21 november, 2009

Stuudios Rein Kilk, Ainar Ruussaar, Priit Hõbemägi

Teemadeks täna: kas Rein Lang tahab ajakirjanikud vangi panna, Finantsinspektsiooni töövõidud, kes on Euroopa Liidu välisminister, parteid lõhenevad, kas sünnib mõni uus, seagripi saaga jätkub, miks käis Tallinnas vene minister?
Ootame teie kommentaare!

13 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Rein tee heategu, lase füür välja.

Warich ütles ...

Viimane aeg oleks kollase meedia parimate traditsioonide järgi hakata seagrippi staargripiks nimetama. Ilmselgelt on tegemist suurema meediastaariga kui mõni kohalik külajuuksur või fotograaf

Anonüümne ütles ...

Ainar nimeta siis mingi riik maailmas, kus saab ka anda valimistel vastuhääli. Ütlesid ju just mõni hetk tagasi, et maailmas on ka selliseid riike.

Anonüümne ütles ...

on kyll teemasid, millega uuel parteil turule tulla-- valimissysteem ja haldusreform.Minu sygava veendumuse kohaselt peaks valimistel osalemine olema kohustuslik. Vist euroopas on belgias, kreekas ja luksembourgis kohustuslik . Mingis mõttes on absurd ,et me kõik peame makse maksma, mehed kroonus ja yldse peame igalsammul riigi seadusi täitma. Aga maksuraha kasutamise puhul-- mida vähem rahvas teab, seda parem? Tegelikult KOVi tasandil referendumid suurte projektide kohta hoiaks ehk edaspidi viisitamme laadsed friigid suurtest rahakantimistest eemale. Volikogude kokkuostmine on nagu näha võimalik, kuid ehk kogu linnarahva ajupesu oleks kulukam. Ja kui valimisaktiivsus seadusega garanteeritud 100 prossa-- pole ju netiajastul oluliselt tuludeklaratsioonist hullem taak-- kaoks ka igasugused suurparteide vabandused rahvale oma ideede viimisest megarahastatud kampaaniatega. Seega-- keelaksime ka valimisreklaami, ykskõik mis vormis-- reklaamiks jäävad vaid väitlussaated ja seadusega selgelt piiritletud mahus välireklaam.et kõigi parteide plakat on yhes mõõdus ja kõigi parteide omad on kõrvuti,seadusega kindlaksmääratud arvul ja kindlas kohas kõrvuti. Loomulikult selge programmiga, mis ei piirduks kolmesõnalise loosungiga, millest pooled tähed on emotikonid vms..see minimaalne, kuid piisav reklaamimaht on seaduse ja maksumaksja poolt tagatud kõigile parteidele võrdselt-- seega kaoks igasuguse rahauputuse korrumpeeriv mõju. Lihtsalt selle raha eest ei saakski reklaami. Praegu pyytakse tõepoolest hääli väga banaalse kolmelauselise populismiga ja see madalaim odavaim (500 eeki,lubatud 2000--ikka krrdi odav...)yhisnimetaja ongi selle musta rahastamisega lameduse tekitanud. praegune populismipõhine systeem tähendab, et võidab see kes rohkem raha investib-- õigemini piisava raha korral on edu on mingil määral garanteeritud. 100 protsenti valimisaktiivsust kodanikkonnas--- tulemus tuleks igal juhul teistsugune.

Anonüümne ütles ...

Oot ma olen milleski valesti aru saanud vist. Mu meelest on rohelised ainsad, kellel on mingid reaalse maailmaga seonduvad ideed olemas.

Anonüümne ütles ...

Uus erakond võiks välja tulla maailmavaatega "Vabaneme Maksuametist". Kaua peavad ettevõtjad kannatama Maksuameti terrori all?

Ain ütles ...

Tasakaalustamiseks võiks ajakirjandusväljaannetele kehtestada väga tõsised rahalised karistused üksikisiku või ka organisatsioonide au ja värikuse solvamise eest. Sellisel juhul säilib vastutus avalikustamata allika põhjal avaldatud info õigsuse ja tasakaalustatuse eest.

Anonüümne ütles ...

Rein millal füürilaskmise aastapäev on?

Ain ütles ...

Hea Ainar, huvi lekitada avalikkusele mitte kättesaadavat infot ei ole alati eetiline ja üllas; selleks võib olla ka omakasu või kättemaksuiha.

Ants ütles ...

Tere!

Rääkisite allikakriitilisusest. Kuhu jõi allikakriitilisus näiteks Anneli Rõigase juhtumi puhul? Ilma igasuguse allikakriitilisuseta avaldati äärmiselt subjektiivne kirjatükk, milles oli väga palju valesid ja/või emotsionaalselt kallutatud väiteid.

S.t vangi pole vaja panna, aga tutvuse poolest kellegi lahmivaid süüdistusi lihtsalt avalikkusesse paisata ka ei tohiks

Anonüümne ütles ...

Muidugi võiksid raadiojaamad teatada politsei patrulli asukohast. Nagu teeb SKYplus.

Anonüümne ütles ...

Kui te täna (st 28.11) peaksite oma saates taas seagripist rääkima, siis kuulake enne ära KUKU sellenädalane vastasseis. Saate teadlastelt adekvaatset infot, mis see gripp ikkagi on ja kui hull see globaalsel skaalal on. Samuti selgitab minister, miks tootjatega eelkokkuleppeid ei ole. Asi lihtne ja loogiline- Eesti ei olnud nõus neilt õhku ostma. Peale seda võiksite käsitleda teemat rahalisest küljest- kas see haigus on põhjuseks kõikvõimalike riskireservide ärakrõbistamiseks, sest sinna üritavad täna näppe taha saada nii ravimitootjad kui ka tervishoiutäätajad. Mille ja kelle arvelt me neid reserve krõbistame? Samuti soovitaks käsitleda asju laiemalt- gripp on ainult üks nakkushaigus, mis võib põhjustada epideemia. Kas ja kui palju ning kuhu on mõistlik riigil oma valmisolekul panustada- kas ostame hunnikutes kokku mingit spetsiifilist ravimit ja söödame selle hiljem sigadele või peaks tagama üldise tervishoiu valmisoleku. Põhimõtteliselt on võimalik nakkushaiguste epideemiateks valmisoleku alla panna pool Eesti riigieelarvet. Küsimus on selles, kui õnnelikud me oleme, kui meil on igaühele oma rõugevaktsiin ja tamiflu tagataskus aga sooja vett kraanist ei tule.

Anonüümne ütles ...

kui läheb nõiajahiks siis on parem arvuti minema visata:
http://www.arvutikaitse.ee/?p=2625