30 märts, 2019

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Madis Kimmel

Täna, 30. märtsil Kerskpäevatunnis teemaks:
Europarlamendi afroresolutsioon lööb laineid.
Martin Helme kutsus Ringhäälingunõukogu teatud ajakirjanikke karistama;
Narva korruptandid võeti vahi alla
1. aprillist lisandub autokütusele suurem hulk biolisandit. On seda üldse vaja, kui biokütuse tootmine hävitab looduslikke metsi.
Swedbank uue löögi all - Rootsis lasti lahti pangajuht Bonnesen, Robert Kitt Tallinnas on targu vait.
70. aastat märtsiküüditamisest.

14 kommentaari:

Tiugu ütles ...

Oi kui huvitav teema. Mida kurat see Kaljulaid ikka sinna Moskvasse läheb? Väga kahtlane lugu. Ega ma ka täpselt ei tea, aga no kahtlused ikka jäävad. Ja jumal tänatud, et ikka Helmet ei unustatud. Tubli, Priit.

Anonüümne ütles ...

Ei ole normaalne irvitada presidendi üle ja sõnadega:"Tütarlaps tahab Moskvasse". Mehed, võtke end kokku. Kui tahate teda, mis remont selles majas oli, siis küsige, ehk teile öeldakse. Kui teie meelest on kolmeaastane ümberehitus on "torude vahetus" siis te eksite. Saatkond on Eesti Vabariik kesk Vene riiki. Presidendi kohaolekk näitab selle tähtsust ja iseseisvust.

Riina ütles ...

Härrasmehed,

Rääkides meediaväljaannete objektiivsuse või pluralismiotsingutest, oleks tänuväärt, kui võtaksite arutada ka teemad, mida kajastatud nt siin: https://samharris.org/podcasts/152-trouble-facebook/ (eriti umbes saate 30. minuti ja 1h 10 minuti kestuse kandis).
Muuhulgas:
1) Kas teie tahate tasuta töötada rahvusvahelise tehnoloogiaettevõtte heaks, saades vastu manipulatsiooni valimistel?

2) Miks me arvame, et meta-andmete ja/või üldistatud andmete jagamine kolmandatele isikutele meie loata on ok ning peab olema vaba ja seaduslik, kui need meta-andmed koosnevad konkreetselt meie kõige tundlikumatest tehingutest (sh krediitkaardiandmed, vähemus- vm gruppi toetavad või vastustavad väljaütlemata vaated, jne)?

3) Kui 20% USA valijaskonna metaandmete jagamisele põhinev info suunatud ja polariseeriv väljasaatmine võimaldab valimistulemusi mõjutada, kas meie meedia eestikeelse ja algupärasena hoidmine (mida täna pigem ei toimu) võib meid kaitsta või, vastupidi, rohkem ohustada? Ja

4) Kuidas suhestub tehnoloogiaoligarhide võim ja mõju demokraatia toimimisele läbi suunatud infomullide, mida müüakse valimiskandidaatidele, meie e-valimiste ja andmete salastatusega?

P.S. Ilmselt pean oma „inimsuse“ tõestamiseks taas teie koostööpartneri AI programmi heaks tasuta tööd tegema. Olge lahked.

Tiugu ütles ...

Miks Ruusaar avalikult valetab? Helme pole mitte kunagi mitte kusagil õelnud, et ERR tuleb kinni panna. Kui Ruu sellist jama suust välja ajab, siis paluks konkreetsed faktid välja tuua.

Anonüümne ütles ...

Kuulge, püsige teemas. Iga lause lõppu ei maksa vedada nimeni Helme ja EKRE. Näidake ükskord, et suudate olla objektiivsed.

Ja neutraalsusest: kui on riigi ringhääling, siis PEAB olema neutraalne, kui on eraringhääling, siis pange silt (nt. Reformierakonna pooldaja) juurde ja andke tuld. Siis on kõik selge.

Valts ütles ...

Usaldusväärsetele allikatele toetuv ajakirjanik Ainar Ruussaar teatas, et keegi, vist Veideman, olla kusagil öelnud, et Helme olla kusagil öelnud, et ERR tuleb kinni panna. Mis järgmiseks? Sellised säutsumised ei tee teie saate usaldusväärsusele head.

Anonüümne ütles ...

Ruusaar, mõtle enne läbi, kui midagi tahad öelda. Sinu mökitamine ja aatamine ajab lihtsalt iiveldama...

Anonüümne ütles ...

Ruussar esitab oma arvamust kui lõplikku tõde. See ei ole NII. Demokraatlikus riigis ei pea domineerima "minu arvamus ja vale arvamus".

Triin ütles ...

Meie süü on tarbimine muu maailma arvelt. Odav kohvi, odavad riided, tarbeesemed, mida kannatab iga rikke puhul ära visata, põllumajandustoetused - see käib teiste arvelt. Seda süüd jagame ka otseselt orjakaubandusega mitte seotuna iga jumala päev.

Harts ütles ...

Kuulge, mida te seal sellest mittesidumisest jahute?? Rändelepe oli ju ka kuuldavasti mittesiduv? Ei tule hakata täitma, nagu ütles Hõbemägi? Vaatame mõne aja pärast. Kardan, et peate hakkama omi sõnu sööma ja seda juba peatselt.

Anonüümne ütles ...

Koloniaalajalugu on põhjus, miks on olemas rassism, ja nõnda koheldakse kehvemini mustanahalisi ka maades, mis pole ise olnud kolonisaatorid. Nagu teame on eestlasi endid koloniseeritud, see, et meid endiselt ei kohelda kehvemini sakslaste poolt on tänu sellele, et me oleme oma kolonisaatoritega liiga sarnase välimusega ja nii pole meie inetu kohtlemine ja kirjeldamine (mis oli teadagi täiesti olemas 19. sajandil) saanud liigkaua jätkuda.
Viitate väga üleolevalt diskrimineerimiste kirjeldustele - kas kahtlete, et seda on uuritud? Tasuks äkki enne üle kontrollida, kui väita, et sellised resolutsioonid on õhu peale kirjutatud. Või väidate ehk hoopis, et uurimused on kallutatud? Millele tuginedes? Kas tegemist on teie arvates konspiratsiooniga, mis hõlmab Euroopa teadlasi? Natuke naeruväärne.

Valts ütles ...

Ehk on hr. Ernits natuke ette rutanud oma avaldusega aga ma usun, et hr. Hõbemägi on samuti märganud, et euroopa institutsioonid kasutavad oma igapäeva tööd väga suures mahus overtoni akent.

Anonüümne ütles ...

Te räägite suurtest (endistest) kolonisaatoritest ja ses suhtes süütutest väikeriikidest. Kõik õige. Lihtsalt küsin, kuna ei tea, kas europarlamendis näiteks on üldse selle nurga alt julgetud teemat käsitleda? Kujutan ette, et L. Meri oleks suutnud adekvaatselt ja ilma osaliste solvumiseta mõistliku seisukoha esitada. Või mis te arvate?

Anonüümne ütles ...

Härra Hõbemägi, ärge vassige. Mitte "non-binding" nagu teie väidate vaid non-legally binding. See on hoopis teine tubakas, nagu on Rändepakt juba meile tõestamas.