20 aprill, 2013

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Toomas Kümmel

Kaunil kevadpäeval tulevad arutluseks:
Äripäeva paljastused Reformierakonna sularahamasina kohta ja kas R-Hooldus oli seotud ka VEB fonist kadunud rahaga?
Mart Laari dilemma ja mängud Eesti panga presidendi valimise taga.
Laine Jänes tahab Reformierakonna kandidaadina Tallinna linnapeaks.
IRL tahab sõlmida valijaga uue "lepingu".
Keskerakonna klikimasin täidab kommentaariveergusid. Maksumaksja raha eest.
Erakondade reiting - läänerindel muutuseta.
Kapole otsitakse uut juhti.

20 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

õppige inimesed-igat sorti vabamüürlus ei ole demokraatlikult(...) ületatav

Anonüümne ütles ...

vabandust, aga Keskpäevatund käib alla. Siiani pole ühtegi õiget viidetki, kust need rahad tulid ja millega see seotud oli. Aga küsige kasvõi Rein Langilt, kes selles stuudios oli kunagi palju informeeritum. Muuseas, ka selles küsimuses. Vihjeks - ühe teie kõigi poolt armastatud seaduse vastuvõtmine.

Heiki Kranich ütles ...

Uskumatu on see, kui lihtne on inimesel, kes nimetab ennast ajakirjanikuks, teisi sopaga üle valada.
Hämmastav on ka see, kuidas selline sopp teiste ajakirjanike poolt üles korjatakse ja tiražeeritakse.

Krjutskovale olen ma andnud korduvalt ja mõni kord mitu korda päevas kommentaare. Paraku on asi nii, et need vastused, mis ei sobi tema vandenõuteooriatega, lihtsalt lehte ei jõua. Küll aga jõuavad sinna tema meelevaldsed hüpoteesid.

Täpselt samamoodi on see olnud ka teiste tema poolt küsitletutega.

Mitte keegi küsitletutest ei ole kommentaaridest keeldunud. Lihtsalt Krjutškova ebaviisakas ja painav küsitlusviis on sundinud küsitletuid teda lõpuks seenele saatma. Tõsi, ajakirjanduslik adekvaatsus pole kunagi Äripäeva tugev külg olnud.

Normaalsele ja adekvaatsele ajakirjanikule kommentaaride andmine pole kunagi Reformierakonna liikmetele probleemiks olnud.

Juba eile olen andnud Vahur Kooritsale nõusoleku R-hooldusega seotut kommenteerida. Soovitan ka teil oodata need kommentaarid ära ning mitte tiražeerida Äripäeva soppa.

Lugupidamisega
Heiki Kranich

Anonüümne ütles ...

kodukulud on vaja hädasti alla saada,sest eesti pere pole enam jätkusuutlik....
olen kõik teinud selleks,et maksukoormust miinimumini viia...aga ei aita!
....sest süüa tahad ikkagi-vahest ka rämpstoitu ja alkoholi-kord kuus!
väike tuulegenekas juba töötab ning el kulud on 10 euri -kuus!
väike karjamaa 2ha ka olemas-mille eest ei pea enam maksma
2 piimaandjat-lehm ja kits kah-piim ,hapukoor,hapupiim,rõõsk koor ja kohupiim omast käest
2 siga kah olemas-söövad kartulikörti ja viljaga segamini-soola-ja suitsuliha olemas
tükike lehtpuuvõsa on andnud ka siiamaani tuld pliidile ja ahjule
televiisorit ei vaata ja 3AAA kvaliteediga riistad olen ka endale muretsend
pesu pesen x kuus ja mis meil ikka 2peale naisega pesta rohkem-suur kott pulbrit aastas
aiamaalt ja kasvuhoonest värskemat ja õunad sahvris olemas
kuidagi saame hakkama minu 450 eurose palgaga
ei kujuta aga ettegi-KUI OLEKS VEEL MARAKRATID-SIIS pankrot kindel,sest riideidki ei jõuaks neile .....

Anonüümne ütles ...

Kui juba sopaloopimiseks läks, siis tasakaalustuse huvides võiksid ajakirjanikud võrrelda, milline variant on akseptaablim:
R-hooldus
"slovaki ärimehed"
"ämma kapp"
otse FSB-lt (kolmandik sulas)

A propos. Kümmel võiks rääkida oma teisel lemmikteemal - kui toredad inimesed on tsetseenid (Bostoni sündmuste valguses)

Anonüümne ütles ...

