28 oktoober, 2017

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Marek Strandberg ja Madis Kimmela

Täna Keskpäevatunnis:
Eestlased annetasid 200 000 eurot haigele Annabelile. Kas tõesti on kitsid, mornid ja ihned eestlased ülepäeva muutunud?
Suur segadus Eesti Rahva Muuseumi juhi valimisega.
Koolide edetabelid.
Aktuaalne Kaamera on sattunud suure arutelu keskpunkti.
Urve Palo ja 20 miljonit
Kellakeeramine seisab taas nädalavahetusel ees. Aga meie tervisele on see kahjulik, nii selgus muuseas ka tänavuse Nobeli meditsiinipreemia avastuse põhjal.

18 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ansip on kitsi, ei anneta isegi oma erakonnale. Muidu on eestlased ikka suured annetajad olnud.

Anonüümne ütles ...

Annetamine annetamiseks - see on kuritegelik, et hirmkõrgepalgalised haigekassa ametnikud ei saanud korraldatud selle ravimi nimekirja panekut! Sest nagu on välja tulnud, siis selliste asjadega saab haigekassa ISE omal algatusel tegeleda! Nii et tegevusetus on kellegi kuritegelik tegematajätmine ja ma ei saa aru, MIKS ei ole mitte keegi vastutust võtnud ja oma küündimatust tunnistanud ametikoha vabastamisega. Ja muidugi sotsiaalminister ei piiksatagi.... Ja tegu on elu ja surma küsimustega, nii et tegevusetus on selgelt kuritegelik!

Anonüümne ütles ...

Haigekassa võiks ikka pettureid ka suuta tuvastada (viidates viimastele meditsiinitarvikute firmade poolt toime pandud suureulatuslikele pettustele)

Anonüümne ütles ...

Haigekassal ei ole seda raha, et sedavõrd kalleid ravimeid välja osta. Et suuname tervishoiuraha puhtalt vähiravile ja jätame kopsupõletiku ning luumurrud iseparanevaks!
Meedia nõiajaht Haigekassa vastu ka nüüd Keskpäevatunnis on taunitav täieliselt.

Amaalie ütles ...

Kas hr Karis oleks riskinud sellele kohale kandideerida, kui talle poleks selleks ettepanekut tehtud ja kohta lubatud? Aga printsiibis käib selliste kohtadega kaasas Instant Karma, lohutuseks hr Lukasele (kes peaks ju süsteemi tundma). Võrgustik pani paika, võrgustik asendab uuega.

Anonüümne ütles ...

Inimene, kes asjast ikke mitte tuhkagi aru ei saa ei peaks õpetama teisi, kuidas toimida. Strandbergi väide, et Haigekassa asi ei ole pettuste tuvastamine, on ikke üsna küündimatu ja lahmiv (nagu enamik tema arvamusi) - seal kus on raha on ka pettused. Seda sai alles hiljaaegu kuulda kui samade teenuste eest esitati arveid nii patsiendile kui haigekassale.

Nartsissism ei anna paraku teadmisi, küll aga annab tavaliselt väga ilmekalt välja nende puudumise.

Anonüümne ütles ...

Kunagi, kui Eestis juurutati see 5 aastane tsükkel teatud ametikohtadel, siis suuresti oli eeskujuks Jaapan, kus teatud kõrgetel ametipostidel toimub iga viie aasta tagant rotatsioon, sest see on efektiivseim viis korruptsiooniga võitlemiseks. Meil on see algne idee täielikult moondunud, konkursse tehakse "linnukese" pärast, mitte algse mõtte - korruptsiooni ärahoidmiseks. taolistel ametipostidel peaks inimesed saama olla vaid 5 aastat ja kõik.

Anonüümne ütles ...

See Nõgene pidi ju ultra homo olema. Kes teda ei ihalda peaks seljatagust valvama.

Anonüümne ütles ...

Kella keeramine algas Inglismaalt, kus talupojad pidid vara põllule minema. Seda aspekti ei ole enam ammu. On masinad.

Anonüümne ütles ...

