19 oktoober, 2013

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Indrek Tarand

Valiste tulemuse selgumiseni on jäänud veel üks päev...
WTF?! Rahvusvaheline politseiorganisatsioon Interpol kuulutas reedel ülemaailmselt tagaotsitavaks Tallinna linnapeakandidaadi Eerik-Niiles Krossi. Kas valimisvõitlus Tallinnas on võtnud juba globaalsed mõõtmed? Või kummitab Arctic Sea luukere Krossi kapis? Mis saab edasi?
Kui erakonnad ei suuda Eestit teenida, siis tuleb need laiali saata, arvab osa nimekaid kodanikke.
Palju toredaid inimesi: kandidaatide hulgas on nii KGB agent, lapsepeksja ja narkoärikas. (Kandideerida ei saa tegevväelane, valimisõiguse osas teovõimetuks tunnistatud isik, lisaks kuriteos süüdi mõistetud ja vanglakaristust kandev isik. Kui vanglakaristust ei ole pööratud täitmisele (tingimisi vanglakaristus), võib isik kandideerida.)
Kõrgete riigiametnike vääramatu palgatõus.
Vassili uuring Tartus - maalt, vaesemad ja vanemad inimesed hääletavad internetiga, aga kui seda võimalust ei oleks, siis nad ei läheks. 106 välisriik ja 6500 hääli, see on kasv, mida varem polnud.
Harri Hursti on masinhääletuse spetsid, mitte e-valimiste spetsialist.
Tarmi Lausing pajatab: kuidas Kadri Simson mustast kilekotist 400 000 krooni välja ladus.
Muutused meediamaastikul: Postimehest lahkus Anvar Samost, Ekspressist Janek Luts, Mart Luik kolis Ajakirjade Kirjastusest Postimehesse. Ekspress Grupp soovib Eesti Meedialt välja osta Õhtulehte ja Ajakirjade Kirjastust. Kuidas muutub Eesti ajaleheturg?
Artur Talviku uus film kodanikuühiskonnast "Okupeeri oma müür" räägib sellest, kuidas kodanikuühiskonna aktivistid bürokraatiamüüriga võitlevad ning kuidas neid hiljem nagu irooniaks sellesama tegevuse eest premeeritakse.
EAS andis reptiiltulnukameedia firmale Telegram.ee 5000 krooni arendustegevuseks. Ootame uusi teateid sisalikuühiskondade võimalikkuse kohta!

TEADAANNE


Head kaasmaalased!



Eesti on sattunud erakondade pantvangi. Me läheneme seetõttu vääramatult punktini, kus peame kõik erakonnad sundlõpetama, et alustada ja jätkata nende tegevust uuelt puhtalt lehelt, uute ausate reeglitega. See oleks demokraatliku poliitilise süsteemi restart. Selleks muutuseks on kolm võimalust. Üldrahvalik referendum. Riigipea algatus. Erakondade vaimne enesepuhastus. Uute ausate reeglite hulka ei kuuluks erakondade helde riiklik rahastamine. Nad peavad hakkama saama liikmemaksude ja piiratud annetustega. See vabastaks erakondade lihtliikmed organisatsioonilistest kammitsatest ja annaks neile teiste kodanikega võrdse võimaluse oma vaba tahte teostamiseks.

Ühiskondlikke olusid Eestis iseloomustab stagnatsioon, näilisus ja võimulolijate eneseimetlus. Lokkab olupoliitilisus. Valitsus on rahva hüljanud ning andnud ta rahvusvaheliste ja kodumaiste monopolide meelevalda, mis on kaasa toonud ühe suurima hinnatõusu euroliidus ja süvendanud sotsiaalset kihistumist. Rahulolematus on haaranud kõiki ühiskonnakihte: haritlasi, noorsugu, ettevõtjaid, maarahvast jt. Samas näeme, et erakonnad ei ole asunud enesepiiramise ja eetiliste muutuste teele. Erakondade omavaheline ringkäendus jätkub sama hoogsalt. Nad eiravad kohustust teenida rahvast ning käsitlevad kodanikke oma kuulekate alamatena ja ennast seisuslike äravalitutena.

Riigi valitsejatel on lõppenud ideed ja kavad, kuidas Eesti ühiskonda edasi viia. Poliitika on sumbunud erakondadevahelisse lehmakauplemisse. Omavahelise ringkäendusega on erakonnad seadnud end kõrgemale ühiskonnast ja seadustest, tagades endale kuritarvituste puhul puutumatuse.

