07 mai, 2022

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Ignar Fjuk

 Keskpäevatunni teemad 7. mail:


Vaevalt jõudis peaminister Kaja Kallas teatada, et Eesti lõpetab vene gaasi kasutamise ja Eesti loob oma LNG kai ja ostab gaasilaeva, kui juba on käes esimene suur tüli ettevõtjate ja riigikapitalistliku firma Elering vahel. Paistab, et võimegi sellest LNG võimekusest unistama jääda, sest tähtsad mehed kõvatavad taas.

Alari Möldre, Harju maakohtu kohtunik määras trahvi kahele Eesti Ekspressi ajakirjanikule selle eest, et nad avalikustasid 25. märtsi artiklis info, et Swedbanki endine juhatus on saanud kahtlustuse rahapesus. See on eeltsensuuri loomine, prokuratuur ja kohtunik sõjateel ajakirjanduse vastu, võiks selle kohta öelda. 

Eesti Energia sai superkasumi, üle 70 miljoni euro, aga mis kasu meil sellest on?

Keskerakond maksis tagasi peaaegu miljoni jagu võlga, kas maine sellest ka paraneb? 

Kas uskumatult kiire ja suur hinnatõus Eestis ka valitsuse tähelepanu pälvib? Või on see midagi sellist, mis lihtsalt suurte ja tähtsate teemade kõrval valitsuse pildile ei mahu? 

Saabub 9. mai ja Filtri tee on kinni pandud, et mingid jõugud seal laiama ei hakka. Meenutagem, et eelmisel aastal rääkisime sellest, et lähedal asuva väeosa töötajatel ei soovitatud kanda eesti kaitseväe vormi, et mitte "provotseerida". Nüüd peaksid asjad olema täiesti muutunud - Pronksiöö organisaatoril Reval on Eestisse saabumine keelatud, teine õhutaja riigist välja saadetud. 





2 kommentaari:

Unknown ütles ...

Parem küsige, miks riik punnib seda gaasikaid Alexela kätte, selmet see asi Paldiski Põhjasadamasse paigutada, kus valmis kai lihtsalt ootab? Selle kohta Riigikogus esitas isegi arupärimise EKRE fraktsioon Aasa Taavile, kelle vastused olid lihtalt öeldes hämamine!

Unknown ütles ...

Ja nüüd head ajakirjanikud, tuletage meelde paari aasta tagust juttu Eesti kohtusüsteemi mädasuse kohta Martin Helme suu läbi, et Eesti Kohus on võtnud õiguse ise õigust looma asuda, kui 'sobivat' õigusallikat isegi olemas ei ole.
See, et ajakirjanikud mõistetakse süüdi sic! EL eraelulise kohtuotsuse alusel on isegi palju pehmem lugu, kui see, et Eesti Kohus teeb oma kohtuotsusest õigusallika, kui reaalset õigusallikat Eesti Riigikogu pole vastu võtnudki!