27 aprill, 2013

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Toomas Kümmel

Nädala suur tema on Reformierakonna kunagine sularahaautomaat R-Hooldus. Jätkame arutelu ja püüame minevikust selgust saada.
Algas arutleu suuremat linnade linnpea kandidaatide üle. Kes, kuhu ja miks? Arutame ka linnapeade palkade suuruste üle.
Eesti suurim rahapesujuhtum ei tekitanud ei ajakirjanduses ega avalikkuses suurt vastukaja. Miks? Kuidas on see seotrud kriminaalmenetluse seadustiku muutmise eelnõuga ja raskete kuritegude uurimisega. Kes ja kus luuakse tausta, kellele ja millele?
Rahvaloenduse andmed tõestasid - Eesti naistele ei saa ette heita, et nad vähe sünnitaksid. Sünnitamiskäitumine on täiesti normaalsel tasemel. Kellelegi ei saa midagi ette heita. Rahvaleonduse tulemuste järgi on Eestid naise kohta 1,5 last.
Olari Taal jõudis Eesti Energia nõukokku, asendades Rein Kilki. Kilgi Weroli koostootejaam on ostutund suureks ämbriks, kuid otsus tehti nõukogu esimehe häälega. Kas Taali taust on plekitu?
Suur kära Tallinna ühiskaardi valideerimise ümber.

27 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

R-hoolduse 2-st miljonist oleme kuulnud tüdimuseni. Slovaki ärimeestelt k-erakonnale samal ajal laekunud 1,3 st miljonist ei piuksugi. Ometi on tegemist sama tagumiku kahe kannikaga

check - point Charlie ütles ...

Puutumatute kastiga läks veidi valesti, nad on Indias puutumatud nagu sitt, keda pole väärikas puutuda, RE on hoopis teistmoodi puutumatu, neid ei julgeta puutuda. Oluline vahe.

Anonüümne ütles ...

ühe tagumiku kaks kannikat paistab ka sellest faktist, et reformi salaarve shveitsis paikneb täiesti juhuslikult samas pangas, kus skeemitas edgari salaskeem. arvestades, et shveitsis on üle kolmesaja panga-- on see juhuslik samasse panka sattumine siis tõenäosus üks paarisaja vastu!

Anonüümne ütles ...

No ei saa ju Slovaki ärimeestest rääkida.
Esiteks - sotside tulevast koalitsioonidekaaslast peab hoidma, muidu võivad koalitsioonid üldse tulemata jääda. '
Teiseks - kui rääkida, siis võib Savisaar kohtusse anda.
Kolmandaks - Kuku ei tee vanekeelseid saateid.

Anonüümne ütles ...

Tallinna linnapea kohta pole veel paar valimistsüklit põhjust tõsiselt rünnata - seda ei saa reaalselt kätte. Kui ka Tallinnas peaks hääled mingil veidral põhjusel taas eestikeelseks pöörama, piisab Maardu ja Tallinna 'vabatahtlikust' ühinemisest ning tasakaal on taas K-erakonnale sobilikus kohas.
Seetõttu ei ole mõtet ka erakondade raskekahurväge Tallinnas kahurilihaks rindele saata.

Anonüümne ütles ...

AAugud Tallinna teedes on muutunud põhiargumendiks valimiseelses võitluses.

Aga palun öelge üks koht Eestis, kus teed on paremad? Ei ole selliseid kohti. Ja mis puutub Tallinna TV-sse, siis seal on muide päris asiseid saateid.

Unknown ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Anonüümne ütles ...

.

Miks pole keegi parteidest teinud ettepanekut:

"VÄHENDAME TALLINNA LINNAAMETNIKE HULKA 35%"

Minu arust on tallinna linnaametnike hulk ülimalt ülepaisutatud. Igasugused blogijad ja muidu referendid.
.

Anonüümne ütles ...

Ansipi kandideerimine konsolideeriks täielikult vene valijad ja Keskerakond kasvataks oma ainuvõimu veelgi.

Anonüümne ütles ...

Tartus on teed palju paremad kui Tallinnas.
Viimsi vallas on teed väga palju paremad kui Tallinnas.
Haapsalus on teed palju paremad kui Tallinnas.
Kuressaares on teed palju paremad kui Tallinnas.
Pärnus on teed palju paremad kui Tallinnas.

Anonüümne ütles ...

Anne Veski?

rahulolematu ütles ...

Olen olnud keskpäevatunni kuulaja nii kaua kui see on olemas olnud... Kahjuks viimasel ajal, eriti just nüüd kui stuudios on üheteemamees kümmel - hakkab vastu :(

Anonüümne ütles ...

Sosinad: IRL võib Krossi kandidaadi Pärnust tagasi võtta ja ta Tallinnas letti käia.

Anonüümne ütles ...

minuteada kehtivad ka linnaametnikele nii töölepingu seadus kui ka uus ATS
nende alusel on ku koondamiseks ette nähtud ainult 1 kuu raha
nii et ei tohiks se parteiliste ametnike koondamine eriti kalliks minna

Sven ütles ...

Keskpäevatund võiks linnapekandidaadina "üles lükata" Juku-Kalle Raidi. Elu nagu Reykjavikis.

Anonüümne ütles ...

Selle Postimehe rahapesu looga taheti luua foon Keskile eeldusega, et ehk näkkab ja kõik hakkavad rääkima sellest loost seostuna Keskiga.

