26 november, 2011

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Rein Kilk

Minister Lang rokib täiega: toetab rokkmuusikat, lubab ehitada Eesti Rahva muuseumi, selgitab protsendiseadust...
Aga kultuuriobjektide rahastamine? ERMi probleem on kõigil jalus ja kui sinna raha ei saa, siis mängitakse plaanid ümber.
Rohelised ja Rahvaliit on hädas nagu mustlane mudas - võlad kaelas ja sundsulgemine ukse taga.
Eesti kavatseb sulgeda välisesindusi. See on Euroopas üldine trend.
E-hääletuse kohta riigikogu komisjonilt uued ettepanekud.
Riigikontroll hoiatab: valitsus hindab õigusaktide mõju ebapiisavalt.
Uus hirm fosforiidi kaevandamise ees. Mis siis tegelikult toimub?
Tööandjate keskliit kisub valitsusega tüli ja kutsub esindajad nõukogudest tagasi. Ametiühingud nõuavad töötumaksu alandamist. Mille nimel survet avaldatakse?

Politsei suurendas agentide arvu. On see hea või halb?

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

aga kus neid raamatuid hoitakse? ikka kellu abil ehitatud hoones...
v6ib teha "efektiivsemalt", kuid paljud asjad nii väikses riigis nagu Eesti end ära ei tasu (ka nukumuuseum ehitati eas-i toetusega)

Anonüümne ütles ...

Avaldaks arvamust telefoniga hääletamise kohta. Kui inimene on poliitikast huvitatud, siis leiab ta võimaluse näiteks üks korda nelja aasta jooksul valimisjaoskonda minna. Valima ei lähe inimene, keda poliitika ei huvita ja ma ei kujuta ette, mida nn. nutitelefon siin muuta saab?

Anonüümne ütles ...

e-valimiste metoodiline diskrediteerimine teenib vaid sovjeedimeelsete huve. sest eesti rahva parim osa-- haritud, keeli oskavad, ilmatasemel konkurentsivõimelised-- on ilma peal laiali. samas ei vali see haritud kontingent eluilmaski suurpopuliste-kommuniste, kodumaist tshuk-ja-gek duetti ansip-savisaar. mäng ju käibki töllide häälte yle. aga ei hakka keegi läbi Austraalia mandri eesti saatkonda sõitma kirjaga hääletama. kui e-valimised maha surutakse, jääb domineerima eesti madalaima yhisnimetajaga valijaskond-- võsapetspoliitikud ja joobaltoobalid.

Anonüümne ütles ...

Taliga:
„Määrus, mis kehtestab tänase töötuskindlustusmakse määra, kehtib 2011. aasta lõpuni ning selle tingimusi ei saa kokkuleppe puudumisele viidates järgmiseks aastaks pikendada,“ teatas Taliga ametiühingute pressiteates.

Anonüümne ütles ...

Seletage lollile, kuidas pohuistidevalimistele kaasamine aitab demokraatiat laiendada?

Anonüümne ütles ...

E-hääletamine on siiski pigem mugavusteenus, mis oluliselt kahjustab valimiste salajasust. Sisult tarbetu - inimene, kes meie riigist hoolib leia selleks aja ja koha.

Anonüümne ütles ...

Tegelikult saaks teie süsteemi järgi demokraatiat veelgi laiendada ja ühendada kõikide riigi kemmergute veelaskmisnupud valimiskomisjoni arvutiga - valimispäeval läheb inimene s.tale, tömbab vett - hääletatud! Ja demokraatia on metsikult lai. Hääletamata jäävad vaid kinnise kõhuga inimesed

Anonüümne ütles ...

hõbemäel annab tunda reiljani-kompleks. akadeemia enamus ehääletust ei toeta, aga igaüks, kes eestisse seda ütlema tuleb, leiab äraostetuks tembeldamist. "akadeemias on kallutatud jõud", muig...

Aivar ütles ...

1. E-hääletusel antud hääle järeletaavamisest - see olla teadlikult hetkel võimatuks tehtud, sest see võimaldaks oluliselt lihtsamaks teha e-häälte ostmise. Mingit tehnilist probleemi siin ei ole.

Kui häält saaks üle kontrollida, siis muutuks see ostjatele ahvatlevaks juba seetõttu, et siis on ostjal võimalik peale valimisi üle kontrollida, kas inimene valis "õige" kandidaadi või mitte.

Praeguse süsteemiga ei ole hilisem konrollimine võimalik, sest inimene võib kellegi nähes valida küll ühe kandidaadi ning kodus ümber hääletada, kui südametunnistus piinama hakkab. Ja keegi ei saa sellest ümbervalimisest teada.

Liiguvad linnalegendid, et inimeste ID kaardid võetakse valimiste ajaks "hoiule", et ümbervalimine oleks võimatu. Selle vastu aitaks, kui Mobiil-ID oleks piisavalt levinud ja inimesel on võimalik ka oma mobiiliga hääl anda. Ehk siis mida rohkem on erinevaid võimalusi, seda keerulisem on häält mõjutada.

Muide. Ka oma paberil häält ei saa te kuidagi üle kontrollida, kas see läks ikka õigele kandidaadile või kas see loeti üldse kokku!

2. Oli juttu, et oleks vaja teada, kes kui palju e-hääli sai.

See info on ka viimaste riigikogu valimiste kohta olemas kandidaadi täpsusega.

http://www.vvk.ee/varasemad/?v=rk2011 - Vali huvipakkuv valimisringkond.

"Häälte jagunemine" alamjaotuses võimalik valida e-hääled ja näeb ära erakondade kaupa, kes palju e-hääli sai.

Allpool on kandidaatide kaupa ära toodud, kust ta oma hääled sai. Viimane tulp on e-häälte saak. (tulba valimisjaoskonna nime näeb, kui minna roomanumbri peale hiirega mõneks ajaks).

Anonüümne ütles ...

Rein Kilk palus raamatusoovitusi. Siin üks: Ameeriklanna Rose MacMurray romaan "Õhtupoolikud Emilyga" (Tln, Eesti Raamat, 2009). Räägib ameerika luuletaja Emily Dickinsoni (1830-1886) elust. Autor oli ise luuletaja ja luuleõpetaja, huvitus väga E.Dickinsoni biograafiast. See on tema ainuke proosateos ja ilmus pärast tema surma. Lisaks haaravale tekstile sisse lükitud ka Ameerika kodusõja sündmused. Soovitan,
Milvi Vahtra