Nendel põhjustel ei ole ligi pooled valijatest nõus andma oma häält mitte ühegi erakonna toetuseks. See on demokraatia kriis. Demokraatia vajab kodanikkonna otsustavat abi. Seekord tuleb vältida Harta 12 saatust, mis meilt ilusate lubaduste abil lihtsalt kaaperdati. Kujunenud olukorras kutsume inimesi kõikjal üle Eesti osalema kohalike omavalitsuste valimistel. Samas hoiatame erakondade poolt hääletamise võimalike saatuslike tagajärgede eest, mis ainult süvendaks nende enesekindlust kodanikega manipuleerida, meie arvamust ignoreerida.

Tehkem arukas valik ja muutkem Eesti uueks!



Ülo Vooglaid
Heinz Valk
Tiina Mägi
Jaan Männik
Hardo Aasmäe
Toomas Kümmel
Artur Talvik

38 kommentaari:

Alar ütles ...

Venemaa osutas Krossile hindamatu teene - Venemaa mõjutusel kuulutas Interpol Krossi rahvusvaheliselt tagaotsitavaks. Kuid sellega ilmnes Keskerakonna ja koostööpartneri Ühtse Venemaa tegelik koostöö sisu.
Nii et ütleme Savisaarele aitäh, et ta viimasel hetkel rebis endalt ise maski eest. Kes valimiste päeval koju jääb, teeb teene Savisaarele ja Putinile.
Riigiprokurör Heili Sepp teatas Postimehele. «Prokuratuuri hinnangul ei anna praegu olemasolevad tõendid ja Venemaalt saadud informatsioon piisavalt alust Krossi kaaperdamises kahtlustada.»
http://www.postimees.ee/2566504/krossist-sai-rahvusvaheliselt-tagaotsitav

Anonüümne ütles ...

Kas teate pani üles Interpol, või keegi häkkis sisse, pani reede õhtul üles ja loodab, et enne esmaspäeva ära ei avastata ja ära ei muudeta?

Anonüümne ütles ...

Mis Heili Seppa ja prokuratuuri puudutab, siis tema jutt pole midagi väärt - proks ei julgenud isegi varastatud topiseid menetleda. Mingi noor prokuröriplika hakkas hirmsat moodi Pealtnägija kaamera ees punastama, kui küsiti, kas on õige, et ta olla öelnud, et "Kross on nii tähtis mees, et teda me ei uuri".

Anonüümne ütles ...

Savisaar tehakse ikka vääääga võimsaks meheks - ta kamandab nii Putinit kui Interpoli! IRL võiks ikka hoogu pidada!

Anonüümne ütles ...

Nüüd on Savisaar süüdi, et Kross on Interpolis!!!!?
Kallid ajakirjanikud.... Tulge mõistusele!!!!

Anonüümne ütles ...

Olenemata sellest, kes ja kuidas Krossi tagaotsitavate nimekirja lisas, on tulemuseks Krossi häältesaagi suurenemine. Paljud Reformi valijad lähevad homme Krossile solidaarsust avaldama ning oravaparteil läheb raskeks valimiskünnise ületamisega.

Anonüümne ütles ...


just niisugust meest vajamegi linnapeaks, kes suudab Interpoli kamandada,,aga Tarandile,,,,kuidagi pettunud olen ja seda alatiseks,,kahju

Anonüümne ütles ...

Ma arvan, et see mõjutab ikka korralikult!!! Ja hääle saab, mitte Savisaar vaid Reform...

Anonüümne ütles ...

Lp. Keskpäevatund, vahetage teemat, läheb magedaks!

Anonüümne ütles ...

IRL-i reklaamib, et Keskerakonnal on 44% toetust ja kolmel opositsioonierakonnal kokku 43%. Kellele kuulub ülejäänud 13%?



(Vastus: Valimisliidud 12%. EKRE 1%. Ainuke arvestatav valimisliit Tallinnas on Vaba Tallinna Kodanik. Kui kõik valimisliitude toetajad oma hääle neile annavad, on Savisaar võimult kadunud)

Jubejuss ütles ...

Olukord on huvitav - Reformi reiting on niivõrd kukkunud, et kui Rosimannust, Rõivast, Aasa või mõnd teist juhtivat reformiarvajat kuulda võtta, siis ei tohiks enam riskide vähendamiseks reformi valida - hääl läheks raisku, savisaarele.

Anonüümne ütles ...

kui nüüd loetud tundide pärast valimiskampaania keeld kehtima hakkab-- kuidas säädusesilm alati silma kinni paneb selle koha pealt, et vene telekanalitelt valimispropaganda sugugi ei vaiki? leedulased panid pikema jututa ajupesukanali kinni. kas keegi analüüsib ka, kui palju eetriaega siinsetelt vene kanalitelt eraldatud, kui palju see maksab ja kas see tegelikult legaalne on?