Anonüümne ütles ...

Selle Postimehe rahapesu looga taheti luua foon Keskile eeldusega, et ehk näkkab ja kõik hakkavad rääkima sellest loost seostuna Keskiga.

Anonüümne ütles ...

R-hoolduse teemal reformi tuima panemises on kaudselt süüdi ka neljas võim. Erinevalt reformist ja k-erakonna idarahaskandaalist tunnistas elamislubadeskandaalis IRL süüd ja sisuliselt päeva pealt viskas asjaga seotud isikud erakonnast välja. Mis oli tulemuseks? Ajakirjandus kotib samamoodi edasi ja kui kuri konstant on põlistunud elamislubadeskandaal=IRL. Seega, milleks midagi üles tunnistada.
A propos. Pakun kümmeliväärilise variandi, kellelt on pärit r-hoolduse rahad. Näiteks ärimees Oliver Kruudalt (vabandan ette, näide suvaline), tahtis toetada anonüümselt ettevõtjate erakonda sest samal ajal tegi diili Tallinna linnaga. Kõlab jaburalt, no aga lükake ümber.

Anonüümne ütles ...

Olete oluliselt rahvateenrilisemad kui "Rahvateenrid".

Anonüümne ütles ...

Nohh.

Eks krudašin võib täiesti nii teha, et maksab kezikutele, et leping sõlmida ja maksab reformile, et nad vait oleksid ja seda lepingut ei takistaks. Loomulikult tuleb siis anonüümseks jääda.

Nagu öeldi: mõlemad parteid on ühe tagumiku kaks kannikat. Ja nende kannikate vahel on mis?

rahulolematu ütles ...

See nõiajaht võiks juba kord lõppeda! Kui oligi neis reformi rahasaamistes midagi "hämarat" (kelle puhul ei olnud?!), siis läks ju raha asjaette. - Oleme saanud (väidetavalt tänu neile rahasüstidele) riiki juhtima seltskonna, kes on oma tööga suurepäraselt hakkama saanud :)

Anonüümne ütles ...

To rahulolematu: millega sulle Kümmel ei meeldi. Just vastupidi, viimasel ajal on saade väga asjalikuks läinud.

Anonüümne ütles ...

To rahulolematu: millega sulle Kümmel ei meeldi. Just vastupidi, viimasel ajal on saade väga asjalikuks läinud.

Anonüümne ütles ...

Tere keskpäevast!

Sooviks märkida, et Raigo Haabu tegelik amet on PPA veebi andmetel (kontaktid-teenistuja otsing) järgmine:

Haabu, Raigo - peadirektori asetäitja kriminaalpolitsei alal

Ei saa aru, miks ajakirjandus räägib temast järjekindlalt kui ainult keskkriminaalpolitsei juhist, kui ta on tegelikult kogu riigi kriminaalpolitsei juht ja selle valdkonna jamade eest otseselt vastutav. Minu meelest on siin samuti tegemist osava varjatud Haabu poolse mainekujundusega, mille meedia on alla neelanud - loomulikult on keskkrimaalpolitsei kui mingis mõttes eliitüksuse maine parem kui tihti täiesti ebaprofessionaalsetel tavapolitsei uurijatel.

Postimehe abil sooritatud mainekujunduse näol võib tegemist olla ka lootusega, et kui uus PPA peadirektor tuleb ametisse ja peale avalikkuse ees koos trofeedega - oma väidetavate (kohust ei ole veel toimunud) töövõitudega - esinemist ei ole talle nii lihtsalt võimalik "suuska alla panna". Eks see Augeiase tallide puhastamise ja politsei peamaja tuulutamise jutt on käinud ju mõnda aega.

Samuti vajab avalikkuse heakskiitu Eerik Heldna, eks temalgi terendab lootus saada Kaitsepolitsei peadirektoriks! Ja minister on igasuguste avalike ja sihilike otsingutega valusasti näppu lõiganud ning õppetunni kätte saanud - nuud räägib vaguralt nagu talleke, et uus juht tuleks leida ikka maja seest.
Tegelikult on kurb, et Keni kiiduväärt algatus - tuua süsteemi värsket verd - ei õnnestunud ja ametnike poolt räigelt läbikukutati.

Head tervist teile,

Raadiokuulaja Mäksalt

Urmas ütles ...

Kummalised inimesed olete. Kas ma ütlesin enne midagi valesti või olin ebaviisakas kellegi vastu? Ah, ehk ise teate oma kustutamistega...

Anonüümne ütles ...

Kuulge Keskpäevatunnilised, teie saade on muutunud üsna jamaks. Mida jahute enam kui 10a vanade asjadest? Keda see nii väga huvitab? Kas nendelt inimestelt, keda te ohjeldamatult kangutate, oleme saanud halvasti hoitud riigi? See on nõme ajakirjandulik jonn, mida te nüüd ajate. Mida rohkem oma kiusu ajate, seda rohkem poliitikud eemalduvad avalikust ajakirjandusest.

Anonüümne ütles ...

Eelmisele... Kuule Meelis, Huvitab ikka küll.

Aga ma tahaks Priit H6bemägi käest küsida, et kas te kutsute saatesse ainult elukutselisi pätte, kuidas keskpäeva tundi saavad sellised sulid? Arvamusliidrid nagu Atonen, Kilk jne...