ülikoolid loovad hirmsa hooga ingliskeelseid õppekavasid. kohe hirmsa hooga. ehk siis eestikeelse tasulise õppekava asemel hakkavad eesti inimesed nüüd õppima kehvas inglise keeles tasulisel ingliskeelsel õppekaval.
teiselt poolt, pole vaja enam eestikeelsele tasuta õppekavale üldse kvaliteetset ressurssi panna ega kvaliteedile tähelepanu pöörata. õppekohad on ju piiratud (võetakse alati täis!) ja teiselt poolt, riik annab raha!
ehk siis tasuta õpe tähendab kokkuvõttes eestikeelse kõrghariduse taseme järsku langust ja üleminekut ingliskeelseks õppeks. ehk siis on tegemist eestikeelse kõrghariduse ja konkurentsi hävitamisega.

Kaarel ütles ...

Saatest käis läbi mõte, et Heiki Karanich võiks ajakirjaniku avaldamata intervjuu osad Keskpäevatundi saata, kes need interneti üles paneb. Miks ei võiks ajakirjandus automaatselt kõik oma algallikad (juhul kui see allika kaitset ei riiva) interneti panna. Lehte jah ei mahu, aga internetis ju ruumi on.

Anonüümne ütles ...

Kiidan Keskpäevatundi teemavalikuid - see on AJA KIRJANDUS, täiesti kümnesse! Võrreldes näiteks tänase Rahvateenrite teemavalikuga on ikka päevavalgus võrrelda ööga.
Aplaus.

Unknown ütles ...

Oleks aus kui Reformierakond ja Keskeerakond lisaks juba väljakuulutatud linnapeakandidaatidele avaldaks ka päriskandidaatide nimed nendele ametipostidele. Keegi juu ei usu, et Kadri Simson päriselt kavatseb riigikogust Pärnusse kolida. Kahtlane on ka Laine Randjärve võimalik ausmine Tallinna linnapeaks.

Anonüümne ütles ...

võtke minust eeskuju-olen 1 ip aadressiga ja oma nime all juba 7 a. kribanud....ka fb..!

Anonüümne ütles ...

Tundub, et kui konkreetsele ajakirjanikule, inimesele, ei meeldi konkreetne kandidaat (panga nõukogu kohale) siis on tegemist kandidaadi kohale "sokutamisega".

Anonüümne ütles ...

mulo ka pole anonüümne
stilits müllerson

Anonüümne ütles ...

EPL kommentaariumist: See kommentaarium suri ju täiesti välja, kui seal enam kommenteerida ei saanud.

Iga kommenteerimine toob juurde KLIKKE. Iga kommentaari lugemine toob juurde KLIKKE. Iga klikk tähendab RAHA.

Polnud kommentaare, polnud lugejaid, polnud raha.

See oligi põhjus, miks EPL lubas uuesti kommenteerida.

Anonüümne ütles ...

Miks mitte keelata riigiasutuste, - ettevõtete, organisatsioonide ja KOV vastavate struktuuride töötajatel töö ajal Interneti kasutamine ja jätta neile võimalus suhelda vaid tööks vajalike kanalitega (e-mail, jms.)? Muide teatud riikides on see juurutatud.

Anonüümne ütles ...

Keskpäevatund on tasemel, Rahva Teenrite ja Olukorrast Riigis saadetega ei anna üldse võrrelda. Kahes viimases tegeldakse ju lausa kuulajate mõjutamisega, kuna puudub asjalik ja konstruktiivne teemakäsitlus. Keskpäevatund on mõtlevale inimesele, ja need, kes ei mõtle, peaksid seda enam Keskpäevatundi kuulama.

Anonüümne ütles ...

Poliitkommentaarid oleks igati mõistlikud, ainult et sellisel juhul ei tohiks kommenteerija olla anonüümne "manni".
Näiteks kesikliku linnavalitsuse palgal olev mis iganes ametinimega ametnik võiks tõesti selgitada kirjatüki tagamaid ja miks ka mitte ekslike "kommentaaride" ümberlükkamisega.

Anonüümne ütles ...

