25 november, 2017

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Heldur Meerits ja Madis Kimmel

Üks aasta valitsuse elus - poliitika, majandus, elu... mis on muutunud?
Maksukarussell - kas keegi saab aru, mis on, mis tuleb ja mis jääb?
Alkoholiaktsiisi ringmäng ja jätkuv tulumaksuhala.
Jürgen Ligi üleskutse mitte maksta katuseraha.
Poliitiline valimisreklaam - tulgu tagasi või mitte?
Reformierakonna sisejauramised - kas Kaja Kallasest võib saada uus parteijuht?
Rõõmu ka - Ott Tänaku heade saavutuste üle rõõmustab kog Eesti.
Eesti Mõjukate Edetabel - kas mõjukad või mitte?

14 kommentaari:

Unknown ütles ...

Kuulan teie ilkumist Haapsalu raudtee teemal. Mage. Mujale raudtee sobib, aga Haapsalu-Rohuküla suunas ei sobi ?
Urmas Sukles

Anonüümne ütles ...

Ikka närune riik on see, mis kukub kokku, kui joodikud oma raha riiki ei jäta

Anonüümne ütles ...

švejk oli harimatu ja küüniline mats muide

Anonüümne ütles ...




Miks te ei maini kordagi vaest Soome riiki, kus sajad tuhanded käivad mujal riikides, s.h. Eestis alkot ostmas... Soome riigijuhid on teie loogika järgi lollid või...

Ja palun tutvuge ometi ükskord Läti uute, 2018 aktsiisideg. Kulla saatekülaline - Läti suurendas ennem planeeritud aktsiise veelgi.

Ega Reformierakond ju makse ei tõstnud, ega ju, eriti kütuseaktsiisi.

Kas saate käe südamele panna ja seda öelda. 17 aastat valitses reform ja eesti rahvas ägab suurima maksukoormuse all Euroopas.

Ja lõpuks - maksud vähendavad tarbimist teie sõnul. Miks te siis pahandate, kui alkoholi ja tubaka tarbimine vaheneb, sest need ON tervisele kahjulikud ju.

Anonüümne ütles ...

Kuulge, täna ostan kaupa Lätist - homme reedan kodumaa

Anonüümne ütles ...

on tõesti naeruväärne, kuidas riigis, kus jõukad inimesed lausa seaduse alsusel märkimisväärset maksu ei maksa, tehakse paanikat kui ka sopajoodikud äkki enam ei maksa

Anonüümne ütles ...

Mihhail kõrvalt?

Anonüümne ütles ...

Tühja sest, et selle marulise maksumuudatuste tulemusena likvideerin pensionärina oma firma. See ei pea tõepoolest teile korda minemna. Tühja ka sellest, et paljud, kellel naaberriigist koju on toodud alkoholivaru, joovad viimasel ajal oluliselt rohkem. Sõnagagi ei ole te puudutanud kava hakata "ravikindlustama" kõiki inimesi, ka neid, kes ei ole kunagi makse maksnud. Selle kava tõttu tekib mul küll mõte, et mille pagana pärast ma olen maksnud kõiki makse ega ole üsna paljude kombel teinud oma tööd mustalt. Kes ilma sotsmaksu maksmata on aastate jooksul ära elada suutnud, ei ole vaesekesed vaid ikka need, kes ei ole kavatsenudki makse maksta.

Mihkel ütles ...

Nende mõjukuse tabelite puhul on pigem nähtuse ja valdkonnamõju hindamine mida persoon X või Y esindavad eristuvalt

Anonüümne ütles ...

See mõjukate nimekiri on naljanumber.

Anonüümne ütles ...

KUIDAS ikkagi reffi rajatud parempoolne superriik juba aastaga kokku kukkunud on, kui meediat uskuda? Viinata maapoed kinni lähevad? See ka vaeste joodikute õlule pandud, nagu kõiksugu meditsiinitehnika ja heategevuse jaoks annetamine (kuigi, kui nad enam ei jooks, siis oleks poed ju niikuinii kundedest ilma, tegelikult?)? Piirialade puudetoetused läti viina arvele kantakse (vt viimane maaleht)? Ega ju Tallinn kui elu ainuke võimalus vähegi tegijaid endasse ime (kui teenida tahad, kütuse hind kerkib ja Lätis tankida kauge, siis ikka kolima pead)? Nii et lõunaosariikides miinimumpalga mittetahtja 'ebaefektiivseks tööjõuks' osutub, kel no mitte kuidagi palganumbrit tõsta ei saa?
Välja arvatud riigiametnikud, muidugi, nende efektiivsus tõuseb kogu aeg, koos palgaga.

johhen ütles ...

Kui mingi majanduskuupäev taaskord kukub, siis palun võtke ette ka alkoholitootjate kasuminumbrid. Võib suht kindel olla, et praeguse aktsiisitõusu tuules sõidavad nad oma näitajatega korralikult lakke, sest 10 sendine aktsiisitõus ei õigusta kuidagi kahe- või kahe-poole kordset hinnatõusu suvalise pudeli hinnas.
Pigem on tegu kartellileppega ja ongi imekspandav, et mõni vene või suvaline suurtootja pole siin kanda hakanud kinnitama. Aga loomulikult on igasugune müügi vähenemine halvaks endeks nii tootjale kui hulgifirmale kui ka kaupluseketile. Ja neil on lihtsalt nii palju vana rasva peal, et väikepoodide põhjalaskmine siin suure mängu sees on kõigi jaoks kökimöki.
Tootjal tegelikult ka midagi ei vähene kuna kõik see õlu on ikka täpselt seesama, mis sealt valkast tagasi tuuakse.
Näidatakse lihtsalt kohta kätte poliitikutele.

Anonüümne ütles ...

Mõned nädalad tagasi visati saates õhku pool-retooriline küsimus, et kas keegi teab kedagi, kes teaks, kas kusagil KOV-s on koos võimul olnud SDE ja EKRE. 2016 aastal, õnnestus Räpina vallas võimupööre, mille tulemusena sai vallavanemaks SDE-d esindav tubli ametnik ja volikogu esimeheks piirkonna suurim intrigant ja populist EKREst. Ülimalt skisofreenilises keskkonnas õnnestus "überkoalitsioonil" ühe aastaga pidurdada areng, mis, Statistikaameti kaartidel (olenemata kriteeriumitest) Räpinat hoidnud ülejäänud Kagu-Eestist eristavana senisest roosakas-kollases, saata ülejäänud piirkonnaga sarnanevasse täispunasesse. Sealjuures peletada eemale hulk "sisserännanud" noori peresid, erialaspetsialiste ja maaeluentusiaste. Möödunud valimised (nüüd küll suurema valla) olid muidugi kaalukeeleks, kus kumbki erakond, peale seda absurdikomöödiat, erilist edu ei saavutanud.

Anonüümne ütles ...

Eelnev anonüümne kommentaator sattus Tartu Ülikoolis ja sealhulgas selle Üliõpilasesinduses olema ajal, mil Rahvaliidu Noortekogu oli Üliõpilasesinduses juba kümmekond aastat ruulinud. Tänaseks on pooled tollastest noortest rahvaliitlastest sotside juhtivates ridades, teine pool üsna tegevad EKRES. Seega tunduvad siinkõneleja jaoks riiklikud vastasseisud eriti kentsakad - justnagu sama perse kaks kannikat. Kes teab, mis oleks saanud, kui,ilmselt tutvustamist mittevajav Meelis Kaldalu, poleks vahepeal TÜ Üliõpilasesinduse esimeheks juhtunud ja korralikult tudengipoliitikat raputanud.