20 märts, 2021

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Indrek Tarand

Keskpäevatunni teemad täna, 20. märtsil:

Koroona teema jätkub: 

Kurb rekord - Eesti jõudis nakatumiste arvu järgi maailmas esikohale - või vähemalt selles osas planeedilt Maa, mida meie maailmaks peame. 

AstraZeneca vaktsiinid on pandud ootele Põhjamaades, Eesti jätkab - kas kangekaelselt? 

Kiirtestid - kas jah või ei?

Kevade Plaan - President Ilves ja vaktsiinitootja kloostöö ei ole andnud tulemusi.

Yana Toom ja Mihhail Kõlvart Vene televisiooni saates koroonateemadel;

Vaktsineerimispass - sünnib või ei sünni, juttu on aga palju;

Vihjeid uutele maksudele sünnib...

Riigikontroll tegi jäätmeraporti - suur osa maetakse lihstalt maa sisse ja keegi ei kontrolli ka. 

Tartus möllab SÜKU, ära ole möku!

Jüri Ratas tagasi soojal toolil Riigikogu esimehena. 

Jalgpall ja seks - kui jõuame!

Erakondade reitingud.

Eesti mereteadlane oli Hiina luure agent...

11 kommentaari:

Unknown ütles ...

Rääkige ka sellest, et väidetavalt ei mõju Astra zeneca nn. lõuna-aafrika tüvele, mis paneks meie vaktsineerimise maoli maha

kohalik mees ütles ...

Härra Hõbemägi, lennukite ventilatsioonisüsteem on kaugelt keerulisem, kui Teie poolt kirjeldatu.

Lauri ütles ...

Astra Zeneca vaktsineerimise peatamine suurte riikide poolt on usalduse säilitamise seisukohast kriitiline. See on nagu lennukitega, kui ilmneb rike, siis pannakse lennukid maapinale, kuni viga on välja selgitatud. Mis sest, et potentsiaalne protsent hukkunuid üldisest arvust on üli väike.

spordiveteran ütles ...

Koroonateema - usaldagem asjatundjaid. EMA on oma arvamuse öelnud. Samas, Euroopas on riike, kes lubavad kasutada Sputnikut. Kas ka meie peaksime nii tegema?

Blank ütles ...

Šveits pole senini andnud Astra Zenecale müügiluba hoolimata kahest korrast taotlemisest, sest ravimiamet ütleb, et nende arvates ei ole piisavalt andmeid tõhususe, ohutuse jne kohta. Kipun usaldama selle riigi ravimiametit, mille ekspordist 30% annab ravimitööstus.

kuulitõukaja ütles ...

Hõbemägi ei paista aru saavat, mida tähendab massimeedia. Statistiliselt võis ta oma tänase astra-heietusega tappa näiteks 10 kahtlevat vanainimest

Vana Rott ütles ...

Toomemägi on mägi, kuhu ronimine omaette ettevõtmine. Hõbemägi jagab matsu!

melkz ütles ...

Hõbemägi pole vist küll väga ammu Tartus käinud. Teist nii rohelust täis kesklinna Eestis väga ei teagi ja kõnealune park pole iseenesest sugugi mingi shedööver ega väärtus omaette. Üle jõe on suur park, kohe läheduses Toomemägi jne. Lülitagem kasvõi Google Maps korraks käima ja vaadakem satelliidi vaates kesklinna ala. Üks roheala ajab teist taga.

Vahur ütles ...

Hea Tarand ei saa aru, et kogu ülejäänud Eesti doteerib Tallinna. Aga sellest saavad tõsiselt umbes 1% Tallinnlasi aru. Sadam, Lennujaam, Riigikogu vargad jne jne - kõik raha nende ülevalpidamiseks tuleb ülejäänd Eesti elanike arvelt. Kogu raha jookseb täne selleele mingil määral läbi Tallinnast ja Tallinn saab kogu kasu.

Miks peab kogu infrastruktuur olema riigi ühes nurgas? Ehitage lennujaam keset eestit - Paidesse näiteks, viige Riigikogu ja Valitsus näiteks Pärnusse. Praegu kogume makse ja loobime riigikogujatele ja nende nõunikele, et nad saaksid kalleid korteried ja autotoetusi Tallinna ettevõtetele maksta ja kõrgepagalisi töökohti Tallinnasse luua.

Unknown ütles ...

Tere,

ei saa kommenteerimata jätta, et Harju tänava endise hoonestuse keskaegne linnastruktuur oli ka Niguliste kiriku vaadeldavuse seisukohalt õigem, kuna vaated kirikule avanesid alles päris lähedalt ja kontrastne efektsus ja kirikutorni kõrgusse pürgimine ilmnes selliste nö kontrollitud vaatenurkade abil. Vaadeldavuse argumendi abil on põhjendatud destruktiivsust ka varem - näiteks 70-tel enne olümpiamänge lammutati Pirita kloostri esine ajalooline perimetraalne Merivälja tee äärne hoonestus, mis hävitas ühtlasi ka Pirita linnaehitusliku keskuse.


tervitades

Hindrek Kesler
arhitekt

Kuulaja ütles ...

Seoses peatoimetaja vahetusega on programmis toimunud veel vähesed, kuid väga vajalikud muudatused, näiteks Vox Populi osas. Aitäh. Kuku vajaks enam uusi värskemaid mõtteid ja mõtlejaid mitmetes saadetes, k. a. Keskpäevatunnis. P. H. on ennast ammu ammendanud, tema mõminad on muutunud kurvastavalt erapoolikuks (2.sammas),ajakirjanduslikult lamedateks, asjatundmatuteks, puudub enesekriitilisus. Kuku programm tervikuna eeldaks erudeeritust ja professionalsust, mitte lõputut irisemist ja isikliku, üha metsapoole kiskuva maailmavaate puudumist.
Ja kui Väino Koorberg õpiks eesti keele ära ja Rein Lang saaks üle oma antagonistlikest foobiatest Err suhtes, oleksid paljudki Kuku sõbrad tänulikud.