17 juuli, 2021

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Ignar Fjuk

Keskpäevatunni teemad 17. juulil: 

Parvlaeva Estonia vraki uurimisel tehti ootamatu avastus - rambiluuk oli eest ära! Kas kukkus ise või on võetud? Samuti olid sonaril mingid imelikud häired kõrvalisest allikast...

Presidendivalimisteks valmistumine hakkab mingit hoogu sisse saama, kuigi minna on veel pikk tee...

Euroopa Liidu kliimapakett "Fit for 55" ennustab suuri muudatusi, ja kas neid on üldse võimalik ellu viia?

Koroona olukord muutub keerulisemaks, nakatumisi tuleb juurde. Kas keelata vaktsineerimata inimeste liikumisvabadust, nagu soovitas Andrus Ansip? Aga juba vaktsineeritakse Tallinki laevadel, turgudel jm. Sotsiaalministeerium saab uue asekantsleri. 

5 kommentaari:

Herbert Kabi ütles ...

Hoovustest Estonia hukukohal.
Et neid seal ei ole, no anname selle väljaütlemise hr. Fjukile andeks.
Olgu see vete liikumine seal hukupaiga sügavuses nii minimaalne kui tahes, aga see liikumine on olemas - googeldage ingluse keeles või eesti keeles - põhjahoovustest pääsu ei ole.
Laev on mere põhjas kaldu, järelikult ka raske ramp rippus hingede otsas tugevalt kaldu asendis ja see asend et vasta rambi hingede projekeerimistingimustele. Juba niigi kannatada saanud hinged olid 25 aastat väga tugeva väänd-pinge all. Sellises asendis hingede otsas kõlkuva(!) rambi pindalale (suur pindala!) mõjusid hoovused, mis rampi kasvõi mingilgi määral liigutasid. Veerand sajandiga see sama "mingilgi määral" soolases vees, tegid lõpuks oma töö - väikseimadki mikropraod niigi kannatada saanud hingede konstruktsioonis suurenesid ja suurenesid, kuni see viimanegi hing ebaloomulikus asendis rambi raskuse all purunes.

Unknown ütles ...

Priit Hõbemägi- Presidendiks.
Eestimaa vajab Teid.
Ma pole nõus, taluma järgmised aastad uue või sama puuküürnikuga.

Indrek ütles ...

Priit Hõbemägile infoks, et püsiühendus e. sild tooks kaasa olukorra kus saared aravatakse välja EL abikõlbulike meetmete nimekirjadest, mida täna saartele kasutatakse. Näiteid on skandinaaviast Öland jne.

karvakera ütles ...

Keskerakond on Savisaare taskupartei, Savisaare omand. Sedasi on see partei üles ehitatud -- isikukultuslikult ja peremeest teenindama. Kui omanik-peremees on kadunud ja enam ei valda pulti, on see partei määratud hukkumisele.

Ka antiikne Rooma Keisririik hääbus pikalt, aga ikkagi lõpuks hääbus.

karvakera ütles ...

Saaremaa Sild -- kõigepealt tuleks ehitada sild Saaremaa ja Hiiumaa vahele. Sinna on palju odavam ehitada, kui silda Mandril Munumaale.

Siis kaob üldse vajadus Hiiumaa praamiliini järele, jääb ainult lühike ja tihe Saaremaa praalmiliin. Lisaks siis pääseb Hiiumaa ligi Saaremaa infrastruktuurile ja vastupidi. Kaob ka saarte eristamine, turistid saavad kerge vaevaga külastada mõlemat saart.

Samuti pole eriline probleem ehitada sild Mandrilt Vormsi saarele.