03 märts, 2018

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi ja külalised

Eesti Vabariigi 101. aasta tormab tuulekiirul. Alles nädal on möödunud marulistest pidustustest ja täna tundub,  et see toimus väga ammu.
Siiski meenutame möödunud aastapäevapidu ja selle vastukajasid,
räägime nädalast, mil Jevgeni Ossinovski täht kustuma hakkas,
Tartu linnapea Urmas Klaasi äkilisest vastuhakust kavandatavale tselluloositehasele.
kas nn tasuta kõrghariduse lõpp? arutleu algas!,
Soome keele õppe tulevik Tallinna ülikoolis kahtluse all,
Sikupilli Prisma avatud terve ööpäeva, juba kära lahti!
Keskmine palk ja SKP,



23 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ärge ainult jumala pärast hakake jaurama selle ümber, mida president ikkagi ütles või mõtles. Muidu on see kui nõukaaeg, kus iga kursuse- või diplomitöö pidi algama brežnevi kongressikõne tsiteerimisega ehk tsiteerides vanameister Baskinit "mitte s1ttagi pole muutunud"

Anonüümne ütles ...

Kuulge, kui te ei julge öelda, et see "film" oli jama EV 100 PIDULIKUL üritusel, siis lõpetage teema ära.

Anonüümne ütles ...

kogu see vastuvõtt oli seekord eriti piinlik. Kutsutud külalised jätsid autod põllule, et siis koperdada pika tee mööda sinist kortsus lainetavat ja juhuslike ehituselt pärit kivide abil maha pandud vaipa mööda muuseumihoonesse, kus ei olnud neile piisavalt isegi õhku, rääkimata istekohtadest. Nii et üks inimene viidi sealt lausa haiglasse ja mitu vajasid meedikute abi. Kuni sinnani, et kantselei ei suutnud korrektselt kutseid välja saata ja hiljem sai täiesti põhjendamatult üks inimene endale tiitli: vale inimene. Ma ei ole iial ühelgi juubelil käinud, kus ei oleks külalistele olnud istekohta ja kus nö.eeskava etendab suurt ängi, mitte juubilari elu rõõmsat poolt. Kui siin kiidetakse igasugust sümboolikat, siis - mida sümboliseeris seal pakutud lambaaju suupiste... Ja mitte keegi ei vastuta! Muide tolle kalli ängifilmi lõkete kohta on avalikustatud hinnasilt 5000 eurot, samas on kommentaaridest olnud lugeda, et need olid tegelikult tehtud hoopiski vabatahtlike poolt ja tasuta, jäätmetest, seega - vasturääkivus juba ainult selle hinnas.

Anonüümne ütles ...

Tahan öelda, miks m aastapäevakontserdist nii häiritud oleme. Kõik algas ju nii armsalt: terve nädal ilusaid üritusi, jueubelipäeval ilus ilm, meeliülendavad hetked, südamlik ühtekuuluvustunne ja pidulikkus... Ning seejärel pärast presidendi kõnet lükati just kui poriloiku pikali ning anti jalaga näkku... Aitäh Ojasoo ja Semper, suutsite rahva oma hirmkalli haltuuraga tigedaks ajada ja pidutuju juba samal õhtul ära nullida. Kahju on imekaunist Pärdi muusikast, mis pidi kõlama keset odavat kõntsa.

Anonüümne ütles ...

See ei olegi Palo sünnitis. Seda mantrat ajas ka MTA. Eks poliitika ole niisugune, et täit tõtt rääkimata saab rumalamaid hirmutada.

Anonüümne ütles ...

Mis poolest Postimees on earapooletu? Iga päev algab juhtkirjaga, mis valitsust maha võtab. Postemehele on alati Reform olnud A ja O. Lisaks pidev alkoholitööstuse promo ja rumalate inimeste ülespööramine. Nagu oleks praeguses Lõuna -Eesti olukorras süüdi praegune akstsiisitõus.25 aastat on igasuguste valitsuste , väga pikalt REfi juhtimisel, selleks kõik tehtud, et viimane kui töö põhja poole liiguks.Liberaalne majandus on see, mis seda teinud on.
PL rääkides, see leht on lihtsalt hüsteeriline.

Anonüümne ütles ...

Astok ei julgenud tulla sitatehast promoma. Urmas Klaas saab aru, et kui ta tehast toetaks, siis ta oleks poliitiline laip. Meerits ütleb, et midagi pole teada. Bullshit. Hais, lärm - kõik on teada. Meerits ei kujuta ise asju päris täpselt ette. Tegu on tohutu looduskaitsealase riskiga. Mida perset Tartu sellest kasu saab? Peab olema Astok, et tartlasena seda p..ka toetada

Anonüümne ütles ...

Vaadake, mis räägivad Soomes asuva samasuguse tehase ümbruse elanikud. https://uudised.tv3.ee/eesti/uudis/2018/02/27/hirmutav-vaata-mis-ootab-tartlasi-ees-kui-emajoe-kaldale-kerkib-hiiglaslik-tselluloositehas/
NB! Tehast plaanitakse veel Tartust ülesvoolu Emajöge

Amaalie ütles ...

Kui okupeeritud Eestis oleks nõukogude valitsus püüdnud Tartu piirile paberitehast rajada, oleksid kõik olnud kindlad, et tegemist on põliselanike ja nende pühima jõe hävitamisega.

Anonüümne ütles ...

