11 aprill, 2020

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Urmas Jaagant

Keskpäevatunni teemad 11. aprillil...

juba arutatakse, millal saab normnaalse elu juurde tagasi pöörduda... kuid vara veel.
Eestit tabas maskihullus, aga samal ajal staarperearst soovitab tervetel maske mitte kanda.
Kooliteema on üha olulisem - nüüd on teada vähemalt see, kuidas põhikooli ja gümnaasiumi lõpetada saab. Aga kodused tööd aina kuhjuvad.
Bolt tahab saada 50 miljonit riigi abi, aga sai hoopis kõva kriitikat vastu.
Saaremaa silla eriplaneering läheb töösse. Esialgu ei saa küll kuhugi sõita.
Õiguskantsler noomib ja saadab rahustavaid sõnumeid.
Usklikud käivad zuumikirikutes - ja asi toimib!

5 kommentaari:

Lauri ütles ...

Enne vaktsiinide või töötava ravimeetodi turule tulekut on iga avastamata haige potentsiaalne uus haigusvektor. Pandeemia kolded said ju alguse paarist inimesest, kes nakkusega sisse rändasid. Praegune tegevus on olulises osas suunatud meditsiinisüsteemi koormuse reguleerimisele ja seeläbi välditavate surmade vähendamisele. Kui ravi või vaktsiine mõistliku aja jooksul ei tule, siis on vältimatu ühel hetkel resistentsemate ja haigust taluvamate inimeste liikumispiirangute leevendamine. Isegi vaktsiinid ei pruugi lahendus olla, sest gripile omaselt tekkinud immuunsus ei ole püsiv.

Erni ütles ...

Väga õige, Priit – kasuta maski, mis toimib. Mina teen seda ja soovitan teistelegi :-) https://drive.google.com/open?id=1QPwieP3t7teVFYZKtVknhLHyGNy5_S28

Lauri ütles ...

Ainar Ruussar: võõrtööliste sotsiaalne probleem on väga hea point. Asja põllumehepoolne tagurlik külg on, et põllumees kurdab, ei saa eestlast põllule lasta. Ei oska traktoriga ümber käia. Võibolla ukrainlane oskab, võibolla ei oska. Eesti ettevõtja motivatsioon hariduse andmises osaleda ja struktureeritult väljaõpet anda vajab arendamist. Siin tuleks kasuks saksa stiilis lähenemine.

Amaalie ütles ...

Türklased Saksamaal räägivad saksa keelt ja käivad saksa koolides... Meie eelmised võõrtöölised räägivad ikka oma keeles.

KoogaM ütles ...

Aidake palun hr. Jaagandil aru saada, et orjatööjõud (võõrtööjõud) tuleneb otseselt kohalike elanike madala palgataseme arvelt.
Vahet ei ole, kas põllumajandus, ehitus, toitlustus ... orjatööjõud surub kohalikku palgataset alla ja sunnib inimesi välja rändama.
Et Tallinna härrad ajakirjanikud sellest elementaarsest majandusloogikast aru ei taha saada, on poliitilise kallutatuse, mitte arusaamise küsimus.
Katsuge härrad Keskpäevnikud tulla välja sellest 30 aasta Sarviku "argumendist" - Tule taevas appi!