01 september, 2012

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Kersti Kaljulaid

Täna saates:
Täna on esimene september. Räägime koolireformist ja koolivõrgu korrastamisest. Miks on tähelepanu tõmmatud esimesele septembrile, kuigi see ei ole sisuline küsimus. Lapsi jääb vähemaks ja reformid on vajalikud.
Haigekassa juht vahetus, kuid suhu jäi pikk ja mõru järelmaitse. Ühe kandidaadi kangutamine telgitaguste hoobade ja nõukogu liikmete vahetamise kaudu on küsitav praktika. Uue juhi ülesanne on ilmselt raha juurde tuua. Kust ja kuidas? Kas inimeste riskikäitumine peaks olema seotud maksustamisega?
Vahejuhtum Vahipataljonis on muutunud rahvusvaheliseks ja poliitiliseks sündmuseks, mida kasutavad ära vene telekanalid ja riigimeedia.
Ohvitserid ei saa enam teenida, kui neil pole kõrgharidust. 12 aasta jooksul pole paljud ohvitserid suutnud sellega hakkama saada. Miks?
Sisekaitseakadeemia põhjendus, miks Ida Virumaale ei taheta kolida: liiga kaugel lennujaamast ja reisisadamast. Huvitav, kuidas Tartu Ülikool hakkama saab? See epopöa on vist lõppenud. Aga miks see üldse üles kerkis?
"Tagasi Nõukogude liitu", skandeerisid mõned ESMi vastased sel nädalal. Kuid valitsuse eelnõusse viidi sisse palju parandusi. Kas Riigikogu on suuteline töötama ka nii, et sel pole kummitempli maiku?
Riigi majandusprognoos läks paremaks.
Tööpuudus on kriisieelsega võrreldes buumieelne ja ehitajad putkavad Soome. 


13 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Miks ei võiks teha saadet ILMA parteilaseta? See on nagu kellavärk, et stuudios olev parteilane kaitseb oma parteid mida iganes tema aadressil ka ei öeldaks. Kind of boring

Anonüümne ütles ...

No õnneks siis on juriidiliselt kõik korrektne, härrased. Reformierakonna kritiseerimise näide polnud eriti veenev

Anonüümne ütles ...

Seoses Vahipataljoniga on heaks näiteks kaklus Paldiskis 2000. aastate alguses, mille peale vallandati Kõutsi käskkirjaga kõik mehed, kes olid kakluse õhtul kasarmust väljas ning algatati nii Kaitseväe kui ka politseiuurimine. Mõlemad uurimised lõppesid mitte millegagi. Kuid sõdurite usaldus Kaitseväe suhtes sai kõva löögi. Enne võiks asja uurida, kui kedagi vallandama hakata.

Anonüümne ütles ...

Ainar, Briti meedia ja kuningliku perekonna vahel oli Harry Afganistaanis teenimise ajal vaikiv kokkulepe sellest mitte rääkimise kohta!

Anonüümne ütles ...

Paksumaksjal peaks olema Priorit A nagu Ryanairis.

Anonüümne ütles ...

väga kiire see meie E-riigi maksuamet...official sait juba olemas paksumaksudeks ja hinnad ka!!!
http://paxum.org/

Anonüümne ütles ...

Kas haigekassa uue juhi teema ei võiks olla ka personaalne sotsmaksu kulutamise suunamine ravirahana?

Anonüümne ütles ...

PEREARSTIDEST:

Minu perearsti juurde on väga raske aega saada, samas on seal alati pikk vanamuttide järjekord ukse taga.

Minu heasüdamlik perearst on ise ka tunnistanud, et pensionärid käivad arsti juures lihtsalt meelt lahutamas, kuna hea ligi minna ja saab suhelda, mingeid probleeme neil pole....

Anonüümne ütles ...

Rumal idee see dividendide maksustamine sots maksuga. Sellest on võimalik lihtsa skeemiga mööda minna - makstes dividende näiteks kuskilt naaberriigis, Lätis näiteks. Riik sellest igal juhul kaotaks j

Anonüümne ütles ...

Riiklikel arengukavadel pole omanikku, seetõttu seisavad lauasahtlites. Arengukaval, millel võiks olla mõju, saaks olla omanik maakonna tasandil. Kuna seda tasandit meil pole, siis kõik jääb nii nagu on

Anonüümne ütles ...

Leedid ja dzentelemenid!

Muu hulgas on täna ka leinapäev - sõber Hööglamp on teise ilma saadetud.

Tegelikult on tegu mõrvaga. Kes vastutab?

Anonüümne ütles ...

Loengus: "The continued economic decline of the West" toob Jon Moynihan väite (umbes 58 minutil), et umbes 25% Inglismaa haigekassa eelarvest kulutatkse ära abivajajate viimase eluaasta jooksul.

Loeng siin: http://video.mit.edu/watch/the-continued-economic-decline-of-the-west-12219/

Anonüümne ütles ...

vahetati mitte liiga paljude juustega keskealise meesterahva vastu...
OMG, nomaitea... Täitsa naljakas, ausalt.
(ok, ok, listening to the archives)