22 märts, 2008

Mikrofoni taga Priit Hõbemägi, Hannes Rumm ja Rein Kilk

Tänane Keskpäevatund võtab arutluse alla eesti sportlaste tuleviku Pekingi olümpial -kuidas reageerida Tiibeti rahutuste mahasurusmisele; Villu Reiljanilt saadikupuutumatuse võtmisele ja autoärimees Andres Sarri põnevale juhtumile, kus üks pool andis teenust ja teine raha, kuid mingeid jälgi sellest maha ei jäänud; jätkuvalt Riigikogu palkade teema; pagendusest naases Lõuna politseiprefekt Aivar Otsalt; Iraagi sõja 5. aastapäev, USA dollari odavnemine ja palju muud.
Ootame teie kommentaare ja soovitusi!

22 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Rääkige ka Turtola uuest Laidoneri-raamatust. Tänane Postimees kirjutab sellest pikalt.

Priit Hõbemägi ütles ...

Räägime! Priit

Anonüümne ütles ...

Tere,

Pekingi olümpiamängudest arutades võiksite hoiduda pikkadest heietustest, et kas sportlasi tuleb karistada. On selge, et ka tänased sündmused Tiibetis ei ole kallutanud enamike arvamust, et mängudele tuleb minna.

Esmaspäeval kutsusin Eesti Olümpiakomiteed ja poliitikuid Pekingi olümpiamängude avatseremoonia pidustustel mitte osalema. Avatseremoonia ei ole sport, vaid puhas Hiina mainekujunduskampaania. Maine on aga verega määritud ja sellest verest võiksime oma käed puhtad hoida.

Silver Meikar

Anonüümne ütles ...

Eesti sportlased peaksid olümpial kandma riietel Vaba Tiibeti kampaania internetilehekülje aadressi (http://www.freetibet.org/) või midagi sarnast. Sealt saab lugeda olukorrast Tiibetis. Niimoodi talitades saaksid eesti sportlased olümpial osaleda, aga samas ei pigistaks me Tiibeti osas silma kinni. Lisaks leviks rohkem informatsiooni Tiibeti kohta. Win-win-win seis.

Holger ütles ...

Faktiparandus: Jan Palachi enesepõletus Praha südames kuningas Vaclavi mälestussamba lähistel toimus 16. jaanuaril 1969, mitte 1968 nagu KPT väitis. See sai ilmset eeskuju Buddha-munkadest. Sellele järgnes enesepõletuste laine, mis ulatus ka Leedusse.

Kas KPT loodab ootab inimtõrvikuid Tiibetist?

Anonüümne ütles ...

eesti okupandid tulistavad, tapavad ja lõhuvad iraaklaste vara iga jumala päev. ei saa väita, et nad vägistavad naisi ja rebivad lapsi tükkideks, aga tulistavad, tapavad ja lõhuvad nad iga jumala päev. see on sõduri töö!
seega peaksime väga madalat profiili hiina suhtes hoidma!meil ei ole mingit eetilist õigust siin möliseda!

Anonüümne ütles ...

1. Andrus avatseremoonia ajal Hiinas ei ole. Laine käest küsin üle! Urmas üldse Hiina ei sõida.

2. EOK on öeldnud, et poliitikud ärgu tehku nende eest otsuseid. Nende õigus on otsustada, kas ja mida boikoteeritakse.

3. Järgmine kolmapäev toimub Hiina saatkonna juures meeleavaldus, mille kaudu näen võimalust EOK-le survet avaldada, et propagandaüritusel (ava- ja lõputseremoonial) ei osaleta.

PS: Eesti Tiibeti toetusgrupi juht on Lotman.

Tervitused,
S

Anonüümne ütles ...

Kas ei tasuks Tiibeti teemadel mõelda näiteks sellele, et minu häguste mälestuste järgi oli Hiina üks neid riike kes ei tunnustanud Eesti annekteerimist NSVL poolt.

Anonüümne ütles ...

Hõbemägi, ära pane kõige huvitavama koha peal reklaami peale!! :)

Anonüümne ütles ...

