02 jaanuar, 2016

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Mart Luik, Heldur Meerits ja Hannes Astok

HEAD UUT AASTAT, KESKPÄEVATUNNI KUULAJAD!
Aasta esimeses saates oleme koguni neljakesi. Tänasteks teemadeks on:
Euroop Liit tahab keelata osa Eestis tsiviilkäibes olevatest relvadest. Mida see tähendaks Eesti kaitsevõimele?
Estonian Airi pnkrotimenetlus algas. Võlgu on 95 miljonit, pankrotipesas vaid 9 miljonit. Kas kõik on korras, kui riigiettevõte hävib sellise summaga või keegi vastutab ka?
Mis juhtub Eesti poliitikas uuel aastal?
Uue presidendi ootus määrab ära terve uue poliitikaaasta.
Kuidas laheneb Kontrollikoja liikme läkitamine?

19 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Automaatrelvade tsiviilkäibes keelamine on igati aktsepteeritav ja Eestis pole nii mingit relvakultuuri. Selles pole mingit probleemi ja seda algatust tuleks igati toetada. Ka poolaautomaatrelvad kuuluvad igati sellesse loendisse.

Anonüümne ütles ...

Astokil ei tasu lolli direktiivi hääbumises nii kindel olla. Meenutaks vaid hõõglampide keelamist, mis siis, et lollus, ikka suruti läbi

Anonüümne ütles ...

Soome ajaloost ... Suojeluskunta ;-)!

Anonüümne ütles ...

Priit Hõbemägi: jah, aitäh paranduse eest!

Anonüümne ütles ...

Riigiabiga läheb asi veel hullemaks: Euroopa Komisjon töötab selle kallal, et ka lennujaamad viia "isemajandavaks". Eestis saab sellega hakkama ainult Tallinn. Regulaarne reisiliiklus on aga veel ka Kärdlas, Kuressaares, Ruhnus, Kihnus, Pärnus, Tartus, suurem osa neist alles hiljuti moderniseeritud.

Anonüümne ütles ...

Presidendiinstitutsioon on mõttetu rudiment, aeg oleks see väikesele vaesele riigile kulukas ja üleliigne ametipost koos kaasneva kamariljaga kaotada.

Anonüümne ütles ...

Rehvide kandidaat, kes kindlasti lõppvooru esitatakse, on 100% Kallas Siim.
Kaljurand Marinat marineeritakse lihtsalt seeepärast seal eesotsas, et hoida maas VEB-fondi ja muidugi 10$ miljoni ning keskpanga teadmatu suunaga garantiikirjade teemat.

Anonüümne ütles ...

Miks arvate, et Kaljurand on reformi kandidaat presidendiks? Pigem arvan, et Kaljuranda hoitakse järgmisteks Europarlamendi ja Riigikogu valimisteks kui häälemagnetit.

Anonüümne ütles ...

Krõlovi kvartett? Neli tarka meest ja asjale pihta ei saa.

EL eraldab meile presidendiks näiteks Kerim Mbumba ja meie hääletame pigem juba asepresidenti. Internatsionalism tegelikkuses. Uued reaalsused. Mida siin targutada?

Anonüümne ütles ...

Kui Te ise aru ei saa, millisesse sügavasse ämbrisse on kogu selle sallivuse pealesurumisega astutud, siis lubage Teile selgitada seda analoogia põhjal.
Eesti oli XX sajandi algupoolel suisa eriliselt salliv riik, kus näiteks 1926ndal aastal kuulutati välja esimesena maailmas juudi kultuuriautonoomia. Läbi kogu 20nda sajandi pole Eestis esinenud mingit antisemitismi, sõjaaegsed kuriteod pandi toime teiste riikide poolt. Tore. Nii oleks see võinud tänase päevani kesta aga... 90ndatel hakkas käima siin üks zuroffi nimeline mees, kes aina kordas, kuidas eesti rahval lasub osasüü holokaustis ja kogu rahvas peab väljendama permanentset kahetsust, langema madalamale kui muru, mõistma hukka kõik, kes sel ajal proovisid Eestit kaitsta punaterrori eest jne jne jne. Eestlane on üks tuim tükk ja vähesest ei ärritu aga kui ikka iga päev kõlavad valesüüdistused kui järjestikused märja põrandakaltsuga löögid näkku, siis ühel hetkel põrutab ta midagi mõtlematut. Ja nii hakkas ka meil tekkima juudiviha ilminguid, tulid ahju soovitused, räuskamised kommentaariumis jne. Oligi loodud nn antisemiitlik Eesti.
Ja nüüd kordub sama. "Mul on häbi olla eestlane", "rassistid", "natsid", "võõraviha", "poolharitlased", "ksenofoobia", jne, iga päev, hommikust õhtuni, raadios, teles, lehes ja netis. Kui nüüd ühel päeval sellest kõigest äärmuseni frustreeritud lihtsameelsem jörm kodanik näeb tänaval teistsugust ja kogu see kogunenud solvumine sellele mitte asjassepuutuvale, hoopis kõrvalisele isikule pähe sajab, siis KES ON SÜÜDI?

