01 juuni, 2007

"See teema mind absoluutselt ei koti..."


... ütles Riigikogu liige Villu Reiljan (pildil suuga puu otsas vorsti püüdmas), kui temalt küsiti Riigikogus algatatud kuluarvete esitamise lõpetamise ja soovi kohta endale 30% palka juurde maksta. Tšekkide esitamine on alandav, ütlevad rahva poolt valitud saadikud... Aga kõigile teistele maksumaksjatele? Hämmastav koostöövaim kõigi parlamendierakondade poolt :) kui küsimus on endale palga maksmises või hüvede lisamises. Mida arvate teie? Kas see on õiglane?
Laupäevane saade toimib tavapärases seltskonnas - Tallinans Hans H. Luik ja Priit Hõbemägi, Tartus Rein Kilk. Rein Kilgist on vahepeal saanud Eesti Energia nõukogu liige.
Teemadeks tõenäoliselt veel Harju maavanema Värner Lootsmanni ootamatud ja imelised karskushood, mis on toonud kaasa alkoholimüügi piiramise Harjumaal terveks suveks. Mis võib olla selle taga?
Kasiinolobi surus Rahvaliidu külje all totaalsesse suitsetamiskeeldu sisse erandid kasiinodele.
Päeva jooksul lisan teemasid juurde. Tehke seda teiegi!

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kahju, et Hannes Rummi seekord stuudios pole. Oleks huvitav teada, kuidas see kuluhüvitiste seadus läheb kokku tema sotsiaaldemokraatliku maailmavaatega.

Anonüümne ütles ...

Kui riigikogulastelt kommentaari ei õnnestu saada, siis oleks huvitav kuulata ka saates osalejate endi analüüsi Eesti tänasest maksumaastikust. Nii rahva suhtumise poolest maksumaksmisse (maksud kui karistus, mida kõik teised minu eest võiks kanda)... kui riigi "peidetud" poliitikate ajamine maksude kaudu, näiteks peidetud lastetusmaks, mis nüüd järjekordse tulumaksusoodustuse näol teostus. (lastetud maksku kinni tasuta kooliharidus ja arstiabi) Millist riigieelarvet me tahame ja mida me peaksime maksuraha eest saama? Kas me maksame kõik võrdselt kinni luksuse nimega oma riik või karistame sellega lolle, kes ei oska tulusid varjata?

Anonüümne ütles ...

Kas mitte poleks aeg valimissüsteemi muuta (näiteks) isikupõhiseks selleks, et Riigikogu liikmetel tekiks mingisugunegi vastutus? Minu meelest on just praegune süsteem süüdi selles, et pool Toompead on täis tagumiktonntundide tegijaid, kes selle eest veel ka esinduskulusid saada tahavad.
Ehk oskate ka öelda, kas üldse ja millised mehhanismid on olemas parlamendisaadikute tagasikutsumiseks?

Y galerii ütles ...

Kuidas kommenteerite eilse Postimehe artiklit parteide toetuse kohta, kus näitamaks Keskerakonna ränka langust, oli aastatagustele toetusprotsentidele külma näoga lihtsalt 10% otsa liidetud, nii et KE 19% toetusest mais 2006 sai järsku rohkem kui 30%, mis on muidugi hiigelsuur toetus võrreldes praeguse 22%-ga. Aga tegemist on ajalehepoosle labase VALEGA, sest EMORi koduleheküljel on kõik kunagised toetusprotsendid üleval ja propagandavassimine kergesti paljastatav.

Anonüümne ütles ...

Viinamüügist veel.
Kui 8 on vara siis OK, aga hiljemalt 23.00 peaks müügi peatama. Probleem ei ole nendes inimestes, kellel kodus suur varu, etc.
Probleem on nendes, kes ostavad lapsele mähkmeid apteegist 1 korraga ja samuti viinaga.
Kui 23.00 on viinad läbi siis hakkab pidu vaibuma, mitte ei müüda viimast vara ja ei osteta 02, 04, 06 uut pudelit.

Anonüümne ütles ...

Herr Luik, keegi ei väidagi, et rahvaesindajatel ei peaks elamis-, olemis- ja tarbimisväärt palk olema. Ainult et audiitoreid ja muid suurepäraseid spetsialiste see riigikokku ei too. Seda sel lihtsal põhjusel, et valimisnimekirjade ees on filter nimega erakond. Sealsed mängud aga ei seo esikohale isiku professionaalsust. Eksole.

Anonüümne ütles ...

Ja kõnekas on ka riigikogulaste ringkaitse selles küsimuses. Sa ise üle 20 riigikogulase selles küsimuses läbi helistatud ja paljud neist tunnistasid ka "omavahel" öeldes, et vaikimine on kollektiivne otsus. Ja seda riigikogu, kes on ju oma tööandjale aruandekohuslane. Ei ole nii, et teeme seda vaid siis, kui mugav on.
Sry tülitamast.

Y galerii ütles ...

Parteid ei ole huvitatud mingite spetsialistide jt. isiksuste parlamenti toomisest, neil on vaja ainult ustavaid parteisõdureid, kes oleks kitsa ringi juhtkonna otsuseid "ellu viivad".

Priit Hõbemägi ütles ...

Saade läbi, suur tänu kõigile kuulajatele! Ilusat nädalavahetust!

Anonüümne ütles ...

Minu tähelepanekud saate kohta:
- vägev oli Kilgi paralleel suitsetamise ja onaneerimise vahel. Samas on joomine olnud juba aastaid paljude ametiesindajate (õpetajad, politseiametnikud, elmarsepad) jaoks samaväärne onaneerimisega
- ei saanud aru ,mis moel on Värner Lootsmannist saanud Reformierakonna pantvang? kui ta kehtestab alkoholikeelu, siis ta ju koperdab reformierakonnal jalus
- Kilgi jutt, kuidas Inglise emalaev käis ilma lennukiteta Tallinnas kommunistide üle saadud võitu tähistamas oli ka armas
mj

Anonüümne ütles ...

Luik unistab, et kui tõstame riigikogulaste sissetulekuid veelgi, et siis hakkavad sinna tulema ka "mõistlikud" ja "targad" ja "tublid" inimesed, kes on meil olemas aga praegu teenivad leiba muudel aladel. Näiteks Kersti Kaljulaid.
Mina ennustan, et parteide kontroll oma liikmete üle vaid tugevneb. Oluline on ju see, kes paneb kokku valimisnimekirjad. See määrab ju ära kes saab valimistel marjamaale ja kes jääb karjamaale. Pead olema partei tippudele väga ustav, et endale nimekirjas hea koht saada. Kersti Kaljulaid ja temasugused vaevalt kellegi kintsu kraapima lähevad. Ka suure raha eest. Ja kui läheb, siis pole ta enam see Kersti, keda me näha tahtsime.

Priit Hõbemägi ütles ...

Viimase kirjutajaga olen nõus. Oleme ju näinud, kuidas selge vaatega ja sõnakad inimesed, kes oma seisukohti alati väljendavad, Riigikokku saades korraga vaikseks jäävad ning enam midagi ei arva ega mõtle. Erakondlik distsipliin nivelleerib tipud ja allutab diktaadile. Kuid ilma erakonnata - üksikkanidaadina - enam Riigikokku ei pääse. Suletud ring.