Mehed, see on lihtsalt kõige tavalisem müra, mis te seal tekitate. Taluajal tõusis inimene koos päikesega, sest valgus saabus ja tööd sai tegema hakata. Suve ja talve tõusmise vahel võis kuni 4 tundi olla. Ja elasid. Küsimus pole kellas vaid selle järgi toimimises. Kuna tolleaegne "kell" oli talu keskne ja teistega eriti sünkimist ei olnud vaja ("kellgi" polnud nii täpne). Tänapäeva "ühtlustatud kellade" tingimustes on otstarbekam kella keerata, kuna "igaühe omaa "kella" sünkimine teistega" läheks üsna keeruliseks ja kalliks.

Kui teha võrre talu ajaga siis sama situatsiooni saavutamiseks peaksime keerama kella 4 korda aastas.

Kui millestki rääkida pole - lõpetage saade varem ära. Muusikat on kenam kuulata.

Papa Carlo ütles ...

Pannakse nimekirja...Kas keegi kuulas, kuna tegelikult sinna jõuab? Ülejärgmise aasta alguses! Kuna tekkis selline spetsiifiline rohi tellimisnimekirja? Selle aasta juunis! Kas haigekassa oleks pidanud tellima rohu poolteist aastat tagasi? Küsimusi on küllalt, aga tähtis on see, et nüüd on haigekassa kreeni lükatud ja igaüks saab käia jalaga või karguga togimas! Kas juubeldav noor papa Priit oskab öelda, millises Eesti haiglas tehakse lapsele keemiaravi seni veel illegaalse ravimiga? Järsku on isegi mõni ametist tülpinud tuttav hematoloog valmis seaduserikkumise eest vastutama?

Anonüümne ütles ...

Esimest korda kehtestati suveaeg 30. aprillil 1916 Saksamaal.

Anonüümne ütles ...

Taludes ei ajanud tööle ei "sinine ega kollane" valgus vaid teadmine, et kes valgel aja magab see pimedal ajal nälgib. Nii lihtne see ongi. Muide tänapäeval on "mõõtühikud" erinevad aga situatsioon sama - kes liiga palju kella pärast vitiseb see vajab kas sotsiaaltoetust (või on ajakirjanik).

Anonüümne ütles ...

Esimesest klassist algav konkurents toodab stressis ja depressioonis inimesi. Vaadake, kuidas edukad läbi põlevad. Ja mida aeg edasi, seda enam.

Anonüümne ütles ...

Põhikool teeb head tööd (PISA test kinnitab seda). Keskkool ja ülikool on nõrgad.

Anonüümne ütles ...

Läks jälle käest ära, mehed. Minge koju naistele appi - teete vähemalt midagi kasulikku.

Üks küsimus teile juhtmõtteks - kuii pisatestide tulemused oleksid samad kui praegu aga nõukogude aega poleks vahe peal olnud siis kas Eesi majandus oleks parenas seisus?

See jäägu teile koduseks ülesandeks.

Matti ütles ...

Huvitav, et kõik paljureisinud kellakeeramise kritiseerijad ei maini kunagi seda, millist mõju inimese tervisele või olemisele avaldab lühema- või pikemaajaline kellakeeramine reisidel ühest ajavööndist teise? Milleks peaks aastas kaks korda toimuv kellakeeramine avaldama sügavamat mõju kui pidevad elurütmimuutused tippsportlastel või nt kord nädalas sinna ja tagasi kella keeravatel Europarlamendi saadikutel? Mida ütleks oma terviseseisundi kohta kunagine eurosaadik ja kellakeeramise ägedamaid vastaseid Andres Tarand? Sooviksime talle vist kõik jätkuvat vaimuteravust, sõltumata enda poolt valitud ja sunnitud pidevatest kellakeeramistest.
Ka amatöörteadlane (ja -poliitik, -keemik,-ärimees, -meediatäht etc etc) Marek Strandberg peaks teadma, et mingi üksik teaduspublikatsioon ei muuda maailma ning selle kõrvale võib alati panna lugematul hulgal teisi, mis selle publikatsiooni järeldustega päriselt kooskõlas pole. Võrdlus gravitatsioonilainete avastamisega on tagasihoidlikult öeldes kohatu ja asjatundmatu.

Anonüümne ütles ...

Teie mati ei saanud vist aru, et jutt pole mitte üksikust artiklist vaid tervest Nobeli preemiast, mis on antud unerütmide avastamise ja uurimise eest.
2017 aasta Nobeli teaduspreemiad anti nii gravitatsioonilainete kui unerütmi põhjuste avastamise eest.