31 oktoober, 2015

Keskpäevatunni stuudios Priit Hõbemägi, Ignar Fjuk ja Marek Strandberg

Keskpäevatunni teemad: Oleg Ossinovski ja Urve Palo - kas oligarhi erikohtlemine ja kui siis miks?, (Meenutame - Oleg O. on mässitud ka Tallinna Sadama yhe segase episoodi sisse + Läti raudtee juhu Ugis Magonise lugu),  kas Rahvusringhääling kaldub tsensuuri pooel kanepiteemade käsitlemisel, Admiraliteedi basseini ehitusjamad, passimaffia politseiametis, eks ka Edgarist midagi.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

muide - meedias avaldatud võiduka sadamakavandi ilupildid olid ikka väga naljakad. Nii oli seal üks pilt, kus taamal oli näha vanalinn ja - selja tagant tulid varjud, seega paistis päike merelt, kuigi meri on seal põhjakaares. On ka selline ilupilt, kus vasakpoolsete inimeste ja parempoolsete inimeste varjud langesid erineva nurga alt, kuigi pilt ei kujutatud inimesi siseruumides. Kui see hirmkuulus ja kaugel tunnustatud arhitektuuribüroo ei suuda isegi ilmakaartega ja asendiga arvestada, siis - ..... Üldse kiputakse meil joonistama pilte nii nagu oleksime Vahemere ääres, igavese suvega ja alati pea seniidis paistva päikesega....

Mis on viltu nende saadetega viimastel aastatel? ütles ...

Mis on viltu nende saadetega, viimastel aastatel? Kuluhüvitised on oluline teema, Keskerakond on oluline teema jne. Aga see ei ole kõige tähtsam. Kõige tähtsam on kuidas majandust arendada, kuidas ühiskond rikkamaks saaks. Sellest peaaegu ei ole juttu. Sadama-ala, on ju hea kui keegi seda arendab. Foorum ja Rotermann ei ole inimeste röövimiseks, kui meil poode ei oleks siis ei jätaks ka turistid meie majandusse raha, oleks meil vähem tööd jne. Võib-olla ehitusseaduse muutmise viis ei olnud kõige parem, aga võiks ju mainida, et väga vanad detailplaneeringud võivad vajada kaasajastamist ja projekteerimistingimuste kaudu võib see muutmine olla mõistlik. Miks mõistlik? Sest detailplaneeringu protsess on ühiskonnale palju kallim protsess kui projekteerimistingimuste väljastamine. Me kõik maksame bürokraatia ja ajakulu kinni omast taskust.
Kuhu on kadunud mõtteviis, et kui naabril läheb hästi, siis ma ei hakka teda materdama vaid püüan ise midagi teisti, paremini teha, et paremini elada. Nõukogude aegne mõtteviis hakkab tagasi tulema.

Anonüümne ütles ...

Alati on olulisemaid teemasid :) Ükskõik millist teemat ei käsitleks, alati võib leidlik seda väita. Kuid: miskit n-ö ebaoluliseks teemaks nimetades ei tohiks last pesuveega välja visata. Ehk seda, et detailplaneering on avalik protsess, kus naabrid ja linnaelanikud on saanud kaasa rääkida, projekteerimistingimused aga seda ei ole. Need valmivad kabinetivaikuses, ja nagu saateski väideti, tellija materjalist. Sadama alaga ongi läinud nii, et varem ette nähtud avalik ruum muutub projekteerimistingimuste läbi kinniseks kaubanduskeskuseks.