15 oktoober, 2022

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Marek Strandberg

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Marek Strandberg

"Kuidas soomlased meie gaasilaeva ära varastasid."

Keskpäevatunni teemad täna, 15. oktoobril:

Ukraadina! Ukraadina! Soomlased varastasid meie gaasilaeva ära! Uskumatu segadus taasgaasistamise laeva jagamisega Eesti ja Soome vahel. Mida meil on sellest õppida?

Metropoliit Jevgeni kaugenes metropoliit Kirillist. Mida see Eesti jaoks thendab? Kas nüüd on kindel, et Moskvale alluvas Vene õigeusukirikus Putini sõja propagandat ei tehta? Või anti lihtsalt Moskvast märku, et suurema jama ärahoidmiseks tuleb eestlaste nõudmisele vastu tulla?

Erakonnad peavad volikogusid, valimiseelne võidujooks on alanud!

Kummaline segadus Eesti keele normeerimise asjas. kas Eesti Keele Instituut on muutunud kindluseks, mis oma asju ajab ilma inimestega suhtlemata?

Kohtla-Järvel jätkub pinge, kogu volikodu on korruptsioonikahtlustusega. Mis edasi saab?

Venemaa plaanib kriminaalasja Urmas Reinsalu vastu. Tohoo tonti!



3 kommentaari:

Lauri ütles ...

Mina selle LNG projekti juures küll mingit head tahet ei näe. Pigem avalikkuse eksitamist. Kuuldud toru läbilaskevõime arvutus iseenesest põhjendab, miks see laev ei pea siia tulema. Samuti oli avalikest aruteludes näha, et laeva ainult Eestile võtmisel puudub igasugune äriline mõte. Näeb välja nagu skeem, et see kai sinna riigi raha eest ehitada. Teenis siin ehitusettevõtja. Ei ole võimalik, et majandusministrid seda tulemust juba kuid tagasi ennustada ei suutnud.

Unknown ütles ...

Jälle see puhtalt ajakirjanike poolt üleval hoitud küsimus - haalamiskai!
Eestil ei ole seda üldiselt vaja, aga jah tõesti, idarahaga seotud Eesti ärimehed sellest võib-olla tõesti kaotavad, aga see ei peaks olema Eesti riigi, ühiskonna ega ajakirjanduse valve all!
Sest ühendused Soome ja Lätiga on meil olemas ja iga väike riik ei peakski juba majanduslikul põhjustel LNG-laeva muretsema.

Evelin ütles ...

Kuidas Moskva patriarhaadile kuuluvad varad Eesti riigile tagasi saadi, sellest oskab pikalt rääkida M-A Heljas, kes töötas sel ajal Siseministeeriumi usuasjade talituses ja nägi selle nimel kurja vaeva. Kui kedagi huvitab, tasub kiirustada, tegemist on eaka prouaga. Paljud varad kuuluvad nüüd Eesti riigile, aga on antud pikaajalisele rendile, sh Nevski katedraal.