02 veebruar, 2013

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Toomas Kümmel

Kauni talveilmaga jätkame nädala oluliste sündmuste uurimist.
VEB fondi saladuste laekast leiti uus dokument, millel vastupidiselt Siim Kallase väidetule selgub, et ta siiski tegeles VEB fondi asjadega rohkem kui ta ise räägib.
Yana Toom ennustas eestlastele kiiret väljasuremist ja eesti keelele kadu.
Ida-Viru politseinikel ka keelemured. Narva energeetikud ähvardavad streigiga, asi on riikliku lepitaja laual.  Ida-Virus avati Viru Keemia Grupi uus põlevkivikaevandus, mida minister Parts ja president Ilves käisid küll avamas, kui tegid seda kiirustades. Kas vastik konkurent Eesti Energiale ja müütilisele õlitehasele?

Estonian Airi kohal olevatest mustadest pilvedest on hakanud välku lööma - Estonian Air tuleb saneerida, ütles majandusminister Juhan Parts.
Jürgen Ligi käitus telesaates Kadri Simsoniga jämedalt, kuid leidis endas jõudu avalikult vabandada. Mis on nende meestega, et viisakust pole isegi kaamera ees?
Väikekooli õpetajat mõnitati õpilaste poolt terve rahva ees, kui video veebi riputati. Kas õpetaja tohib kasutada füüsilist jõudu, et ülekäte läinud õpilane korrale kutsuda?
Kirjutati alla haridusministeeriumi ja kõrgkoolide vahelised tulemuslepingud.

Pildil väljavõte raha liikumisest kontol, "kus kunagi mingit raha ei liikunud", nagu kinnitas seni Eesti Pank.

23 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Siinse vene kogukonna sündivus on tunduvalt väiksem kui eestlastel. Seega surevad nemad välja igal juhul enne eestlasi.

Anonüümne ütles ...

sureme välja kindlasti ja koos kõikide teiste ugrilastega-eriti soomlastega,kes ka suur joodikrahvas aga enne käib kindlasti hiina piir vastu toompea seina...
samal ajal aga vadates vene delfi kommentaare selle teema kohta-KUTSUN ÜLES KOGU EESTI RAHVAST-panema vähemalt dislike nendele õudsatele kommidele!

Anonüümne ütles ...

Vaat kui tore, et on olemas Internet! Raadio pilti ei näita ja alles veebist sain teada, kes täna üldse saates...

Anonüümne ütles ...

Kentsakas on kuulata, kuidas mõned ajakirjanikud räägivad "valesti kirjutatud dokumendist"! Hõbemäel tuli küll lobedalt üle huulte "Eesti Pangas võltsitud dokument" ;-)

Anonüümne ütles ...

Toom kasutas statistikat kahjurõõmsalt...

Anonüümne ütles ...

Selleks et VEB'i kohta midagi välja uurida, tuleb rahakoti rauad lahti teha ning tõelised tipptegijad a la Jüri Raidla/Urmas Kaarlep asja kallale saata. Mingid riigikogu liikmed või isegi riigikontroll jäävad lahjaks.

Anonüümne ütles ...

Kulla inimesed Eesti praegune rahvastikustruktuur on hoopis teine mis oli Põhjasõja järel.

Anonüümne ütles ...

Yana Toomile Eesti kodakondsuse andmine eriliste teenete eest : https://www.riigiteataja.ee/akt/975921

Anonüümne ütles ...

Võrdlus Põhjasõja järgse ajaga enam ei päde. Siis surdi kas sõja (ehk tapmiste) või haiguste (eelkõige katku) tõttu. Ent kõikidel, kes ellu jäi, olid olemas tootmisvahendid: maa, riistad ja oskused. Nüüd seda enam ei ole. Nüüd järgneb väljaränne ja assimileerumine väljamaal.

Anonüümne ütles ...

Vabandage, aga kes teil sealt stuudios see mees on, kes kogu aeg Priidu ja Toomase jutule kokutades ja mõkutades sisse sõidab. Viisakas inimene laseb ikka teisel oma lause ära lõpetada ja kuulajal oleks ka hea, kui jutust midagi ikka aru saaks. Raske on aru saada, kui teine räägib ja siis tuleb karjudes hõk, mõk, äh, ma, ma, ma äää. No inetu ju.

Anonüümne ütles ...

NO AGA MIDA Jana Toom V A L E S T I RÄÄGIB?
Kui inimene pole eestlane või kuulub Keskerakonda, siis pannakse ka TÕESTE NUMBRITE JA FAKTIDE avaldamine kuriteoks!! Praegu kuulan propagandaruuporit "Keskpäevatund" Kukus ja sealt eriline pärl:
Need numbrid võivad ju õiged olla, aga KES ÜTLEB, ET SEE TENDENTS JÄTKUB? No tule taevas appi!
Noored, kes on elu jätkajad ju SUNNITAKSE riigist lahkuma meie valitsuse poliitika tõttu!
Eesti keelt mitte valdav mikikloun organiseerib nn. SÕNAUSI (milline sõnavärdjas!), sest eesti keeles pole piisavalt sõnu ja väljendeid!
Korraldatakse nn. Eesti Laulu konkursse, kus naljalt eesti keelt EI KUULEGI!
JNE. JNE.

Anonüümne ütles ...

Aitäh. Juba palju parem.
Ei ole. Sain sõna parem kirjutatud, kui kostis järjekordne tüübi rõõgatus Priidu jutu vahele.

Anonüümne ütles ...

