21 august, 2021

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ignar Fjuk ja Marek Strandberg

Täna, 21. augustil elame juba Eesti Vabariigis, mis on kröömikene vanem kui pool sajandit. Räägime järgmistest teemadest:

30. aastat Eesti Vabariigi taasiseseisvumisest

Terviseameti külmlao juhtum

Afganistani ja Kabuli langemine Talibani kätte

Presidendivalimised vinduvad endiselt, kuigi Alar Karis on areenile astunud. 


5 kommentaari:

I. Masing ütles ...

Külmlaost. Kolme miljoni eest vaktsiinide hapuksminek on täiesti tühine selle teadmise kõrval,et KOGU AEG on vaktsiine (ka lastele!) hoitud sellises ruumis, kus ühes ääres külmaseadme kõrval on küll sensor, aga ruumi teises seinas pahiseb ventilatsioonist 19 kraadi sooja. Ja põrandaküttega põrand on 18 kraadi. St ilma igasuguse süsteemihäireta on mingi protsent vaktsiine pidevalt olnud sellistes tingimustes - ja tõenäoliselt mingi protsent on pidevalt riknenud. Milline rõõmus avastus lapsevanemale, kes äsja kõheldes-kaheldes oma pere ära vaktsineerinud. Saab nüüd jäädagi aastateks mõtisklema, et kas sinu pere doosid seisid juhtumisi seal (kalibreerimata) külmasensori kõrval või 18 kraadisel põrandaküttel või 19 kraadise ventilatsiooniava kõrval. Kui palju inimesi on nende aastate jooksul heal juhul kasutuid, kuid suure tõenäosusega hoopis toksilisi vaktsiine saanud? See kolm miljonit on ju kommiraha selle täiesti kuritegeliku lolluse kõrval.

Unknown ütles ...

Tere, kui nüüd seoses Afganistaniga avaldatakse kahtlusi USA suunal, et kui usaldusväärsed liitlased nad edaspidi kasvõi Baltikumile edasiselt on, siis vaadates eile toimunud Merkel - Putin kohtumist jättis Merkeli käitumine, kui ruumi sisenes Lavrov, suhteliselt suure küsimärgi õhku.kummastav oli vaadata, kuidas Merkel üles hüppas
ning oma täna olevale staatusele (rääkimata sellest et naised ei tõuse üldse toolilt üles kui ruumi siseneb mees) täielikult mittevastavalt alandlikult kummardas ning venekeelse tervituse kuuldavale tõi... tekitas minus küll tunde,et kas see on siis nüüd peale USA nö julgeolekugarandina euroopast ära kukkumist järgmise võimekusega suurriigi liidri käitumine ? Mina küll ei näe teda Saksa vägedele käsku andmas, et näiteks siinmail Vene sissetungi puhul neile Eesti vägedega koostöös sõjalist vastupanu osutada. Või kuidas Teie arvate ?

rts ütles ...

Põrandaküte sügavkülmaladudes on standardlahendus.
See välistab põrandaaluse pinna läbikülmumise ja tagab selle, et põrand üles ei kerki ning purune.

Jaanipäeva probleem oli suure tõenäosusega ka äikesetormist tingitud automaatikahäire.

Häireedastussüsteemi puudumine ja häirele mittereageerimine on suurim häda … ph’sm rahvakeeli…

Sekeldaja ütles ...

Külmkambrid, vähemalt need, mis rajatakse otse pinnasele, ehitataksegi põrandaküttega. ent sellise põrandakütte funktsioon pole mitte ruumi kütmine, vaid termobarjääriks olemine kambri külma õhu ja pinnase vahel. Ehk et kui kambris on kuni 30 miinuskraadini ulatuvad temperatuurid, siis põrandaküte hoiab külma levimise enda alusesse pinnasesse, selle jäätumise, kerkimise ja kaasneva põranda ning kambri konstruktsiooni lõhkumise. Kindlasti, toonitan, pole selleks vaja 16-18-kraadist temperatuuri nagu kõnealusel juhul. Hr. Strandberg füüsikuna kujutab kindlasti täpselt ette, millest jutt.

Kaupo ütles ...

Põrandküttest - nii on selle süsteemi termin.
Esmalt on vaja aru saada, milleks see süsteem sinna rajati ja kas see tegi seda, mida pidi tegema.
Kui hakata tegema järeldusi teemade (või süsteemide kohta), mille kohta puuduvad teadmised on tulemuseks nagu ikka - õigete faktide alusel täiesti valed järeldused.

PS. Kütet on vaja sulatuseks, muidugi peab sulatus toimuma siis kui vaja. Kindlasti mitte kõige suurema jahutuskoormuse hetkel.