08 mai, 2009

Stuudios Priit Hõbemägi, Rein Kilk ja Ainar Ruussar

VALITSUSLÕHE EHK Langi ja Nestori tüli
Eiki Nestor: nii ka see ei ole et kui Langile midagi ei meeldi, siis peavad sotsid kohe valitsusest ära minema.
Rein Lang: selline jama tuleb ära lõpetada et antakse signaale maksudfe tõstmiseks. Keerulistel aegadel pole kirevad seinast seina koalitsiooniparteid kõige otstarbekohasemad.
Karel Rüütli: Olen Langiga nõus, see jama tuleb ära lõpetada.
Jürgen Ligi: seisab taustal murelikult, kuid sõjakalt.
Andrus Ansip: mõtlik, näpp suus - mida teha?

LHV sai pangalitsentsi

Las Heldur Meerits räägib, miks on uut panka vaja sellisel ajal! No kes sinna hakkab raha panema? Kas raha üldse on olemas?
PS Samal ajal kohtumajas: algas ekspankur Guido Sammelselja pankrotimenetlus.

Mine metsa, valitsus! Mine riigimetsa!

Vaevalt jõudsid SEB investeerimispankurid valitsusele tutvustada kava riigimetsa müümiseks, kui Maa-amet asus koostama analüüsi metsa müümiseks, millega loodetaks algust teha suvel.
Postimehe andmeil peab Maa- amet keskkonnaministrile ette kandma, kui palju ja milliseid metsamaid oleks otstarbekas oksjonile panna, samuti andma soovituse hinnataseme kohta.
Riik loodab oksjonidega alustada aasta teisel poolel, tuludeks on prognoositud umbes 400-500 miljonit krooni.

Kuidas kaitsta prokuratuuri ja kapo mainet?
Seadusega, mis piirab toimikute levitamist.

Suurettevõtted hakkavad saama riigilt laenutagatisi
Väike samm inimkonnale, suur samm Eesti majandusele!

Tartu Muusikapäevade jälgedes:
Vanemuises peeti konverents "Majandus, kuhu lähed? Kas õigus saab aidata?"

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas teie pole tähelepanud, et poliitikute ja ametnike juttudes, kui nad räägivad majandusest ei pane nad oma ideedele juurde numbreid vaid pillutakse lihtsalt loosungeid.
Kas saaks sellistel teemadel sõnavõtvatelt inimestelt rohkem välja pinnida ka oma ideede maksumuste kulu ja tulukus. See läbi muutuks ideed võrreldavateks ka rahalisest asbektist, muidu domineerib rohkem emotsionaalsus. Mis kellelegi rohkem või vähem meeldib.

Selline arvamuste peale ülesehitatud majandusarutelu ei vii meid kuidagi edasi pigem tekitab arusaamatust ja kuulujutte. Vaja oleks iga idee enne avalikkusele paiskamist analüüsida ja läbiarvutada.

Priit Hõbemägi ütles ...

Jah, see on Rein Kilgile analüüsimiseks hea teema!

Anonüümne ütles ...

Tore oleks kuulata teie arvamusi eelarvekärbetest ja kuidas on see seotud majanduse elavdamisega. Minu arust eelarve kärped ei soodusta sugugi majandust. Räägitakse vaid eelarvest, mitte seda, kuidas väljuda majanduslangusest. Aasta lõpuks prognoositud 100 000 töötut saavad riigilt raha. Aga kust see raha tuleb, kui makse laekub 100 000 inimese käest vähem ja makstakse hoopis peale? Mida teeb valitsus, et majandus tõuseks? Mida ja kes peaks tegema? Isegi JUHUL, kui eelarve saab taskaalu ei tekita see juurde töökohti, ei tekita lisaraha ja majndus ka ei tõse. Arusaamatu.

Anonüümne ütles ...

Valitsuse peaaegu-et-kriis.

Kas siis Rahvaliit sisse sotsid välja või tuleb midagi kardinaalsemat?

Reformi ja IRL vendlus paistab tugev, ent on ju nemad ühe valijaskonna peale väljas. Kas siit on üle keemas valitsuskriisi järgmine faas?

Anonüümne ütles ...

Eks nüüd tuleb metsakaitse liikumine taasaktiviseerida.

Metsamüük on ikka lihtsamat teed minna ning märk sellest kelle tissi otsas Reformierakond ripub.

Anonüümne ütles ...

Riigi vara, eriti riigile kuuluvate ettevõtete müük erakätesse on sellepärast ebapopulaarseks muutunud, et eraomanikud on olnud kaugelt viletsamad omanikud kui riik.

Anonüümne ütles ...

aga A.Liivat ?

Anonüümne ütles ...

Hõbemägi, püsi teemal - oma isiklik antipaatia hoia tagasi. Vägistajate ja Reiljani seostamine on meelevaldne ja pahatahtlik.

Anonüümne ütles ...

Küsimus on selles, et millise riigi üle uhke olla.
Michal armastab tõesti varatut riiki.

Anonüümne ütles ...

Küsige, paljudel riigiametnikel palk siis tõusis?

Ennem tõusku tulumaksu, siis saab riigikassasse, muidu läheb kontole säästuks.

Anonüümne ütles ...

Tuleb ka meeles hoida, et nt õpetajatel ei tõstetud palka mitu aastat. Esimesed suuremad tõusud tehti alles 2007. ja 2008. aastal.

Anonüümne ütles ...

Muuseumitöötaja:
hoian riigi vara, meie kõigi kultuuripärandit. Minu palk ei ole jätkusuutlik olnud terve buumiaja, saan 2/3 keskmisest palgast, olen kõrgharidusega spetsialist, oma ala tippe. MIKS peaksin ma olema nüüd solidaarne ministrite-ministeeriumitöötajatega, kellel on palk tõusnud vertikaalina? Või ärimeestega, kes ümbrikupalkadega majandust solkinud on? Miks ei oleks tulumaksu tõus solidaarsem?