10 november, 2018

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Marek Strandberg

Keskpäevatunni teemadeks:
Tselluloositehase suurplaneering lõpetati ära. Mida me sellest õpime?
President Kersti Kaljulaid tahab allkirjastada migratsioonipakti ning see on toonud kaasa suure diskussiooni. Miks seda vaja on?
Kiku astus poliitikasse.
Laine Randjärv jätkab poliitikas ja loobub Eesti Kontserdi juhiks saamise ponnistustest.
Nordica tõmbab lende kokku.
Rakvere loobus maailmakuulsast tehiskuusest tavalise jõulukuuse kasuks...
Helkurita tänaval liikumise eest võb saada trahvi.
Ajalehtede Liit noomis ERRi meelelahutusega onlines tegelemise eest.


19 kommentaari:

Pihlaka Talu ütles ...

Kellel on vaja Eestisse veel 200 töökohta mida tseluloosivabrik juurde loob? Eestis on praegu juba 10 000 üleliigset töökohta. Vastus on, et neid 200 töökohta on vaja mustadele meestele Kongo jõe kallastelt. Või Ainar Ruusaar teab mõnda muud kohta, kust töölised tuua?

Anonüümne ütles ...

Miks see tselluloositehas ei taha kasutada tootmises omaenda heitvett?
Kas see tähendab et oma heitvett ei suudeta piisavalt puhtaks puhastada?
Järelikult, kas see heitvesi, mis on kõlbmatu tselluloositehasele tarbimiseks, on piisavalt puhas, et seda loodusesse lasta?

Anonüümne ütles ...

Selline eriplaneering saab toimuda vaid viisil, et lööme kokku eeldatavad reostused ja vaatame siis, missuguses piirkonnas on üldse mõeldav selle reovee puhastamine ja see on põhiliselt mõeldav üldse vaid merepiirkonnas, kus on oluliselt parem isepuhastusvõime. Kogu selle protsessi kõige iseloomulikumad vead ongi olemas ka siin saates, kus Stranberg, kes nendest protsessidest teab ja keda Ruussaar, kes neist mõhkugi ei tea, ei jõua kokkuleppele. Eesti ajakirjanike ignorantsus erialaliste teadmiste kohta on veider kui mitte öelda, et äärmiselt rumal. Ajakirjanduslik haridus ei anna paraku veekeemia alaseid teadmisi.

Anonüümne ütles ...

Pihlaka talu , töökohad on selline nähtus, kus sa suudad alati töökohat täita, kui sa maksad piisvalt kõrget palka.

Odavamad töökohad kaovad ära, kallimad töökohad täituvad. Tootmine muutub, majandus muutub, just seda viisi.

Need 10000 üleliigset töökohta on ette nähtud kaduma mingi hetk.

Anonüümne ütles ...

Palun kas keegi saaks hr. Ruussaarele selgeks teha, et ei ole mõtet üldtuntud fakte aeglases tempos loenditena heietada. (...Eestis ei ole olnud ühtegi kolooniat ei Aasias ega... - see konkreetne joru sai küll katkestatud, jumal tänatud). Saateaega täidab, aga kuulaja kannatuse paneb proovile.

Just ütles ...

Palju õnne neile, kes ikka veel usuvad, et kliimamuutus on inimetekkeline. Huvitav on teada, et 800 aastat tagasi kasvatati Inglismaal viinamrju ja joodi kohaliku veini, et kes see siis kliimat soojendas, ei siin ega kusagil mujal peale tavalise lõkke keegi suuremat tuld ei teinud.

Anonüümne ütles ...

Jutt nn kohvik-kontorist peaks panema pankureid mõtlema, et kas büroomajade ehitajatele anda laenu või mitte - varsti on kõik kohvikutes ...
Tegeleikult arvan ma, et saates toodud näited ja isikud on pigem erandid. Neile tüüpidele ilmselt sobib/sobis nii paremini, minu natuurile sobib siiski rohkem minna hommikul tööle, mis ei ole kohvik ega mu enda kodu.

Anonüümne ütles ...

Jüri Mõisa andmetel Äripäeva artiklis 2 kuu eest on Nordicasse uhatud juba 200 miljonit maksumaksja raha. Äkki aitab juba.

