07 september, 2012

Keskpäevatunni stuudios on Allar Jõks, Ignar Fjuk ja Priit Hõbemägi

Täna saates nädala tõsistel teemadel:
Eelarve tegemine täies hoos - kõik ministrid küsivad palgaraha juurde.
Arstide streik ja mis sest saada võib.
Mida võib endaga kaasa tuua Haigekassa uus juht?
Prokuratuur tahab Toobalile ja Laasile süüdistuse esitada.
Ettepanekud erakondade rahastamise mudeli muutmiseks.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis puutub nendesse suurtesse valimisplagudesse, siis PR firma ARVABKI, et see püüab valija tähelepanu. Soovitaks kuulata teles ja raadios jooksvat Rakvare Lihatööstuse reklaami, kus litsutakse inimese patriotismile lausega"vanaema õmbles juba tsaariajal eesti lipu oma kleidist ja ....". No peavad ju PR firmad eestalst lolliks! Kus see eeesti lipp tsaariajal oli??? See oli Tartu Ülikooli EÜS lipp!!! Ja 1918 nagu enam tsaaririiki EI EKSISTEERINUD. Kõik see hakkab mängima ka valimisreklaamides.

Anonüümne ütles ...

erakond ja erakondlane on üleheroiseeritud ning müstifitseeritud. sisuliselt on tegemist vaid volitaja-valija poolt oma riigiasjades otsustamise õiguse tsiviilõiguslikus volitamises volinikule-erakondlasele-valitule. erakond seega vaid kui volinikekandidaatide kontor. (analoog - advokaatide kontor). ja valija-volitaja ning valitu-voliniku suhted-seosed võiksid olla tavalised tsiviilõiguslikud volitaja-voliniku suhted. koos volitaja õigusega oma voliniku tasu määrata, esitada nõudeid tema kompetentsusele ning tema volitused vabalt peatada.
vaja oleks ja puudu on nende ca 40% valijaeas kodanike (internetipõhine) OTSUSTUSkanal, et nad saaksid ise riigiasjades otsustada, kui nad ei soovi endale volinikku esindama valida-volitada.

Anonüümne ütles ...

Pettunud!
See saade kah puhtalt reformi kamandada....
Tahaks ikka erinevaid ja erapooletuid hinnanguid

Anonüümne ütles ...

Hea kui vahel on stuudios ka poliitiliselt sõltumatud tegelased. Mõte, et iga kuu üks kord koguneks seesama seltskond ja hoiaks erakondade rahastamise ja riigikogu valimiste teemal silma peal, väärib vaid toetamist. Hõbemägile selles vaid jõudu!

Kaarel ütles ...

Õdede streiki käsitlevas saatelõigus mainiti ideed, et õppemaks/laen/vms tuleks siduda sellega, kas inimene jääb peale õpinguid Eestisse. Mulle reeglina sellised jõuvõtted ala "paneme sangpommi jala külge ja vaat katsu siis kuhugi minna" põhimõtteliselt ei meeldi. Probleem ei ole tihti selles, et inimesed ei taha Eestis olla -- "Kui leian vähegi huvitava töö, kus saan oma võimeid hästi rakendada, tahaks igal juhul Eestisse tulla." Pigem on probleem hoopis selles, et liiga vähe on Eestis inimesi, kes on välismaal õppinud/töötanud/elanud. Teinekord on suhtumine hoopis selline, et mis see mulle annab! Pigem tuleks mõelda, kuidas soodustada eestlaste seas huvi rahvusvahelise kogemuse omandamisele, et nad siis saaksid Eestisse tulla ja oma kogemusi kasulikult Eesti jaoks rakendada. Nuputada tuleks selles suunas, et saaks muretult inimesele öelda "mine välismaale; aastaks kaheks kolmeks; õpi ela mölla laienda silmaringi" Sest ma tean, et ta tuleb tagasi. Seda sorti lahendusi on vaja, mitte jõuvõtteid.

Anonüümne ütles ...

Kunagine värvikas saade on viimasel ajal muutunud igavakas ja raskesti kuulatavaks. Tunda on väsimuse märke ja kõik on kuidagi uimane. Saatesse ei tohiks kutsuda rohkem kui ühte inimest, kelle tavaline kõnepruuk on pausidega täishäälikute venitus. Näiteks "ÖÖÖÖÖÖÖ" paus "aga" paus "eeeeeee kui....". Piisab juba sellestki kui saatejuht ise nii räägib. Selle põhjuseks on tõenäoliselt püüd jätkata mingit rääkimist (häälitsemist) ka ajal mil silm arvutiekraanilt infot otsib. Sellist kõnepruuki tuleks kindlasti vältida ja arendada lihtsalt vaba vestlust. Enne võib eksida mõnes sõnas või numbris ja seda hiljem parandaa, kui muuta suur osa saatest pausidega üminaks. See märkus ei käi Ainar Ruussaar-i kohta, kes tänases saates ei osalenud.