03 aprill, 2021

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Heldur Meerits

 Täna, 3. aprillil Keskpäevatunni teemadeks:

Raha sai vabaks! Ligi 200 000 inimest otsustas oma II pensionisambast raha välja võtta. 

Koroonarindel juhtub - massivaktsineerimised tekitavad nii poolt kui vastuväiteid. Aga kuidas oleks õigem? Ja kas kord on majas? 

NETS ehk nakkushaiguste ennetamise seadus läheb teisele lugemisele. 

MeeTS ehk meediateenuste seadus tekitab samuti arutelusid. 

Maardu kooli majahoidja tembutab.

Aianduskauplused võiksid lahti olla. Esimese laine ajal olid.

11 kommentaari:

portfoolio ütles ...

Väga nõus kriitikaga 2. sambast lahkujate hirmutamiskampaania suhtes, õigem oleks öelda valetamiskampaania.
Olen 60, minul oli kogunenud 2. sambasse 38 000 eur. 2. samba pension oleks olnud selle arvelt umbes 125 eur kuus. Mis raha see on? Näit 20 a pärast? Seda ju ei indekseerita ka

kuulaja ütles ...

Kas lugupeetud H Meerits oskab nimetada siin Eestimaal kasvõi üht neljakümneaastast perioodi, kus raha oleks enam vähem säilitanud oma ostujõu ilma järjekordse kollapsita

Unknown ütles ...

Lihtne arvutus. Me kogume II sambasse poole rohkem aastaid kui pensionil oleme. Seega saame me II sambast ka ilma kasvuta poole rohkem ühes kuus kui sisse maksame.

Andres Lõo ütles ...

Kas Hõbemägi pooldab ka Haigekassa rahade inimestele laiali jagamist? Inimesed on ju ise nii targad ja oskavad terviseriske ennetada ja haiguste raviks kõrvale panna.

Priit Raspel ütles ...

Mehed, rohkem järjekindlust! Eelmine nädal oli teie suurim mure, et keegi ei ütle kuidas käituma peab, selle nädalal jälle see, et keegi ütleb, kuidas käituma peab :-)))

Silja ütles ...

Ma arvan, et probleem vaktsiinidega on selles, et Tln-sse jäeti liiga palju doose, samal ajal Lõuna-Eestis on perearstipunkte, kus pole kedagi kaitsesüstitud või on saadud need esimesed kogused 36 süstet. Minu Viljandis elav 90-a ema pidi ise perearstilt küsima ja sai sutsaka alles märtsi keskel. Lihtsalt dooside jaotamine on ebaühtlane.

inge ütles ...

Kui te oleksite kuulanud tund tagasi Vikerraadiot, kus Mirko Ojakivi ja Co sarjasid just seda, et vaksineerimine avati ka noorematele.... See oli muide sama kirglik kui teiegi arutelu. Mina nüüd küsiksin, mida siis terviseametnikud peaksid tegema ja keda kuulama. Mõlemad te nõuate, et tehtaks just nii nagu teie õigeks peate. Samas olete totaalselt vastarinnetel. Jõudu!

Unknown ütles ...

Jumal küll, päevavalgel võrreldakse musta valgega! Suurbritannias pole vaktsiini defitsiiti(mitte mandrieuroopa määral), kuidas härrased sellest "pisikesest" faktist aru ei saa?
Ja Terviseamet tegi väga õigesti, et ei lubanud vaktsineeritute ringi laiendada enne, kui ei ole suurem osa sihtgrupist vaktsineeritud. Iga loll peaks aru saama, et suuremahulise vaktsineerimise käivitamine võtab aega - just eelkõige sellega, et vanem sihtgrupp suudaks ennast kohale organiseerida.
Se, et mõni auk jääb sisse ei ole absoluutselt probleem, sest meil on vaktsiini defitsiit vähemalt suve lõpuni, kui mitte kauemgi. Me ei ole Suurbritannia või USA, kes ei lase vaktsiine oma tehastest välismaale viia ja kõik jääb oma riiki.
See eraäri riigiraha peal kriitikavaba reklaamimine on valus kuulata!

mafiruza ütles ...

Minu arust töösid, mis tegemata, on laual kohe kuhjaga, kui kriis läbi. Nagu EW iseseisvumisel puudusid seadused eratalunike jaoks. See on see üle 65 a. eelisarendamine, heasüdamlikkuse pakkuja, kes unustab iseenda.

Unknown ütles ...

usa 158 miljonit tänaseks vaksineeritud

teodora ütles ...

Noori vaktsineerinud eraettevõte sai sugeda sel põhjusel, et nad ei teinud ju midagi selle heaks, et neid tegeliku sihtgrupi inimesi kätte saada. St ma saan aru küll, et nad ei pidanudki ja sinna registreeruti veebis, lihtsalt loogiline olnuks, et siis lähevad kasutamata vaktsiinid tagasi "lattu" ja sealt perearstidele või tuleb vaktsineerimist korrata järgmisel nädalavahetusel, nii et vanuritel oleks veel aega sotstöötaja või lapse või näit teleris näidatava õpetusklipi abil vaktsineerimisele registreeruda.