03 oktoober, 2009

Aktuaalseid asju arutavad Rein KIlk, Priit Hõbemägi, Ainar Ruussar

Nädal oli teemaderohke - jätkus viisaskandaali tagamaade arutamine, mille põhjustes püüame meiegi selgusele jõuda; Evelin Ilves vabandas kommivabriku Kalev ees, aga miks hakati rääkima hoopis muust kui asja sisust?; majanduses on taastumise märgid, kuid kas tasub enne õhtut hõisata?; õiguskantsler Indrek Teder tikkus rahvusriigi alustalade kallale; kas Eurovisioonist ikka on vaja loobuda, et kokku hoida 2 miljonit krooni; riigieelarve anti Riigikogule vaikselt üle; miks Swedbank meie pensionihoiused tuuri pani? Need ja paljud muud teemad eetris, ootame teie kommentaare ja küsimusi!

11 kommentaari:

Marek ütles ...

Majanduses taastumise märgid?

Sellest teemast rääkides tasub väga selgelt eristada maailma finantsturgudel ja Eesti reaalmajanduses toimuvat.

Maailma finantstugudel on paari viimase kvartali jooksul toimunud erakordselt kiire tõus ning levivad optimistlikumad meeleolud. Konjuktuuriinstituut on viidanud ka optimistlikmatele meeleoludele Eesti ettevõtjate seas.

See ei tähenda aga, et Eesti reaalmajandus oleks juba "põhja saavutanud" ja tõusule keeranud.

Majanduse tõusule pööramine tähendab seda, et SKP kasvu number muutub taas positiivseks. Eesti II kvartali SKP kasv oli aga -16.1%.

Viimaste kuude sisetabimise ja ekspordi näitajad on aastases võrdluses samuti endiselt miinuses.

Kui mõistetes korrektne olla, siis on Eesti majanduse taastumisest ja uuele tõusule pööramisest kaugelt liiga vara rääkida.

Kahju küll, aga mõned järgnevad kvartalid näeme veel SKP langust.

Unknown ütles ...

ikka veel leidub neid, kes arvavad, et riik kuulub mingisugusele"rahvale". ja et see rahvas "valib" endale valitsejaid.

riik koos rahvaga kuulubki hästielavale jõugu"eliidile". jõuguriigina. nagu kõik riigid. ja vastastikusest erinevate jõuguriikide omanikjõukude akseptist lähtub nende neofeodaalsete jõuguriikide piiride ning mõju-õiguste ulatus.

ühelgi "rahval" pole jõuguriigis muud tegelikku õigust peale kohustuse tagada jõugu"eliidile" hea äraelamine. ja jõugu"eliidi" poolt kehtestatud siseseadused kehtivad vaid rahvale.

nagu rahvusvahelisedki õigused kohustustena. jõuguriikide jõugu"eliitidele" omavahel kehtivad kirjutamata neofeodaalsed nö "tavad", mida kenasti kinnitas äsjane viisaskandaal, kus Eesti rahvuse ja riigi suhtes seaduste järgi kuritegelik Vene noorsooliider oma positsiooni tõttu neofeodaalses jõuguriikide vennaskonnas on "hea tava" tõttu ka mittetaunitav näiteks viisakeelu kaudu.

jõuguriikide jõugu"eliitidel" isiklikult ei ole mingit majanduskriisi. nende riivamatu heaolu on nende endi poolt seadustega paika pandud. seetõttu polegi neil vaja majanduskriisist ja supertöötuse kaudu sotsiaalkriisist vaja midagi õppida ega muuta. kriisid on seadustatud tabama vaid "rahvast"-pööblit (so õpetajad, insenerid, teadlased, loomerahvas, spetsialistid-töötegijad jm), kelle toimetulek neofeodaalses jõuguriigis ei ole üldse oluline. kui nad raskustes siplevad, siis nende jaoks on jõuguriigis uimastusainete ja uduajamise ning petlike lootuste lai valik.

jõuguriik on jõuguriik. neofeodalism.

Anonüümne ütles ...

Rein tee eksperimenti. Lase füür välja.

Vali Dool ütles ...

Mis toimuma hakkab tundus tõenäoline, seepärast tegin samba LHV-sse, kus mulle tundus, ei hakka olema huvide konflikte.

Ei tea kas sellest, aga no on fakt, et seal on sambad kasumis.

Anonüümne ütles ...

Rein tee eksperimenti. Lase füür välja.

ei ole Swediga seotud ütles ...

Tulles tagasi Rein Langi tõrelemise juurde pensionifondidega, siis antud artikli kõrval oli ilmekas tabel, mis näitas kes Eesti äriliidritest ei ole fondide ees suutnud oma võlakirjakohustusi täita. Üks suurimaid võlglasi oli HHL firma Krediidikassa.

Paradoksaalne kas pole - Lang süüdistab Swedbanka, et HHL pole oma kohustusi fondi ees täitnud.

Anonüümne ütles ...

Rein tee eksperimenti. Lase füür välja.

Anonüümne ütles ...

Liit tuli ikka välja 1988 veebruar mitte 1986

Anonüümne ütles ...

Rein, ka mina sain samuti aru Evelini loost aga see kuradi pullerits ei saanud. Pullerits ytles et evlin alustas s6da Kalevi vastu. Mis on pulleritsi motiivid seda ma ei tea aga nii ei tehta.

Anonüümne ütles ...

Hei-hei,

kas saaks palun viite sellele raportile, millest saates juttu oli -- Afganistani kohta? tundub kasulik lugemine.

Anonüümne ütles ...

Härra H6bemägi,

ärme parem sellest räägi, milliseid ajaloolisi assotsiatsioone teie loosung a´la "Eesti eestlastele" tekitada v6ib. Parem räägime sellest, et see kena unistus oli mitte ainult lihtsalt v6imatu, vaid ka ohtlik. Miks on vaja 25% elanikkonnast pidevalt signaliseerida, et teil pole eesti asja ajamise juurde asja? Meil tuleb ükskord ometi leppida faktiga, et Eesti ei ole ei täna ega ka esimese vabariigi ajal olnud mononatsionaalne riik. Jah, toona oli v66raid vähem, nüüd on rohkem. Kas sellest järeldub, et me ei kaasa neid riigi asja ajamisse? Vähemalt seni, kuniks nad näiteks ei ole räägi aktsendivabalt riigikeelt ning oma nime eestistanud? Me ei saa venelasi sinimustvalgega üle v66bata. Me peame reaalse, nö antuga arvestama ja sellega edasi elama.
Teie s6nal on arvamusliidrina suur roll avalikus diskussioonis. Kui isegi Teder s6numitoojana teie silmis ei kvalifitseeru, siis kes veel? ELi omad on ju enivei naiivsed love-and-peace-vaimus lämisejad, v6i kuidas?