Anonüümne ütles ...

Sellel lingil on antud INTERPOLi tagaotsitavaks kuulutamise süsteemile hävitav hinnang:

http://www.digital-development-debates.org/issue-12-power--oppression--interpol-fighting-cross-border-crime.html

Riikidel on võimalik panna inimesi nimekirja ja INTERPOL kontrollib seda alles tagantjärele.

Anonüümne ütles ...

Parteid on kõik saatanast, peksame kõik parteid laiali ja teeme uue partei!
Uraa tovarishi

Anonüümne ütles ...

Tänan, hr. Tarand. Ükskord ütles keegi välja, et rahva algatus kohitseti ära, suruti "moderaatorite" kaudu "õigetesse" voogudesse ja määrati hääbumisele. Paha oli vaadata seda, mis toimus suurkogul, kuidas "moderaatorid" inimestega manipuleerisid selliselt, et "õige" tulemus kätte saada.

Anonüümne ütles ...

Tänan, hr. Tarand. Ükskord ütles keegi välja, et rahva algatus kohitseti ära, suruti "moderaatorite" kaudu "õigetesse" voogudesse ja määrati hääbumisele. Paha oli vaadata seda, mis toimus suurkogul, kuidas "moderaatorid" inimestega manipuleerisid selliselt, et "õige" tulemus kätte saada.

Anonüümne ütles ...

Ansip teeb vahet: kas klaas on pooltühi või on klaas pooltäis!

Anonüümne ütles ...

MIND AJAB NAERMA SEE ANSIPI UUS REKLAAM OMA MAHARAIUTUD TAMME KOHTA, MIS 2007 ISTUTATI JA ERITI TAMMETÕRUDE.

ÄKKI ANSIP SELGITAKS, KUIDAS NII NOOREL TAMMEL TÕRUD TEKKIDA SAID, MIA TA REKLAAMIS PRESENTEERIB?

Anonüümne ütles ...

Aga härra H6bemägi... äkki seletate lähemalt sellest, kuidas selle R-Hoolduse juhtivfiguur (koos oma heade s6pradega, nagu ta ise ütles) - Meelis Atonen - koguaeg seal samas stuudios istus... Ise selline pätt olles. Sama nagu Kilk ja teisedki... Kas te otsitegi selliseid vendasid sinna saatesse kes koguaeg midagi sehkendavad??

Anonüümne ütles ...

Kas te teeks selgeks, kuidas sai Riigikogu valimistel, kus mittekodanikud valida ei saanud ja valimistes osalemise % oli 61,9% (keskmine) , sai e-hääletamise % olla kõrgem kui praeguste KOV valimistel. Ilmselgelt oli e-riik 2007 vähem Internetistunud.

Anonüümne ütles ...

e-hääletust on vaja diskrediteerida ka seepärast, et väga palju ärksamat ja hakkamasaavat rahvast töötab välismaal,kuid siiski hoolib eestist. see ärksam rahvas ei vali eluilmaski sovjette, nagu edgar ja kindlasti ka mitte kommunist ansipit. aga ei hakka keegi läbi terve austraalia mandri sõitma eesti saatkonda otsima...

Anonüümne ütles ...

See oma kaotuse ignoreerimine on väga keskerakondlik käitumismall.
Näituseks viimastel kohalikel valimistel, mil Keskerakond parandas oma tulemust vaid Narvas, Lasnamäel ja Põhja-Tallinnas. Mujal saadi lüüa.
Savisaar ja Simson asusid seepeale enneolematut valimisedu kiitma.

Anonüümne ütles ...

Oh, pole hullu! Loosungid teisenevad vastavalt sellele, kuidas saab pildil olla. Eurovastane peademagoog ilutseb uhkelt kääridega, kui on võimalik avada riigi poolt eurorahadega tehtud objekte.

Anonüümne ütles ...

Postimees vaid võidab Samosti lahkumisega, sest Eestis ei ole teist nii erapoolikut ajakirjanikku kui Samost.

Anonüümne ütles ...

telegrammile raha saamine on ikka etem kui sitaste poliitreklaamidele oksendamaajav raiskamine...
1000 x etem!

hiidlane ütles ...

Mehed, tehke lõpetuseks üks tänamatu tegevus. Ennustage kohalike valimiste valimistulemusi, vähemasti Tallinnas.

Anonüümne ütles ...

Savisaar jääb alla 50%. Kross jääb teiseks, kuid tulemus tuleb ka alla 20%, ref ja sotsid saavad umbes sama tulemuse - ütleme siis 13%. EKRE saab napilt üle valimiskünnise 5.5%.