Anonüümne ütles ...

Põgenike teema on selliste kaalukaussidega, kus lobjakas Ahto + tema pisike mõttekond ja ülejäänud rahvas riigis - kas Lobjakad peaksid kaaluma üles Eesti enamuse rahvastiku seisukoha? Andke andeks, aga see pole siis demokraatia vaid diktatuur.

Anonüümne ütles ...

Soomes on kohal 32 000 migranti..:).Sellepärast hädapätakad on tegutsenud Soomes!

Anonüümne ütles ...

Teile teadmiseks, mitte eesti keelt rääkivad eestimaalased on palju vaenulikumad pagulaste suhtes kui eestlased. Teiseks on vanemad eesti mehed. Kõige sõbralikumalt meelestatud on noored eestlased. Informeerige ennast, "arvamus liidrid".

Anonüümne ütles ...

Üks imelike inimene just rääkis sellest, kuidas Lobjakas kutsus üles kommentaariumi sulgema, aga ei maininud sõnagi sellest, et järgmisel päeval sisuliselt samade argumentidega põhjendades Postimees teataski kommentaariumi sulgemisest. Nii et kas Lobjaka süü on selles, et erinevalt Postimehest ta pole piisavalt mestis Kuku Raadioga?

Anonüümne ütles ...

Türgi on aastaid õhutanud sõda Süürias ehk ta on ise tekitanud endale põgenike voolu ja on ise selle eest vastutav.

Anonüümne ütles ...

Tegelikult sooviks mõnda nooremat rahvast KUKUle. Heldur Meerits et al on kuidagi maha käinud. Otsige .guru blogi pidajate seast, näiteks.

virve rüüt ütles ...

Objektiiv: "Kultuurieliidi võõrandumine rahvast ehk muutumine oma rahva suhtes vaenulikuks jõuks, on kurjakuulutav ajamärk, seda enam, kui vastavat ambitsiooni toetab ka rahvusringhääling. Uus põlvkond ei mõista isegi mitte meie rahva lähiajalugu, sügavamast ajaloolisest tunnetusest rääkimata."
Need lavaklounid pole muidugi kultuurieliit ja on võimalik, et kultuurieliiti meil tänapäev enam polegi, Arvo Pärt ja Tõnu Kaljuste väljaarvatud. Üldine eurosüldistumine, inimväärikuse kaotamine ja järjest hoogsam iseendale näkkusülitamine tuleneb ORJAMENTALITEEDIST, mis on tabanud poliitilist eliiti, aga ka kogu igasugust muud avaliku elu staffi, mille hulka kuulub ka igasugune meedia. Nõukaajal seda sellise epideemiana EI ESINENUD, me hoidsime inimväärikust kõrgel, ei unustanud, et oleme vaba rahvas eestlased, ei unustanud, et resistance - see on inimlik.

Anonüümne ütles ...

Teadmiseks "targale prouale", et immigrantide sissevedu pooldavad eesti keelt rääkivad samasoolised, keda on max 0,00000001% rahvastikust ehk see on kärbse must.

huvitav ütles ...

kentsakad on siin ja seal (viimati Foorumi saates) kõlavad väited, et Eestis polevat "pagulase varjugi". Samas on Vao pagulaskeskuse täituvus üle 100%. Kui nende suhte ei ole veel lõplikku otsust tehtud ja nad "pagusaskandidaadid", siis ei muuda see ju asja