06 märts, 2021

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Heldur Meerits

Keskpäevatunni teemadeks 6. märtsil: 

Valitsuse hakkamasaamine koroonakriisiga on olnud saamatu;

maskieitajad püüavad kõlapinda leida; kes ja kuidas saab isikut maski kandma sundida;

meenutame Johannes Kerti;

majanduslangus Eestis on olnud väike; rahandusminister lubab euromiljoneid;

ERJK muudatused lükkati ikkagi edasi;

Tallink kaebas Tallinan sadama  vanasadama liiga kõrgete teenustasudude tõttu kohtusse;

Palgatoetus tuleb!;

Koolide toidupakid on naljakad - hapukaspsasupp, kanamassid kanapallid, vähe rohelist;

Tallinna linnapea Kõlvart nõuab rangemaid piiranguid.

8 kommentaari:

kuulaja ütles ...

Võiksite teemaks võtta hoopis sõnavabaduse poomise KUKU enda näitel, kus reformierakonna emissar toppis rahva suu mulda täis ja asendas selle hääle savisaare epistliga selle erinevusega, et savisaar piirdus laupäeva hommikuga aga emissar laseb oma "imekaunist " häält iga päev kuuldalasta. Eilne õigustus oli lihtsalt piinlikult hale. Saadete kommenteerimist keeratakse samuti koomale. Muuseas. Miks ei lõpe libauudised samasuguse lausega nagu TRE raadio ülipopulaarne saade - "saate eest on maksnud EKRE" Võiks debelakk samuti lõpus öelda - "uudiste" eest maksis Reformierakond. Ligi kaks aastat mõnitati kohati suisa labaselt valitsust, peale võimupööret pole seal olnud ühtegi nalja oravate või KK arvel. Kas ERJK sekkumist ei karda? Ah jaa ,see ju sotside kontoora ja sealt pole miskit karta

N ütles ...

Piirangute proportsianaalsus - hetkel karmistatakse piiranguid, kuna olemasolevaid ei järgita - miks aga ei tegeleta piirangute rikkujatega - kes ei kanna maski, kes kogunevad jne.
Hetkel on meetmed võrreldavad näiteks sellega, et kuna üks autojuht on purjus, keelatakse kogu autoliiklus ära..

Unknown ütles ...

Tänase kõigi kolme saateosalise kriitikale sobib ideaalselt juba üks kord antud Tanel Kiige vastus: "Vihkamisest armastuseni on üks samm".
Kindlasti minister Kiik armastab ka Teid kolme! :)

N ütles ...

Mismoodi sõjaväe kasutamisega piirangute kontrollimiseks on hullem vabaduste piiramine, kui lockdown???

Kristina Kiisa ütles ...

Kui SotsMinis on otsustajaks need, kes alati, siis saame tulemuseks selle, mis alati - ehk asjad ei suju. Ilmselt oleks mõistlik inimesed välja vahetada võimekamate vastu või võtta ajutiselt juurde neid, kellel on eraettevõtluses midagi ette näidata. Kriisi ei saa juhtida inimesed, kes ei suuda end muuta ja teha asju teisiti.

mafiruza ütles ...

Sõja võidavad ellujäänud. Sõjas on omad seadused, sul on õigus tappa enesekaitseks. Kuriteod tuvastatakse sõja lõppedes. Sõda kriminaale vangist ei vabasta.

Lauri ütles ...

Teadusliku lähenemise põhimõtteline probleem on, et tagajärgede ettenägemise võimekus sõltub: oskusest ette näha, mis tagajärgi otsida, analüütilisest määramise võimekusest ning inimlikust tajust tagajärgede ja riskide olulisuse hindamisel. Esimesed kaks probleemi on kompenseeritavad toote katsetustega, kolmas probleem katsetuse tulemuste läbipaistva esitluse ja järgneva debatiga.
Minu kogemuse järgi keemiavälised teadlased (arstid ja bioloogid) ei taju füüsikaliste meetodite määramispiiri olulisust õigesti. Ei saada piisavalt hästi aru või ignoreeritakse, kui oluline on ainete mikrokoguste mõju keha üldistele toimimisele ja hinnatakse üle analüüsimeetodite võimekust. St kui väljakülvis pole mikroorganismi näha, mõne agendi mikrokoguse mõõtmine ei anna analüütilist signaali või puudub meetod mõne aine mõõtmiseks, siis ma pole arsti näinud tormavat laborisse mõõtmiskvaliteeti üle kontrollima, kuigi sümptomid on silmaga nähtavad.
Ma olen enda töökogemusest piisavalt näinud, et mõnikord on surve tulemuste kättesaamiseks nii suur, et väikese koguselise katsetamise ära jätmine või tulemuste ära ootamine tundub olevat riski väärt. Eriti kui olin noorem, kannatamatum, riskialtim ja tulemused tundusid olevat käeulatuses ning ei teadnud või polnud võimalust muud moodi talitada. Selliselt olen pealt vaadanud, kuidas 80 000 liitrit ära villitud muidu suurepärast esmatootmist sõitis tagasi pudelipesumasinasse, sest õlu ei püsinud lihtsalt pudelis. Muud õigustust polnud, et see uus "premium klassi" humala ekstrakt, mille müüja on maailma suurimaid tootjaid oli saanud kinnituse, et seda võib vabalt kasutada.
Praegu pole tegu õllega vaid miljonite inimeste tervisega ja tagajärgede eest vastutamas pole kedagi. Kunagi oli suitsetamine ka täiesti tervislik tegevus, süsivesinikke võis põletada ilma tagajärgedeta kliimale ning RoundUp pestitsiid, mis oli piisavalt turvaline, et seda võib ilma isikukaitsevahenditeta kasutada. Terve mõistus käsib läbikatsetamata teadussaavutustesse suhtuda suure ettevaatusega.

Otsija ütles ...

Kuskohast leida seda nakatumiskordajat r mille tôttu pidavat suvi ära jääma? Otsisin ja guugeldasin, ei leia. Kas teie leiate? Tänan!