27 veebruar, 2010

Keskpäevatunnis Hõbemägi, Kilk ja Ruussaar

Esimene Keskpäevatund pärast vabariigi 92. aastapäeva keskendub Tartus toimunud vastuvõtule: presidendi kõnele ja selles kõlanud nootidele, seltskonnale, meeleolule, hinnangule vabariigi aastale. Räägime Tallinans toimunud sõjaväeparaadist ja kindral Laaneotsa kõnest.
Kaitsevägi on andnud tõsise vastulöögi nii pensioniea tõstmise kavale kui soovile vaadata läbi eripensionide süsteem. Kolonelleitnant Hannes Toomsalu kirjutas sel teemal koguni Eesti Ekspressis pamfleti "Raukade armee" , kus fantaseerib, kuidas võib välja näha 65-aastastest vanuritest koosnev politsei ja kaitsevägi Eestis.
Venemaa on taas tekitamas rahvusvahelisi pingeid, lubades paigutada uusi lühimaarakette 300 kilomeetri kaugusele Tallinnast ning raketikomplekse Kaliningradi. Prantsuse kõrge ametnik aga kaitseb erilaevade Mistral Venemaale müümise ideed. NATO kavandab suvel õppusi Eestis, Lätis ja Leedus.
Palkade tõusu ei maksa veel oodata, tõusu lubatakse parimal juhul alles aasta lõpuks, ütlevad analüütikud. Need ja teised teemad tänases Keskpäevatunnis. Ootame teie kommentaare ja kaasalöömist!

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Rein Kilk - järgmist korda ei tule.

Anonüümne ütles ...

Palgatõusu lubadus, millele tänase saate teemades viitate, on üks sügavalt ebarealistlik lubadus. Kuna töötuid on meil Eurostat-i järgi enam kui 15%, siis survet palga tõstmiseks ilmselgelt ei ole.

Statistikaamet teataski meile just sel nädalal, et kesmine palk on Eestis kiirenevas tempos langemas http://www.stat.ee/37811. 2009. a. IV kvartalis näiteks oli langus eelmise aastaga võrreldes enam kui 6%.

Anonüümne ütles ...

hr.ruussaar seekord palun ilma foobiateta

Anonüümne ütles ...

venemaa vehib ahvikiirusel ajalugu ymber kirjutada,tulemused lyyakse varsti letti põhjendamaks lähedat taasinkorporeerimist.viimane aeg oleks eesti rahval okupatsioonikysimustes rahvusvahelisse kohtusse minna ja mängida täispangale,kuni kolonistide tagasivõtmiseni.president Mendel on tele otse-eetris öelnud,et me peame seda ajaloo ümberkirjutuse trummi taguma,kuna muidu maksame kompensatsioone igas suunas ja see on venemaa lõpp.nende positsioon on tegelikult väga nõrk,praegu--kuni uus ajalugu on taas valmis ja mäletajate põlvkond surnud. aega on vähe,kuid võit on meie-kui me nõiaunest ärkaksime.

Anonüümne ütles ...

Teate ajate ka sellessuhtes jama ,et venemaa on nõrk ja ei suudamidagi ja jnejne ...

Milleks me arutame Pihkva poolt ühest rünnakust ja kõik laguneb!!!

Tuleb rünnak õhust 1000 pommitajaga ja rakettidega ja ongi põlev Tallinn ,nii et ära aja udu...

Reaalsus meil puudub.... Teame jukuidas Gruusia sai lüüa sama jalgevahel ja mide me iriseme

Anonüümne ütles ...

nonii ruussaar taob seda foobiatrummi juba paar nädalat...
kellele on see kasulik?

Unknown ütles ...

Aleksander Einsel oli 64 a. vana kui erru saadeti. Oleks vabalt saanud teenida ka 65lt

Unknown ütles ...

Neuss:Grevenbroicher Zeitung on 444 000 tiraazhiga auväärt kohalik ajaleht Düsseldorfi kandis. Tänases lehes on lastele möeldud lehel suur pilt euromüntidest, kus keskel ühe eurone hispaania münt, kus tegelane peapeal. Jutu pealkiri Mehr Schulden als erlaubt, jutu sisuks on et Saksamaa peab rohkem raha andma, kui tal on, vaatamata sellele et viimastel aastatel on ta maksnud 80miljardit eurot Euroopa Liidule.

Anonüümne ütles ...

Ruussaar võiks, pigem peaks tegelema ainult kirjutavas pressis, ta ei ole piisavalt tasemel. No näiteks - tänases saates: et Laaneotsa jutt oli jama(NATO otsustavad liig kaua, et õigel ajal appi jõuda) või Venemaa ei valluta soovi korral meid pea päevaga. Ta ei ole selles vallas spetsialist, et seada spetsialistide jutt sel moel kahtluse alla. Kõikide teiste esinejate jutt, ei tundu kunagi nii nõme, kui seda Ruussaare oma. Iga kord, kui ma saadet kuulan, leian ma järjekordselt tema sobimatust riigiasjades sõna võtta.
Ta võiks ainult piiratud teemadel sõna võtta. Lausa piinlik. Et`itab ja kokutab, sest ei suuda omi mõtteid lausesese panna.
Leidke ometi tasemel,erudeeritud ja analüüsivõimega persoon.

Anonüümne ütles ...

Ma ei tea aga minu poolt avatud factbook näitab et ka Leedu on meist tagapool:S

210 Estonia -13.70 2009 est.

211 Ukraine -14.10 2009 est.

212 Armenia -15.00 2009 est.

213 Lithuania -16.80 2009 est.

214 Latvia -17.80 2009 est.

Anonüümne ütles ...

Kas oleks võimalik ka teisi saates osalejaid lõpuni kuulata ilma, et Hõbemägi kogu aeg peale ei räägiks. Kohati jääb mulje, et tegemist ei ole mitte keskpäevatunniga vaid mingi veeštega.