17 oktoober, 2015

Täna Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ignar Fjuk ja Mart Luik

Täna saates:
Riigikogu jõudis enesepiiramise aktini, vähendades autodele kuluvat osa kuluhüvitistest.
OÜtamine on saanud külge pahaendelise märgi, kuigi tegemist on tavalise ettevõtlusega.
Kadri Simson - kas vastu või pooltkandidaat Keskerakonna esimehe valimisel?
Euroopa Nõukogu komisjon nõuab Eestilt karme muudatusi seadusandluses et võidelda rassismi ja diskrmineerimisega.

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Rääkige ka naaritsafilmist, mis presidendi eestvedamisel maha võeti.
http://www.ohtuleht.ee/699318/kuidas-kahe-kapiknuku-amelemine-lastefilmis-rikub-eesti-julgeolekut

Pihlaka Talu ütles ...

Toobalil ja kõigil teistel kelmidel on väga lihtne kütusetšekke saada. Tavaliselt visatakse saadud tšekk prügikasti, samas bensiinijaamas. Kui ise ei jõua vajaliku kogust prügikastidest välja koukida, võib selleks kasutada Keskerakonna noorteorganisatsiooni või suvalisi pudelikorjajaid. Tõsi viimastele tuleb osa raha ära anda,

Anonüümne ütles ...

Kuulge, targad, jätke see majoneesijutt juba ükskord: Kundla tarvitas seda raha tookord ametlikele külalistele toidu valmistamiseks. Selle pidev esiletoomine näitab ajakirjanike kehva tööd nii tookord kui ka praegu.

Anonüümne ütles ...

Kas abilise palkamisel ei kerki taas maksuküsimus? Kui palju saab siis maksta abilisele, kui palgafond on 750 eurot, nagu Ignar Fjuk ette pani? Kas riigikogulane teeb ehk OÜ? Palka saaks too abiline 560 eurot, nagu palgakalkulaator ette annab.
Mismoodi te seda ette kujutate?

Anonüümne ütles ...

Väike mõttevääratus hr Hõbemägi poolt.
Nimelt pidas ta nii loomulikuks mingi äriettevõtte juhatuse liikme jaoks auto, kütuse või/ja liisingutoetust. Siin ei erine see toiming mitte millegi poolest riigikogulaste analoogilisest ahnitsemisest. Moraalses dimensioonis on tegemist täpselt samasuguse "vargusega", mida ei rakendata aga kas lihttöötaja ja/või lihtkodaniku suhtes. Mõttestambid teevad vahel raadioesinejale mõttelõnga veeretamisel karuteene.

Anonüümne ütles ...

Riigikogu liikme palga keskmise palgaga võrdlemine on rumal, mis siis et selle rumalusega pole me maailmas üksi. Võrrelda tuleks samasuguse vastutuse ja otsustuspädevusega inimeste palkasid. Kolmekordne keskmine palk on väga konkurentsivõimeline kellegi jaoks, kes saab keskmist palka. Aga selline inimene reeglina ei tee otsuseid, mille mõju puudutab väga paljusid inimesi ja eelarve, mille üe ta otsuseid langetab, ei ületa tema isiklikku või pere eelarvet. Riigikogu palk just selliseid inimesi sinna tõmbabki ja need, kes harjunud suuremat pilti nägema, kaalukaid ja suure mõjuga otsuseid tegema, suuri eelarveid koostama ja haldama, ei saa endale sinna minemist lubada.

Anonüümne ütles ...

See riskijutt oli nüüd küll odav Hõbemäe poolt. No mis krdi eriline risk? Selle nn riski vastu saab ta nagunii "riski" saada suurt kasumit.

Anonüümne ütles ...

Veidi hilinenult kuluhüvitistest, aga riigikogujatele peaks kehtestama x-kordse palga kõrval ka mingi normeeritud miinimumi moraalsust, näiteks vaarand keskmise kodaniku omast.

Anonüümne ütles ...

Anonüümsele kl.12.30.
Mis vastutus on ühel riigikogu liikmel? Absoluutselt mitte mingisugust. Rahvas on alati see, kes nende poolt keedetud supi ära helpima peab, aga kõhutäie saavad siiski ainult 101 dalmaatslast.

Anonüümne ütles ...

Jummal võtaks neid pühalehmi. Et ettevõtted istuvad nurgas ja munevad kuldmune ja "loovad väärtusi"? Et ettevõtte toimiks, on teil vaja teist poolt, tarbijaid. Ka tarbijate kui ühtse riigi kodanikega on vaja arvestada. Kakskümmend aastat, ja mis väärtusi te siin loonud olete? Tõõliste palgad on enamasti kusagil miinimumpalga lähedal, aga "väärtuste loojate" varaline seis aina kasvab., ka Soomes, Rootsis võtavad ettevõtjad riske, aga sellegipärast jõuavad oma tõõlistele palka maksta ja isegi riigile makse maksta.

Ootan tõepoolest siiaSüüria pagulasi, ja hulganisti. Süürlased on palju "ettevõtlikumad" kui meie ettevõtjad. See on nendel veres. Ehk loovad ka meie pühade lehmadele konkurentsi. Ja siis kohe, kohe näeme kuidas need samad pühad lehmad riigi poolset kaitset otsivad. Makse ei maksnud, ainult "optimeeriti" aga riigi kaitset ikka tahavad!

Anonüümne ütles ...

Soome elab lihtsalt võlgu, miljon eurot tunnis. Sama Rootsis - majapidamistel on maailma suurim võlakoormus.

Anonüümne ütles ...

Kuulasin eile seda juttu OÜ-tamisest ja oli ikka üsna piinlik see arutelu. Klassikuid tsiteerides tundus, et struktuuridest olid eetrisse ilmunud kallutatud jõud ja asunud Maksuametit materdama asja eest, mida ametil plaanis ei ole. Jäeti täiesti käsitlemata asja mõte, st et suurettevõtte juhatuse liikmed võtavad raha välja OÜ kaudu olles ise sisulises mõttes töösuhtes või olukord kus sunnitakse inimesi tegema OÜ või FIE, et oleks neid siis kergem lahti lasta kui tööd anda pole. Kuulasin neljapäeval maksuameti esindaja kommentaare Vikerraadios ja inimene ütles selgelt, et Luisa Värgi näide on see, millisel puhul OÜ tegemine ongi ainus mõeldav variant. Väga imelik lugu, et saates osalejad lahmisid lihtsalt ajalehtede artiklite baasil ja ei esitanud ühtegi Maksuameti väidet. Selline käsitlus küll Keskpäevatunni taset välja ei andnud.