Ekspress uuris Postimehe köögipoolt ja selgus, et Risto Mehist polegi olemas. “See nimi sai võetud puhtalt seepärast, et tegin põhikohaga tööd teisele firmale ja ma ei tahtnud oma nime Postimehes kasutada,” tunnistab Risto Mehise identiteedile alguse pannud spordireporter Oliver Lomp.

Kui Lomp Eestist lahkus, jäi Mehise nimi ripakile. Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv nägi aga sellel potentsiaali. Just nende lugude juures, mille all tõsised spordilugude autorid oma nime näha ei tahtnud, kuid mida nad pidid kirjutama. Enne Mehise ilmumist kirjutati selliste “sopakate” autoriks reeglina lihtsalt postimees.ee.

Tõsi, leidus ka erandeid. ­Endine Postimehe spordireporter, praegu end Tallinna Televisiooni ja ­Õhtulehe vahel jagav Andres Kalvik kirjutas sportlaste vallatute kurvidega elukaaslastest oma nime all, kuid sai peagi teenimatult selliste lugude firmanäoks.

Oma reporterite maine säästmiseks võttiski Pahv sahtlist taas välja Mehise. “Mulle ei meeldi, kui lugudel pole autori nime all. Aga kuna ka tõsist analüüsi tegev ajakirjanik ei taha enda nime selliste kergemate uudistega seostada, siis saigi see nimi kasutusele võetud – mehine ja sportlik nimi ju see Risto Mehine,” selgitab Pahv.

Raivo ütles ...

Keskpäevatund käib alla jah. Põhjuseks tundub olevat lihtne kompetentsi puudumine käsitlevates valdkondades ja eriti selle ebakompetentuses mittemärkamine.
Ajakirjanikud usuvad, et nn "talupoja mõistusega" saab kõike seletada. Ega ikka saa, teadmisi ja koegumsi on tarvis ning talupoegi on ka erineva mõistusega.
Eriti tobe on, kui püstitatakse mittemillelgi toetuv väide ja siis sellega oma edasisi väiteid "tõestatakse". Selles saates näiteks Kümmel väitis, et kõik erakonnad kasutavad nn palgalisi kommenteerijaid ja nende vasupidised väited tähendavad valetamist.
Hõbemägi tuleb välja vahetada, Ruussaar üksi ei jõua saadet järje peal hoida. Kümmel on üldse suur arusaamatus siin saates.

Anonüümne ütles ...

Ruu, ole aus ja räägi siis sellest ka?
Miks valikuliselt meenutada?


Näiteks maksab keskerakondlane Evelyn Sepp 1999. aastal, olles pidanud oma elus sekretär-referendi ja riigikogu fraktsiooni nõuniku ametikohta, erakonna toetuseks 40 000 krooni.

Kaks aastat hiljem ta summat enam täpselt ei mäleta. “Kas see võis olla 15 000? Peast ma enam ei mäleta,” ütleb Sepp.

Vastne kaitseminister Sven Mikser, olles pidanud ülikooli osakonna assistendi ja Keskerakonna poliitilise sekretäri ametikohta, käib 1999. aastal erakonna valmiskampaania toetuseks välja 53 000 krooni.

“Mikser ja Sepp olid mõlemad valimistel erakonna nimekirjas kõrgel kohal. On kirjutamata reegel, et nimekirja ülemine ots toetab erakonda suurelt,” väidab Keskerakonna peasekretär Küllo Arjakas.

Anonüümne ütles ...

Ruu, ole aus ja räägi siis sellest ka?
Miks valikuliselt meenutada?


Näiteks maksab keskerakondlane Evelyn Sepp 1999. aastal, olles pidanud oma elus sekretär-referendi ja riigikogu fraktsiooni nõuniku ametikohta, erakonna toetuseks 40 000 krooni.

Kaks aastat hiljem ta summat enam täpselt ei mäleta. “Kas see võis olla 15 000? Peast ma enam ei mäleta,” ütleb Sepp.

Vastne kaitseminister Sven Mikser, olles pidanud ülikooli osakonna assistendi ja Keskerakonna poliitilise sekretäri ametikohta, käib 1999. aastal erakonna valmiskampaania toetuseks välja 53 000 krooni.

“Mikser ja Sepp olid mõlemad valimistel erakonna nimekirjas kõrgel kohal. On kirjutamata reegel, et nimekirja ülemine ots toetab erakonda suurelt,” väidab Keskerakonna peasekretär Küllo Arjakas.