15 aprill, 2007

Tagasivaade ja vastukajad


Tänan kõiki, kes viimasele saatele täpsustusi, kommentaare ja soovitusi siia blogisse kirja panid! Jutuaineks olid taas Vene-Saksa gaasijuhe ja selle esitlemine Tallinnas, Tartu Ülikooli rektorivalimised ja küsimus, kas see toob ülikoolile kaasa õitsengu; Pronkssõduri saaga jätk ja tema tütarde kirjad, Eesti majanduse ülekuumenemine ja Meelis Atoneni liitumine kullaäriga.
Pean küll tunnistama, et tunnen end mingis mõttes õpipoisina - Keskpäevatunni juhtimine, stuudiokella jälgimine (reklaamid!), vestluses osalemine, uute teemade sissetoomine, blogi sissekannete vaatamine - see on paras žongleerimine, kus veel kõik sujuvalt ei lähe.
Lugedes pühapäeva õhtuks kogunenud 34 asjalikku ja sisukat kommentaari, olen kindel - tagasiside kuulajatega on õige idee ja seda peab edasi arendama. Ma usun, et on veel tehnilisi lahendusi, mida kasutusele võtta, kuid iga asi omal ajal. Kui tehnoloogia asjatundjad siinkohal mulle soovitusi võtavad teha, siis olen üks suur kõrv ja mõtete eest üdini tänulik!
Kirjutajad tegid ka soovitusi saate sisu ja kriitikat tegijate kohta. Selle peale ütlen - püüan ise vähem heietada ja ütlen ka Kilgile edasi. Saate külalistest nii palju, et viimaste saadete külalised: Indrek tarand, Kersti Kaljulaid, Toomas Vilosius ja Igor Rõtov (pildil kaks viimast Keskpäevatunni stuudios möödunud laupäeval) on kõik hästi ja väga hästi informeeritud isikud ja esinesid minu meelest hästi. Mina tänan neid südamest! Kuid õige on see, et Keskpäevatunni kangelased on siiski Hans H Luik ja Rein Kilk. Järjepidevus on sellise saate puhul väga tähtis. Mõlemad on selge jutuga ja väga hästi informeeritud inimesed. Kindlasti ei ole ajakirjanikud kunagi millestki nii hästi informeeritud kui mingi ala asjatundjad ise ning jäävad paratamatult mõnes mõttes pinnapealseks, kuigi on ka erandeid (Harri Tiido ja Kadri Liik näiteks, aga ka palju teisi).
Ja vastates ühe kommentaatori soovitusele - mina näen oma rolli Keskpäevatunni saatejuhina, kes korraldab ja organiseerib saadet nii hästi kui vähegi võimalik, et saatel oleks rütmi, hoogu ja sisu; et see saade peale põnevate hetkede ja värske info ning analüüsi pakkumise suudaks kuulajatega ka interaktiivselt suhelda ning annaks eetrisse ka lugejate terasemaid remarke ja täpsustusi. Soleerimiseks otsin võimalusi mujal, mitte selles saates:)
Aga Hans ja Rein on olnud juba kaks nädalat väljaspool Eestit ja sellest on tingitud ka kõik need muudatused saate külaliste hulgas. Loodan, et stammkülaliste austajad kuulevad neid juba järgmisel laupäeval.
Tänan südamest kõiki kommentaatoreid ja kuulajaid ja soovin neile ilusat elu. Blogi tuksub aga iga päev, vaatan sissekandeid ja tegelen vastamise-suhtlemisega.

Mul on ka üks palve - kui võimalik, tehtagu sissekanded blogisse mingi nime või pseudonüümi all - see teeb vastamise kergemaks ja parandab suhtlemist, eriti saate ajal! Anonüümoseid on nii palju, et raske vahet teha :)

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Blogiviited võiksid Bloggeri juures sisse lülitada. Oleks näha lingid teistele blogidele, kes sissekandele viitavad.

Priit Hõbemägi ütles ...

Tere, kui ütled, kuidas seda teha, siis teen kohe! Pärast pikka pausi blogimises olen isegi Bloggeri kasutamisel rooste läinud:)

Larko ütles ...

Settings/Comments/Backlinks. Sealt vali "Show" :-)

Larko ütles ...

Ah jah, samas kohas ehk siis Settings/Comments tuleb ka "Backlinks Default for Posts" juures valida "New Posts Have Backlinks".

Anonüümne ütles ...

hm - kuidas kommenteerite järgnevat:
http://www.parnupostimees.ee./170407/esileht/10073787.php

Anonüümne ütles ...

Mälestussammas on Berliinis kenasti alles:

http://de.wikipedia.org/wiki/Sowjetisches_Ehrenmal_(Treptower_Park

Anonüümne ütles ...

Äge värk. Meie mälestussammas saab ka kenasti alles olema - aga loodetavasti kalmistul ja loodetavasti võimalikult ruttu.

Anonüümne ütles ...

Muide, aastake paar tagasi v6i nii oli ju ka Tartus vähemalt jutuks ühe mälestusmärgi teisaldamine. Mälestusmärk vabaduss6jas hukkunuile v6i midagi sellist, täpset tiitlit ei mäleta. Riia mnt. ja Pepleri nurgal oli see. On see siiani alles?

Anonüümne ütles ...

Mälestusmärkidest rääkides.

Kui palju vabadussõja mälestusmärke nõukogude võim eemaldas oma kohtadelt peale 1940ndaid? Kas keegi teab arvu?

Juku

Priit Hõbemägi ütles ...

Riia ja Pepleri tänava nurgalt mälestuskivi (või oli see kuju - igaljuhul sakiline asi selline) kõrvaldati vist kevadel ja viidi kuhugi mujale. Sinna tuleb maja, aga nagu ma aru saan, oli see äraviimine maaomanikega juba varem kokku lepitud.

Anonüümne ütles ...

Kilk ja Luik.
Mis on saanud eelmises saates välja käidud plaanist saata venekeelsetele Eesti inimestele materjal "no comments" pildimaterjaliga märatsemistest?

Anonüümne ütles ...

Olen ammu imestanud, miks ei võiks Luik teha samme venekeelsese meediasse sisenemiseks, kui riik selles osas nii jõuetu on?
Just selleks, et tasakaalustada EV venelaste maailmakipti?