Anonüümne ütles ...

Teete Telegrammile liiga mehed!

Anonüümne ütles ...

Üks võimalus on veel. Krossi poolt e-hääletajad võivad pühapäeval teha uue valiku. Uudis on igal juhul tõsine, kuigi mitte eriti uus, sellesarnaseid uudiseid on varemgi olnud. Uskumatu on väide, et Savisaar kamandab juba nüüd ka INTERPOLi, no see ei ole usutav. Aga seda uudist ära kasutamata ta küll ei jäta. Ja kes jätaks!

Indrek Tarand Keskerakonna presidendikandidaat ütles ...

Ma nõuan, et Indrek Tarand saaks jälle kord keskerakonna presidendikandidaadiks nagu 2011ndal aastal. No pasaran, eestlased!

http://www.postimees.ee/474912/keskerakond-valis-indrek-tarandi-presidendikandidaadiks

Anonüümne ütles ...

Indrek Tarandi mentaliteet = Keskerakonna mentaliteet

Anonüümne ütles ...

Indrek Tarand Keskerakonna presidendikandidaadiks 2016!

Tarand+Savisaar=Töötab!

No pasaran, konformism!

Keskealine proua tänavalt ütles ...

Indrek Tarand on väga sümpaatne inimene (ja nägus pealekauba). Raadios ja ajalehes kommentaare jagades on ta alati aus ja ta paneb mind valitsusehärrade valede ja üle naerma. Nad ongi ju naeruväärsed kaabakad.

Indrek Tarand Keskerakonna presidendikandidaadiks 2016!

Tarand+Savisaar=Töötab!

No pasaran, konformism!

Juhuslik esimese kursuse tudeng tänavalt ütles ...

Indrek Tarand on lahe sell. Ta paljastab vingelt ja kelmikalt reformikommude tegusid. Ausad inimesed pukki! Praegused valitsuserakonnad on mõttetud. Nad ei tee ju midagi.

Indrek Tarand Keskerakonna presidendikandidaadiks 2016!

Tarand+Savisaar=Töötab!

No pasaran, konformism!

Juhuslik ärimees tänavalt. ütles ...

Indrek Tarand paneb kuradi hästi valitsusehärrade ja reformikommude pihta. Ptüi! Kui võtab päikeseprillid eest siis näeb välja nagu mina - aus ja otsekohene töörügaja tänavalt. Ta võiks praegusi erakonnakaabakaid meedias rohkem paljastada. Ajab muigama küll.

Ausad inimesed pukki! Indrek Tarand presidendikandidaadiks 2016! No pasaran erakonnakommu!

Juhuslik lonkav pensionär tänavalt ütles ...

Indrek Tarand on väga sümpaatne ja aus noorsand. Kui mina olin tema vanune, oleks minul siis olnud julgust konformismi vastu astuda. Aga ei olnud. Nüüd tema räägib meie kõigi rõhutute eest.

Raadios ja ajalehes kommentaare jagades on ta alati aus ja ta paneb mind valitsusehärrade valede ja üle naerma. Nad ongi ju naeruväärsed kaabakad. Kas sellist Eestit me tahtsimegi

Indrek Tarand on värske tuulepuhang läppunud laudas. Ja ta on aus ja otsekohene paljastaja ja teeb nalja ka.

Indrek Tarand Keskerakonna presidendikandidaadiks 2016!

No pasaran, konformism!

Juhuslik ajakirjanik tänavalt ütles ...

Indrek Tarand on minu hea sõber, me teeme kõike koos. Näiteks meedias teeme nõmedate erakonnakommude üle nalja. Nad ongi ju naeruväärsed kaabakad. Muidusööjad. Ptüi! Kui Indrek võtab päikeseprillid eest siis näeb välja nagu mina - aus ja otsekohene töörügaja tänavalt. Ta võiks praegusi erakonnakaabakaid meedias rohkem paljastada. Ajab muigama küll.

Ausad inimesed pukki! Indrek Tarand presidendikandidaadiks 2016!

Anonüümne ütles ...

Kui keegi veel ei saanud eelnevatest Indrek Tarandit puudutavatest kommentaaridest aru, siis need olid irooniaga kirjutatud.

Jääb arusaamatuks, miks see läbinisti demagoogitsev kahepalgeline populist ja tühikargaja nii palju eetriaega ning meediakajastust saab. Mida on Tarand oma hiigelpalga eest Brüsselis saavutanud, mis on tema töö vili? Demagoogia, ennast upitav ja teisi mustav loba eesti meedias ei ole minu jaoks viljakas töö.