20 märts, 2009

Miks on Evelin Ilvese "Kleididirektiiv" jätkuvalt kuum teema?

Keskpäevatunni blogi lugeja kirjutas eelmisel postituse alla kommentaari, soovitusega lõpetada presidendi ja tema abikaasa vastuvõtu käsitlemine ajakirjanduses ja tegelda olulisemate teemadega.
Kuid avanud tänase Postimehe, leidsin arvamusküljel pooleteise lehekülje pikkuse loo "Pingviinide paraadi allakäik" Ingrid Tähismaa sulest, pühendatud samale teemal. Täna, reede õhtul on "Kleididirektiivile" pühendatud ka Aarne Rannamäe saade "Vabariigi Kodanikud" ETVs, kuhu on külaliseks kutsutud näiteks Barbi Pilvre.
See ei ole enam "klikiahne meedia" tühipaugutamine, Rannamäe on karm ja kuri kommentaator ja Eesti suurima päevalehe arvamusküljed ei ole nurgatagune koht. Ka esmaspäevane poliitiline teleparoodia "Pehmed ja Karvased" (stsenarist Toomas Kall) hammustas presidendipaari tavatult mürgiselt, kujutades iluuiske teritava Evelini ja ajalehte lugeva Toomase labast peretüli.
Mingil raskesti seletataval põhjusel on vastuvõtu teema kõnetanud väga paljusid inimesi. Tundub, et presidendi abikaasa on oma artikli avaldamisega puudutanud mingit sügavamat hoovust, tumedat maa-alust jõge, mille olemasolust ehk paljud isegi teadlikud ei ole või ei taha seda endale tunnistada.
Kas see on pettumus presidendi abikaasa tühisena tunduva kehakultuse pärast või hoopis pettumus, et president Toomas Hendrik Ilves ei olegi Lennart Meri reinkarnatsioon, mida paljud paistsid lootvat?
Loomingulise intelligentsi rahulolematusest presidendiga räägitakse omavahelistes vestlustes juba mõnda aega ja valjul häälel. On aja küsimus, millal see jõuab paberile. "Kleididirektiiv" võib seda protsessi tahtmatult kiirendada, kuna määrib nõudlikumat sorti avalikkuse silmis Kadrioru mainet.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

vaatan ja imestan - kes loevad Tähismaad !!! ja koguni reageerivad

zeeta, vari

Priit Hõbemägi ütles ...

Miks ei peaks Tähismaad Postimehest lugema? Muide, ma lugesin Evi Arujärve ka Päevalehest :)

Anonüümne ütles ...

tähismaid on rohem ka ...keda ei pea lugema!
No kui inimene on esindanud tibukollast ajakirjandust, tunneb ta ka vajadust seda kaitsta - mundriau ju!!!

Anonüümne ütles ...

mida te sinna URLi tahate?