18 aprill, 2020

Keskpäevastunni stuudios Priit Hõbemägi, Marek Strandberg ja Urmas Jaagant

Täna, 18. aprillil Keskpäevatunnis:
Business as usual: valitsus tunneb ennast kindlalt - keskerakonna väljaandes ilmus ennast kiitev reklaam, IT-minister sai kinga - kas ohutunne on juba möödas?
Tallink sai pakkumise 200 miljoni euroseks laenuks LHVlt, kuid see tõi kaasa hoopis suure tüli. Miks küll?
Eestlased arendavad koroonaäppi. Kas midagi, mida me telefonis kaasas kanname, suudab tõesti kiiremini aidata suletusest väljuda?
Kaitsepolitsei aastaraamat midagi erakorralist seekord ei sisaldanud - oh imet küll!
Vaidlus selle üle, kas Bolt on suurim maksumaksja või ei ole? Kes kelle ära tinistas?


2 kommentaari:

Unknown ütles ...

Keskpäevatund oli minu silmis Kuku viimaseid saateid kus oli läbi Hõbemägi suu kuulda tasakaalustatud arvamusi. Aga juba mitmendat saadet järjest peab isegi Jaagantisarnane kohati pehmendama muutunud mehe arvamusi. Kahju.

Lauri ütles ...

Hr. Hõbemägi ja Strandbergi üldist jälgimist pooldav jutt on lühinägelik ja sealt võib tajuda teatud vanusegrupile omast hirmu. Ühest küljest ei tohi riiki valitsev süsteem end kunagi tunda liiga turvaliselt oma kodanike suhtes. Kui riigi valitsemise võtavad ebamääraste võimaluste kokkusatumisel üle jõud, mis ei käitu kodanike huvides ja keelduvad nt valimiste järel võimu üle andmast, siis ei tohi neil oma positsiooni kaitsmine olla liiga kerge.
Strandbergi jutt üleldisest maski kandmisest, deso-vannidest jms vahenditest immuunpuudlikkusega ühiskonna ehitamiseks, see on ennast täis teinud poliitiku vahutamine, et teadlase maski kandes jälle pildile ronida. Esiteks nakatumisvõimalusi on nii palju, et maski kandmine lükkab seda kandjal heal juhul ainult edasi. Teiseks, pidev desinfitseerimine loob ühel hetkel resistentsed bakteritüved, nagu neid on haiglates. Kolmandaks, koos paari ohtliku bakteri hävitamisega hävitatakse ka kasulikud bakterid, see paneb vohama seenhaigused ja nende raviks mõeldud vahendid on väga mürgised.
Neelake see pill ükskord alla, et meil tuleb mingid muud lahendused leida. Fašism ei ole lahendus.