Kuulge, aga mida Yana Toom siis valesti ütles? Kui meie "arvamusliidrid" ütlevad, et me sureme välja, noored lahkuvad jne., siis on kõik O.K. Aga kui mõni "muukeelne" sama ütleb , siis on oi-oi-oi??? Kuulge, kuidas siis jääb sõnavabaduse ja demokraatiaga ning miks ühte ja sama väljaütlemist erikeelsete suust tormatakse tõlgendama hoopis erinevalt? Võik ikka nagu endale peeglis otsa vaadata!

Anonüümne ütles ...

Kuulge sõbrad kas te teate ka kui kaua VKG enda uut õlitehast käima jooksis ja kui lähedal nad pankrotile olid?

Unknown ütles ...

Huvitav kuulata, kuidas saates osalejad siirdusid Toomi eestiteemalise intervjuu kommenteerimiselt sujuvalt vene murede arvustamisele. Miks?

Anonüümne ütles ...

Mitte tahtes Ligi õigustada aga Kadri Simpson käitus antud olukorras samuti ebaviisakalt lõigates Ligi iga öeldud sõna oma katkematu jutuvadaga

Anonüümne ütles ...

Aplaus hr. Ruussaar! Teie mulje on tegelikult õige! Ligi positsioon ongi see, et naine olgu vait ja et naine on alam klass. Kindel, et kui Kadri Simsoni asemel oleks olnud mees, ei oleks Ligi sellist suhtumist ja väljaütlemist endale lubanud.

Anonüümne ütles ...

Millest imestus, et alaealiste vägivaldus ka koolis avaldub. Samasugune olukord on ju igapäevane bussis, tänaval, poes ja mujal. Alaeliste kuritegevuse eest pole täna keegi siin ühiskonnas kaitstud. Seadusnormid ei rakendu ju lapsukestele. Lisaks õpetajatele tunnevad enda nahal selliseid rünnakuid ka kõik muud inimesed ja eriti kaitsetud on teised lapsed.

Anonüümne ütles ...

Meie koolides töötab üle 50% õpetajatest, kes ei ole sobivad selleks tööks. Kui õpetaja ei suuda ennnast kehtestada, luua korda klassi ja samas jääda väärikuse piiridesse, siis tema koht ei ole koolis. Õpeteja erialale peaks kehtestama põhjaliku testi, kas sisseastuja üldse sobib sellesse ametisse. Ja lugupidamise ärateenimiseks ei pea õpetaja kasutama füüsilist vägivalda. Tean seda omast käest. Õpetaja peab olema karm, kuid õiglane. See on omadus, mida õpilased õpetajalt ootavad. Ja muide näitena lihtsalt: hea füüsika tundja ei tea tihti pedagoogikast mitte mõhkugi.

Anonüümne ütles ...

Küll teemast mööda, aga miks pole ükski ajakirjanik uurinud ja teinud teatavaks, kes oli linnapea ja kes olid lasteaedade erastajad? Nüüd on Tallinna linnapea süüdi,et pole lasteaia kohti. Kes ärastas lasteaiad, ei huvita kedagi ?

Anonüümne ütles ...

VEB fondi saaga kohta on ingliskeelses maailmas ilus ütlemine:

"Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity."

Ja rumalust on inimlikust aspektist veelgi raskem omaks võtta kui pahatahtlikkust. Pakun, et sellest tulenevad ka võimalike osalejate mäluprobleemid teemat kommenteerides.

Anonüümne ütles ...

4 küsimust Kümmelile
- Kas teate suudate meenutada teiega seotud viimase 15 aasta sündmusi, tehinguid jms?
- Kas te olete pidanud meenutama või andma selgitusi viimase 15 aasta sündmuste, tehingute vms. kohta?
- Kas teie mälu värskendamiseks on teile esitatud suulist teavet ja/või dokumentaalseid tõendeid seoses toimunud sündmusete, tehingutega jms?
- Kas on asju, mida te ei pruugi mäletada?

Anonüümne ütles ...

Sellest "väljasuremisest": Olen ise see Soome kolinud inime, kes seekord rahavaloendusest välja jäi ja sai nii Yana Toomi üheks argumendiks. AGA tegelikult olen eestlane edasi, on eestlased ka mu lapsed (osa Eestis) ja ka tulevad lapselapsed.
Nii et teated minu väljasuremisest on enneagsed, ja pole ma ka Eestile kadunud (julgen arvata, et pole kadunud ka enamus Soome rännanud eestlasi). Statistikat (rahvaloendust) taas kasutati mingi oma jama ajamiseks.
Kui "tõde" tahaks teada, siis Toomilt peaks küsima mis ajaperspektiivist ta räägib. Pole ju näha, et eestlased sureksid välja enne Yana Toomi, või üldse lähema 150 aasta jooksul (eriti mõttetu on praegu rääkida 500 aastasest perpektiivist).
Muidex - varemgi venelastega vesteldes olen kuulnud sama "väljasuremise" väidet. Nii arvan, et venelased peegeldavad lihtsalt oma ajaloolist mälu ja valu (nad ju enamus ise on oma emakeele hüljanud väikerahvad - sealt ka nende ajalooline mälu).
P.S. Teema Ruusile - mis uus fakt see nüüd on, et VENELASI suri II MS's 20 miljonit? See oli KÕIGI NLiidu rahvaste (propaganda-väärtusega, siis tegelikult kaheldav) kaotus. Muidugi Kreml rõõmuga väidaks, et vaid venelased surid, aga baltlased, ukrainlased, valgevenelased vaatasi pealt. Tegelikkus on pigem vastupidi. Veic täpsemaid väiteid ja mitte levitada väändunud müüte.