27 märts, 2021

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Marek Strandberg ja Ainar Ruussaar

 Täna, 27. märtsil Keskpäevatunni teemad:

Kas suvi jääb ära või siiski ei jää? Kas valitsus ja Terviseamet ikka võivad vabariigi kodanikke ähvardada? Ja mis tulemus selle peaks olema?

Valitsus teavitab inimesi om ategudest Facebooki kaudu, mitte ERRi või muu meedia kaudu, isegi valitsuse kodulehele jõuavad teated hiljem kui Facebooki. Kas see ikka on mõistlik teguviis? Muide, sellel on teaduslik põhjendus, miks nii tehakse!

Vaktsiinivastaste ja maskivastaste ringsõit. 

Terviseamet veab oma endiste töötajatega vägikaigast. No milleks ometi?

Miks Eestist saab lennukiga välja sõita, kui näiteks Inglismaalt ei saa? 

Läti Depoo-nimeline kodutarvete kauplus on enese üle kontrolli kaotanud ja kaebab Terviseameti kohtusse - mis toimub? Kohad, kus maskide kandmist ei nõuta ega hoolita. Miks need ikka veel olemas on? 

HOIA äppi hoitakse vägisi elus. No milleks seda veel vaja on, kui tehakse vaktsineerimispassi nii Eestis kui Euroopa Liidus? Aga ka vaktsineerimispassiga on lood segased.

Vaenukõne seadus pandi kalevi alla, vähemalt seniks, kuni Euroopa Komisjonist tuleb järgmine bulla.

Vanadekodu Mulgi Villa jubedad saladused. 


13 kommentaari:

karvakera ütles ...

COVID KIIRTEST -- Kiirtest tähendab seda, et inimesel peavad olema tekkinud antikehad. See tähendab et kiirtest annab positiivse vastuse kui COVID haige iisik on olnud nakkusohtlik juba 6..7..14 päeva.

COVID KIIRTEST -- ei suuda nakatumise levikt ära hoida, seda suudab see kallis RNA test!

Lauri ütles ...

Mis moodi peaks see olukord lahenema, kui vaktsiinid ei tekita 100% immuunsust (väidetavalt tekib juurde asümptomaatilisi kandjaid), 100% planeedist vaktsineerida ei õnnestu, omandatud immuunsuse pikkust ennustada ei osata ja viirus on võimeline ka ühest kandjast jälle kontrollimatult levima pääsema? Ainus kriitiline kriteerium on seni olnud meditsiinisüsteemi võimekus tegeleda kriitiliste juhtudega. Kõik ülejäänud meetmed on loodud mõjude vähendamiseks meditsiinisüsteemile.

karvakera ütles ...

Lauri, see tekib nii et 70%-80% on vaktsineeritud. Ja kui vaktsiini toime hakkab ära kaduma, siis tuleb UUESTI VAKTSINEERIDA.

karvakera ütles ...

Haiglates on olemas ka kallid Kiired RNA -testid. Vastuse saab umbes 3 tunniga. Aga tegu ei ole nö apteegis müüdava käsitestiga.

Lauri ütles ...

Karvakera: eelmainitud põhjuste lahendamatuse tõttu ei teki. Lisaksin juurde, et arvestades senist uute mutatsioonide tekkimise kiirust ja muud määramatust, on üleliia optimistlik kogu elanikkonda ülejäänud eluks nõela otsa sundida.

Priit Raspel ütles ...

Mehed, vanaks olete jäänud. Midagi positiivset, kas või neutraalset emam meelde ei tule. Kõik "naabrid on lollid" ja keegi teie soovitusi arvesse ei võta. Kurb. Vanasti olite konstruktiivselt teravad. Nüüd igavalt virisevad. Mina küll selle eest palka ei saaks, kui aasta aega sama joru ajaksin. Ajakirjandus on imeline asi, kui juba saate oled kätte saanud, siis räägi mida tahad - keegi ikka kuulab suu lahti :-)

MT ütles ...

Kõlvart saates "60 minut" https://www.youtube.com/watch?v=S9LqBTY1xNs

karvakera ütles ...

Sellist KIIRTESTI ei ole olemas millest Marek Strandberg saates räägib.

mafiruza ütles ...

Et kas on uuritud ka pidev üle 65-aastaste eelisarendamine suhtes tööealise elanikkonnaga?. Kas see pole nagu Tallinn-Ikla rdt rajamine: mitu Vooremäge kulub Endla raba täitmiseks ja kust need kohale veetakse?

karvakera ütles ...

Laurile: Uute vaktsiinide tootmises arvestatakse viiruse muutustega, seega varsti on saada vaktsiinid mis on efektiivsed ka lõuna-aafrika ja brasiilia tüve vastu.

karvakera ütles ...

to: mafiruza -- Iisrael testis. Nad alustasid vanema elanikkonna vaktsineerimisega ning nad saavutasid õige pea selle, et haiglate koormus vähenes.

Marek ütles ...

Kindlasti on olemas kiirtestid, millega testida viiruse ehk antigeeni ninaneelus või süljes esindatust.
Pole mõtet enesekindlat lollusi levitada.

Strandberg

karvakera ütles ...

Näita sellist testi mis näitab viiruse olemasolu ninaneelus või süljes?
Mina tean teste mis võetakse verest ja mis annab positiivse tulemuse alles siis kui inimesel on organismis tekkinud piisaval hulgal antikehi.

Selleks ajaks millal see veretest võib osutuda positiivseks, võib isik 6 ....14 päeva aktiivselt viirust levitanud olla, kusjuures ka osadel päevadel koroonahaigust põdeda.