Elagu sõnavabadus KuKu-s

Anonüümne ütles ...

Presidendiballist ERM-s: See ei olnud põld vaid oli nõukogude aegne vene sõjaväelennuväli, kuhu need autod jäeti. See lennuväli on kaetud betoonpaneelidega.

Toomas ütles ...

Mehed, mehed!
es nii tgevalt Tallinna kesk
Teie jutust kumab tselluloosi tehsega seoses nii Tallinna kesksus, et seda on Tartus valus kuulata.
Meil on 2 olulist linna ja üks Emajõgi ja seda riski ei pea panema Tartu peale. Kas teil on meelst, Kehra jõe päästmine 90 tel.
Nii suure tehaseja süsteemi juures ongi olemas ka suur vea võimalus.
ja meie jaoks on tehas ülalpool voolu. Ja linn ei saa sealt mingeid makse

Toomas Rein

kuulitõukaja ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Anonüümne ütles ...

Järgnev on sotsiaaldemokraatide pesa kontorist tulnud poliitiline kommentaar:
------------------------------------------
Anonüümne ütles ...

Mis poolest Postimees on earapooletu? Iga päev algab juhtkirjaga, mis valitsust maha võtab. Postemehele on alati Reform olnud A ja O. Lisaks pidev alkoholitööstuse promo ja rumalate inimeste ülespööramine. Nagu oleks praeguses Lõuna -Eesti olukorras süüdi praegune akstsiisitõus.25 aastat on igasuguste valitsuste , väga pikalt REfi juhtimisel, selleks kõik tehtud, et viimane kui töö põhja poole liiguks.Liberaalne majandus on see, mis seda teinud on.
PL rääkides, see leht on lihtsalt hüsteeriline.

03 märts, 2018 12:31

----------------------------

Anonüümne ütles ...

See on järjekordne mull, et õppimine on tasuta. Õppemaks pole ainus kulu. Minu meelest on see ropp, et Eestis arvavad meedias peamiselt inimesed, kes ei suuda ette kujutada tegelikku elu ja raskusi, millega siin maadeldakse

Anonüümne ütles ...

Teadmiseks, Inglismaal muudeti oluliselt kõrgharidussüsteemi eelmisel aastal. Maksavad peaaegu kõik. Samas on tasuline haridus seal kvaliteetne, mitte nagu meil.

Anonüümne ütles ...

Te ikka promote alkoholismi Ilgute alkoholiaktsiisi kallal). Ikka meeldib, kui noored end lolliks joovad või? Kuidas lastega on?

Anonüümne ütles ...

Mul on kadunud igasugune usk Eesti looduskaitsjate ja muude puukallistajate aususesse.Paari rebasefarmi pärast kisatakse üle Euroopa,aga kui laastavate raiete tulemusel kaovad sadade tuhandete loomade- lindude elupaigad, on mokk maas.Selles,et ümber Haapsalu liiguvad näljas hundikarjad, on osalt süüdi toidu (metssigade) kadumine, aga ka järjest suuremad lagedaks raiutud langid.Ja metsaärikad puid istutama eriti ei kipu. Edu Tartu linnapeale hr.Klaasile ja volikogule oma inimeste huvide eest seismisel ! Vaevalt keegi tartlastest tahaks ujuda tselluloositehase solgivees.

Anonüümne ütles ...

Kas arutlejad ei taju et iga suure asja puhul peaks esialgu kehtima ettevaatusprintsiip, kui ei ole tõestatud et on ohutu siis mitte uskuda et asi on hea. Eriti kui seda soovitavad sellest asjast kasu saavad osapooled (nemad on ehk siis ka rahul kui ise rikastuvad ja keskond saastub vöi masksiumaksja kannab pankrotistunud firma ja keskonnakahju likvideerimise kulud, vt. näiteks Talvivaara)
. Lisaks see vassimise aspekt mis asja ümber käima on läinud, ehk olete kuulanud Strandbergi Kukkuvat Öuna ülikoolide kokkuleppe teemal selles asjus. Lisaks veel RMK käitumine. Juba selline asja ümber vassimine tekitab sellesse negatiivse hoiaku lisaks loomulikule ettevaatusele. Kas te tõesti seda ei taju kui imestate inimeste rumalust kes on vastu tunde põhjal????

Too ütles ...

Uskumatu on kuulata, et tasuta kõrghariduse aeg on ümber!!! Kuidas Teie oma hariduse eest maksite?

Anonüümne ütles ...

Tasuta (nn. tasuta, on tutvustuses õigesti märgitud) kõrghariduse tagajärg on eestikeelse kõrghariduse hääbumine. Sest ingliskeelsete õppijate käest võib raha võtta. Aga juba herr Maurus ütles - kel raha, see maksab, ja selle arvelt saab koolis käia vähema tengelpungaga noor inemine.
Kvaliteet... miks peaks õpetamine kvaliteetne olema, kui makstakse prestiižikate publikatsioonide eest? Publikatsioone õppetöö kõrvalt ei tekita. Keskpärase rahaga tippõpet ka ei saa, mis parata. Nn tasuta kõrgharidus annab kah oma matsu.
Üliõpilasele elamine teadupärast tasuta pole, ja kui tasuta õppetöö ajakavaga sammu ei suuda pidada, siis adjöö.

kodulehe valmistamine ütles ...

Väga väga huvitav blogi!

Unknown ütles ...

28.04.2018 saade.
Aitähh!!! Etetet.....Kõrini!