30 jaanuar, 2021

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Indrek Tarand

 Täna, 30, jaanuaril Keskpäevatunni teemadeks:

eliitvaktsineeritud on Eesti ühiskonnas tekitanud palju vastukaja

ametisse astus uus valitsus, oluliselt erinev eelmisest

Koalitsioonileping on saanud avalikuks

Vaktsiinipuudus ja vaktsiinisõda

Rainer Vakra lahkus poliitikast. Miks ja kui kauaks?

President Kersti Kaljulaid loobus OECD peasekretäriks kandideerimast. Mis edasi?

Suusatamise suursponsori solvumine. 

9 kommentaari:

Kaupo ütles ...

Probeem pole mitte juhtide vaktsineerimine, vaid see, et ei julgeta avaldada plaani.On täiesti normaalne, et ka teatud valdkondade juhid on esmaste vaktsiinisaajate hulgas.

Unknown ütles ...

Kas "eelitvaktsineerimise” eest ei pea vastutama ka need kes seda on pakkunud? “Eliitsaajad” ei olnud ju seda ise küsinud?

Unknown ütles ...

Väidetavalt keelduvad inimesed ilma säravate eeskujudeta vaktsineerimisest. Valitsus võiks avaldada täieliku nimekirja inimestes, kelle eeskuju paneb inimesed vaktsineerima ja ilmselt ka teisi õigeid otsuseid tegema!
Norras on vististi eelistuse kriteerium rangelt vanuseline.

Unknown ütles ...

Kui viirus oleks veidi tapvam ja olukord seega pärissõjale sarnasem, siis kas oleks ratsionaalne jätta kindralid, keda on vaid käputäis, vaktsineerimata, kuni kõik reamehed ja vanurid on oma süsti saanud? Nii et kas küsimus on selles, et viirus pole piisavalt tappev ja seetõttu ei ole see paralleel adekvaatne?

Ehk on kohalik ülitundlikkus selles küsimuses meie era- ja avaliku sektori vahelise lõhe ja riigi ja rahva vastastikuse usaldamatuse tulemus...

Terv.
Madis

Jaan Tamm ütles ...

Töötlemine on kõik mis jääb kogumise ja hävitamise vahele, sh avaldamine.

Unknown ütles ...

Millegi pärast ei ole märgatud, et üks esimesi eliitvaktsineerituid otse telekaamerate ees oli Terviseameti värske juht Üllar Lanno. Kas tegemist on igapäevaselt eesliinil oleva meedikuga? kiirabitöötajaga? apteekriga?

Unknown ütles ...

Millegi pärast ei ole märgatud, et üks esimesi eliitvaktsineerituid otse telekaamerate ees oli Terviseameti värske juht Üllar Lanno. Kas tegemist on igapäevaselt eesliinil oleva meedikuga? kiirabitöötajaga? apteekriga?

Kaupo ütles ...

Olin 1996.a Tanklas öövahetuses tööl. Sisse astus inimene, kes pöördus minu poole vene keeles.
Sain aru, et ta on mingi eurooplane ja ütlesin, et oskan saksa keelt. Selle peale ütles mees saksa keeles: Oma vaenlase keelt tuleks ikkagi osata........

tööinimene ütles ...

Riigikeele osas jm olen nõus. Aga vene keele oskus, isegi algeline, on rahvusvahelisel tööturul eestlasele hindamatu väärtusega. Seega kindlasti tasub seda meie koolides õpetada, ja mida varem, seda parem. Ei saa alahinnata selle ärilist rakendust - isegi kui Eestil tõesti erilist kaubavahetust Venemaaga ei ole, ei vasta sama tõele teiste riikide ja nende ettevõtete osas. Inglise keele oskajaid immigrante on Läääne suured turud täis, paljud neist parema tasemega kui Eesti haridussüsteemist tulnud (sh Singapuri, India jm native speakers); sinna juurde mõistlikul tasemel vene keele oskajaid on oluliselt vähem.