Kui juba Postimehe tsiteerimiseks läks:
Priit Pullerits: "Paradoksaalsel kombel olid just hiinlased ise need, kes Pekingi olümpia ja boikoti ühte lausesse panid. Nimelt esines üks nende olümpiakomitee juhtidest poolteist kümnendit tagasi ähvardusega, et Hiina boikoteerib 1996. aastal Atlanta suvemänge, kui USA Kongress üritab Hiinale inimõiguste rikkumisi ette heites takistada Pekingi kandideerimist 2000. aasta olümpialinnaks."

Anonüümne ütles ...

Kell juba 12.37, olete graafikust väljas!

Priit Hõbemägi ütles ...

mis graafikust?

Anonüümne ütles ...

No ümmargusemat ja segasemat mugavus-jutu-ajajat oli/on raske leida, hr. Kraft. Viimane annab ka poliitikutele silmad ette.

Anonüümne ütles ...

Villu Reiljani Volkswagen Phaeton ei lähe ka Sarrist suure kaarega mööda

Anonüümne ütles ...

Mida te sea mõistatate? Reform (loe: pr. Ojuland) ütles ju, et toime tuleb 5000 krooniga. 75 000 jääb üle ju.

Anonüümne ütles ...

Väliseestlaste eesti keelest rääkides tulevad meelde ka vanad ameerikahääle saated. Spordikommentaaris käis jutt ikka vertikaalhyppest ja horisontaalhyppest ;)

Anonüümne ütles ...

Kas keelespetsialistid Rumm, Hõbemägi ja Kilk vaataksid ehk veebilehele enda naabruses:
http://helganukk.blogspot.com/
ja räägiksid siis veel pikemalt väliseestlastest?
Seal ei ole "rahasid" ja see ei ole kaugel, see on Kilgi soovitud internetis.

Anonüümne ütles ...

Jeesus pole eales öelnud, et ärgu käidagu mitte tema tegude, vaid tema sõnade järgi, - ega väitnud ka vastupidist. Kilk võiks oma Piibli-tundmatust vähem demonstreerida.

Unknown ütles ...

Muide, olematute piiblitsitaatidega on kolm keskpäevatunni-tarka ennegi hiilanud. Palun ärge puudutage teemasid, mida te ei valda. Raadiol on ka hariv või ka lolliks tegev funktsioon, ja inimesed üldiselt kipuvad usaldama neist targemate onude juttu. Juba ette soovitus sarnasest vallast: palun ärge rääkige enam kevadepühadest kiriklikus kontekstis, sest sellist püha ei ole olemas. Suvistepüha on küll, seda tuntakse ka Nelipühana, ja see alles maikuus. Edu ja tarkust teile ...

Anonüümne ütles ...

Täiesti nõus Kilgiga - Männik on mugavuskandidaat. Männik on alati olnud ülemustele hea tööriist ja hinnanud neid kaastöötajaid, kes talle tingimusteta poevad. Kes ei pugenud said vaikselt kinga (näiteks Peep Aaviksoo). Mõni uuriv ajakirjanik võiks huvi tunda, kuidas see seadusemuudatus nii kergelt läbi läks, mis Männikul laseb Eesti Panga Nõukogu esimees üldse olla. Tegelikult ei ole tal selleks ei sobivat haridust ega ka kogemust. Ta ei sekkunud ka eriti Telekomi juhtimisse sest ta oli selleks liiga rumal. Varem nõudis Eesti Panga esimehe töö kandidaadilt majanduse või juristi haridust.Nüüd tehti siis seadusemuudatus, mis sillutab Männikule teed. See oligi kogu muudatuse mõte. Viimasel ajal on ta käinud igal pool endale mingit tähtsat ülesannet otsimas ja Ilves siis selle talle nüüd ka annab. Kuigi Männik on alati kirunud nii sotsiaaldemokraate kui Ilvest, kes tema arvates on ülbe joodik. Aga see on tema tavapärane kadedus ja õelus, mis siin lõkkele löövad.Männik saab aastas paar milli pensionit Telia käest. Kas Eesti Panga Nõukogu esimees tõesti võib olla välisriigi suurfirma elatada? Kilgil on õigus - Neivelt oleks sellel kohal palju mõistlikum valik.

Anonüümne ütles ...

Kus on Luik ? Rummist on kopp ees, ausõna.

Priit Hõbemägi ütles ...

Luik oli puhkusel, aga loodetavasti juba järgmises saates kohal.