06 märts, 2010

Keskpäevatunnis Hõbemägi, Ruussaar ja Kilk

Tänases saates räägime järgmistest teemadest:
väljaheitmiste palavik parteimaastikul - Rahvaliit heitis ridadest välja Ingvar Tšižikovi, Keskerakond aga 8 liiget, kes kandideerisid valimisliitudes. Kas saabunud on parteipuhastuse aeg?
RMKs uuritakse seni Eesti suurimat kartellikokkulepet, kuid RMK ei taha asjast rääkida.
Samal ajal kui prantslased asuvad Venemaale müüma Mistral laeva, ostis Eestis prantsusmaalt 2 uut õhuseireradarit. Prantsuse asjamehed käivad juba lausa igal nädalal siin oma poliitikat selgitamas...
Venemaa saadab välja Eesti konsuli Peterburis. Hirmus vanamoodne ja primitiivne on see tänapäeva diplomaatiline maailm!
Maksuamet tahab kohustada internetiteenuse pakkujaid sulgema ligipääs välismaisetele netikasiinodele, sest seal mängimisele kuluvaid summasid ei saa Eesti maksuatada. Netikasiinod ees, muu äritegevus taga?
Olukord majanduses ja tööturul: Edgar Savisaare artikkel sellest, kuidas Ansipi valitsus keskklassi hävitab, buumiaja töökohad lõplikult kadunud, oleme tagasi majandustõusu eelses ajas.
Ootame teie kommentaare ja soovitusi!

9 kommentaari:

Larko ütles ...

Tšižikovi kohta ei taha midagi kosta, kuid Keskerakonnast väljaviskamised on igatipidi normaalsed. Ega ükski erakond seda ei salli, et keegi parteilane konkureerivas nimekirjas kandideerib.

Anonüümne ütles ...

Lihtsalt hommikused märkused...

1) Ingvar Tšižikovi ja Keskerakonna asjast olen nädala jooksul kuulnud ja 2) Edgar Savisaare juttu keskklassi hävitamisest lugesin ka.

1) Argo Ideon nimetas minu arvates seda nähtust huvitavalt "neodissidentluseks". Selle võiks ehk veel siduda Henrik Normanni ja ka Jüri Pino eelmise nädala teemadega. Mõlemad on ju olnud n-ö dissidendid parteis, olgu siis vastu enda tahtmist või nimelt. Tundub, et poliitbroilerite ajastul on saabumas see aeg, kui parteisse kuulumine hakkab üha enam sarnanema nõukogudeaegse komparteisse kuulumisega. Sarnasus on fundamentaalses joones, et olles parteile truu on see suur võim ja sümptomites: 1) partei üldise joone vastu töötamine annab tulemuseks dissidendiks-paariaks tunnistamise, 2) partei võtab ametikohtadele püüdlikke inimesi, isegi kui nad pole tõsiseltvõetavad ning muutub sellega ise teatud määral naeruväärseks "pullimeeste koguks" (ent omab võimu: "musta huumori valitsemine"). Jüri Pino juhtum aga näitlikustab seda kuivõrd lihtne on minna parteisse ja lubata olla truu, teha tööd ning siis tegelikult alt vedada. Mis on täpselt ju ka Normanni juhtum. Priit Pullerits tegi samuti kunagi ajakirjanduslikku eksperimenti ja uuris, et mida parteid talle lubaksid või ennnustaks, kui ta liituks. Lubati ikka kohe kohta valimisnimekirjas jne. See kõik näitab lihtsalt seda, et parteide siseelu on üldiselt päris labiilne ja demokraatiast pole eriti haisugi. Argo Ideon väitis muidugi, et IRL on ses suhtes erand, kuna seal on sisedemokraatia olemasolu väljapoolegi näha. Andvat märku tugevusest.

2) Edgar Savisaare artiklist ei saanud aru. Ma pole majandusteadlane ja ei oska hinnata Savisaare juttu likviidsete vahendite suunamisest kinnisvaraturu stabiliseerimisele. Küll aga jäi mulje, et artikli peamine mõte on väita eranditult kõigile, kes praegu on omadega põhjas (ja neid on palju), et nad kõik on tegelikult ja õiguspäraselt "keskklass" ja nende langemises või ohus langeda "alamklassi" on süüdi peaminister Andrus Ansip. Nutikas retooriline võte, sest kes ikka tahaks ennast alamklassiks pidada, ikka keskklassiks. Kui mina joon pudeli viina päevas ja naabrimees joob kaks, siis on tema joodik ja mina võtan lihtsalt napsu. Sama on ka keskklassiga. Igaüks peab end keskklassiks ja Savisaar püüab ilma lugejale midagi konkreetselt ja isiklikult sisendamata vihjata, et Ansip on just temalt midagi ära võtnud. Lugeja peab ise tegema selle loomuliku liigutuse, et end keskklassiga samastama. Ja ta teeb seda.

Äkki inspireerisin millegagi. Ootan huviga saadet.

Anonüümne ütles ...

Savisaare jutu eesmärk on ju ilmselge. Ta loodab keskklassis olevate ja majanduslikel põhjustel pettunute hääli. Savisaare kõik ettevõtmised on ainult sel samal eesmärgil. A milleks talle võim?

Anonüümne ütles ...

Tere,

Ei saa olla ideaalset majandussüsteemi, sest meie, inimesed ei ole juba ideaalsed.Inimese käitumist ei sa ette arvata.

Anonüümne ütles ...

Tere keskpäevatunnimehed.

Mis toimub - kõigepealt löövad soomlased meile nordstreamiga noa selga, nüüd müüb nato liige nato vaenlasele sõjalaevu. Kas teile ei tundu, et venemaa "elimineerib" tasapisi riike, kes võiks tulla meile appi, kui venemaa meid ründab?
Kõik meie suured sõbrad hakkavad tasapisi meist kaugenema, oleme kuidagi väga üksi keset preeriat jäänud. Mis järgmiseks? Nato ühisõppused venemaaga? Kas teil pole natuke kõhe tunne?

Unknown ütles ...

Herr Kilk!
Södu on teatud ringkonnad sadu aastaid finantseerinud mölemalt poolt. Esimesi suuremaid vöitusi rahameestele oli Napoleon Bonaparte'ga seonduv.

Anonüümne ütles ...

Ootaks kommentaari RMK miljardihankkele. Tänase Postimehe artikel keskonnaministeeriumi kantsleriga teeb lausa nõutuks. Samuti teeb nõutuks teema kajastatus meedias, kui võrrelda kas või meedia turmtulega Töötukassa ümber.

Larko ütles ...

Kes kellele appi tuleb, sõltub millestki muust kui riikidevahelistest suhetest. Niinagu infokraatia on ka küberkaitse praegu isetegevuse asi. Minu värvus juba passi värvist ei sõltu :-)

Anonüümne ütles ...

RMK asjus:
Metsavedajatel jäi lihtsalt oma Ametühing loomata. Ametühing kaitseb õiglaseid hindu. Nüüd siis ägatakse Kartelli kokkuleppest.