Anonüümne ütles ...

Lihtsatest asjadest puudub teil arusaam. Pariisi või Berliini lendavad lennukid vaatamata sellele, kas on olemas mõni prantsuse või saksa rahvuslik kompanii, Tallinnaga ei tarvitse see nii olla

Sulev Kannike ütles ...

ÜRO JN kampaaniat peavad kandidaadid tegema reaalsuses, sh nii nagu enamikku maailma riike mõjutada saab, tõsi
Arvaks siiski et Eestil ja tema poliitikutel ning diplomaatidel on peaegu 30. aastat peale taasiseseisvumist kasulik taoline kogemus saada. Eesti välispoliitika jaoks võib pikemas perspektiivis osutuda nõrkuseks, kui mitte ohuks, 30. aastat+ edasi poliitilise suhtlemise ressursi kulutamine eelkõige "kesklassi eeslinnas", Euroopas, P-Ameerikas, nüüd ka Hiinas.


Anonüümne ütles ...

Eelmisele:
Tsitaat: "Lihtsatest asjadest puudub teil arusaam. Pariisi või Berliini lendavad lennukid vaatamata sellele, kas on olemas mõni prantsuse või saksa rahvuslik kompanii, Tallinnaga ei tarvitse see nii olla".

Õige küll, aga siiski jääb õhku küsimus, kas valitud lennumarsruudid ja sagedused on optimaalsed. See rahvuslik kompanii peaks valima 2-3 asjalikku sihtkohta, kuhu piltlikult öeldes oleks võimalik ööpäevaringselt iga tunni tagant saada.

Anonüümne ütles ...

Leedus kadus rahvuslik lennukompanii ära. Leedu Vilniuse lennujaam ei ole seetõttu tühi.

Anonüümne ütles ...

Poolpeeretajast ruussaar võiks minna rahumeeli pensionile, sotsialistide parteisse või hullarisse, kuid raadio eetris on tema osalemine lihtsalt häiriv. Hr. Hõbemägi, lööge see frukt saatest minema!

Anonüümne ütles ...

Saates on Ainar Ruusaar äämiselt ebameeldiv. Nagu ka lobjakas.
Kas tõesti pole võimalik teda välja vahetada mõne meeldivama inimese vastu?

Anonüümne ütles ...

Lahe oli kuulata, kuidas "isa" Strandberg püüab väga kannatlikult rumalale "lapsele" Ruussaarele aru pähe panna...

Anonüümne ütles ...

Kui selline kloun nagu Strandberg edasi patrab raadios siis ei tule ükski eestlane välismaalt tagasi

Anonüümne ütles ...

Härra Ruussaar esindab tõesti selles tsellu küsimuses nagu miskit väga pealiskaudset seisukohta et kui nüüd üks ettepanek maha tehakse siis on pretsedent ja eestisse raha enam ei tulegi. Loomulikult tuleb vähemalt 9 kümnest ettepanekust (tunde järgi pakutud) maha kõmmutada. Need on ju puhtalt ahnuse peale üles ehitatud (ja era-ahnuse mitte eesti rahva ahnuse). Eesti inimesed peavad enda eest seisma ja ütlema et siia ei tule igtatsugu värki mille ainuke argument on investeering. See ei ole ju eesmärk omaette. Asi peab mõistlik ja tasakaalus olema. Kui ühelt poole kaalukausil on raha ja ahnus siis teisele poole peab panema mõistuse nagu Härra Starandberg üritab teha. Mõistuse taga on kuskil ka loomulikult looduskeskonna austus ja sellest sõltuvus mis inimese loomulikud osad. Keskonna suhtes mitmeid valesid otsuseseid ei saa enam kunagi tagasi pöörata.
Töökohtade suhtes võib ka öelda et 200 töökohta, aga mis eelmise töö pealt või mis maalt need inimesed võetakse, see ei pruugi minna kõik pluss poolele ehk need inimesed ilmselt ei tule töötukassa järjekorrast!

Anonüümne ütles ...

Miks Ruussaart selles saates peetakse?

raina ütles ...

sellepärast, et ;)