas selle eest on makstud või mitte. Hea oleks, kui see kommentaarium siin jääks puhtaks ja kirjas oleks vaid argumenteeritud kommentaarid, pole oluline, millist maailmavaadet nad esindavad. See saade on seda 100% väärt.

Anonüümne ütles ...

Tere,

Kolm lolli stuudios ei saa aru elementaarsest vahest lolluste vahel - oma raha eest tehku kõik mis tahavad, aga linna raha eest mitte. Palun Strandbergi saatesse rohkem mitte kutsuda. Kui seda "siililegi selge" meest kuulata, siis enam kukut mõtleva inimese raadioks ei pea.

Kuulaja

Anonüümne ütles ...

Ma ei saa aru, miks Hõbemägi on nii kibestunud. Varem see nii ei olnud. Eelmine kord käis mingi hull spekuleerimine apteekide ümber (et heita kahtlusvari Linnamäe ja Postimehe peale). Kogu aeg hull spekuleerimine valitsuse aadressil. Ahjaa, siis käib seal stuudios Kümmel. Tema muidugi lahmib ka nii hullult Reformierakonna vastu, et naljakas kohe. Eelmine aasta oli mitu saadet, kus sisuliselt 50% saate ajast oletati, et mida kõike Reform on saanud kurja teha (pool saadet! ilma faktideta!) Mulle isiklikult meeldis ikkagi see kui saates oli Kilk (tal oli vähemalt huvitav lähenemine ja ei olnud kibestunud).

Anonüümne ütles ...

Asi, millest ma aru ei saa, on see, miks paistab ainnuvõimalik viis lähtekoodiga täies ulatuses tutvumiseks olevat kirjutada alla nn konfidentsiaalsuslepingule. Mul pole midagi konfidentsiaalsuslepingu kui sellise vastu, selle kasutamine on maailmas ülitavaline asi. Aru ei saa ma sellest, miks see konkreetne leping paistab olevat selline, et isegi mingit üldjoontes arvamuse avaldamist pärast tutvumist pole lubatud.

Ma üldiselt kaldun arvama, et meie süsteemis pole kasutatud mingeid Eestis välja töötatud täiesti enneolematuid Nobeli preemia väärilisi krüpto jms uuendusi, vaid siiski maailmas teada-tuntud algoritme, metoodikaid ja tehnikaid. Neist asjadest üldsõnalise rääkimise lubamine ei tohiks küll süsteemi turvalisusele märkimisväärseks ohuks olla, sest spetsialistidel on sellest nagunii piisavalt hea ettekujutus.

Juhul, kui neist üldistest asjadest tegelikult ON lubatud pärast tutvumist rääkida, on valimiskomisjon ja muud asjassepuutuvad härrased jätkuvalt saanud hakkama mingi kummalise sõnakeerutamisega, mille tulemusena see fakt nende jutust küll kunagi välja ei paista.

Kui siin on mingi kartus, et nt Keski moositud eksperdid võivad ka pärast kogu koodiga tutvumist ikkagi hakata levitama laimu ja valeinfot probleemide kohta, mida tegelikult pole, siis pole ju sugugi raske leida tervet hulka nendega turul konkureerivaid eksperte, kes oleksid valmis nende väiteid ka täiesti tasuta ümber lükkama. Tarkvarainimeste ringkondades POLE VÕIMALIK selliste asjade kohta pikaajaliselt valetada, sest absoluutne enamus spetsialistidest lihtsalt ei ole valmis sellise jamaga tegelema, küll aga on nad meelsasti valmis sellist jama paljastama.

Et ei jääks siin nüüd mingit arusaamatust minu motiividest, siis olgu väga selgelt öeldud, et mina isiklikult ei kahtle meie e-valimiste süsteemis ja olen ka juba oma e-hääle neil valimistel andnud ning kutsun ka kõiki teisi üles seda julgesti tegema. Mind lihtsalt aeg-ajalt hämmastab see, kuidas oma arusaamatute ja selgeksrääkimata liigutustega suudetakse anda igasugu isehakanud skeptikutele õigustust jama ajamiseks.